reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka na dzieckiem - o kolkach, pieluchach, pielęgnacji

reklama
A i jeszcze obawiam się o ten "wąż strażacki" jak robi siusiu a nie ma pieluszki to wszystko obsikane naokoło :-D

A to fakt :D Franek obrał sobie za cel życiowy obsikać wszystkich lekarzy i pielęgniarki w szpitalu - udało mu się :D Jak tylko ktoś mu zdjął pieluchę, od razu był sik ;)

Ale i tak najlepszy numer zrobił w inkubatorze z lampami (przy żółtaczce). Mąż siedział przy nim i dziarsko zadeklarował się, że mu zmieni pieluchę, bo miał być zaraz karmiony. Pielucha spadła z tyłka, a Franek nie dość, że zasikał inkubator, to jeszcze strzelił kupę na dwie ścianki ;) I poradź sobie tu teraz z tym, jak tylko dwie ręce możesz przez dziury do środka włożyć, a kontakt z dzieckiem masz od 6 dni :p

Ostatnia edycja:
A to fakt :D Franek obrał sobie za cel życiowy obciskać wszystkich lekarzy i pielęgniarki w szpitalu - udało mu się :D Jak tylko ktoś mu zdjął pieluchę, od razu był sik ;)

Ale i tak najlepszy numer zrobił w inkubatorze z lampami (przy żółtaczce). Mąż siedział przy nim i dziarsko zadeklarował się, że mu zmieni pieluchę, bo miał być zaraz karmiony. Pielucha spadła z tyłka, a Franek nie dość, że zasikał inkubator, to jeszcze strzelił kupę na dwie ścianki ;) I poradź sobie tu teraz z tym, jak tylko dwie ręce możesz przez dziury do środka włożyć, a kontakt z dzieckiem masz od 6 dni :p
A potem się dziewczyny dziwią lub oburzają, że pielęgniarki takie jakieś niemiłe i zdenerwowane w tych szpitalach chodzą...:-D

Ostatnia edycja:
E tam, mnie to rozbawiło :D
Grunt, że nie ja musiałam to sprzątać :)
Za "karę" leżał potem pod różowym kocykiem, bo tylko taki był jeszcze na stanie w szpitalu :D

A potem się dziewczyny dziwią lub oburzają, że pielęgniarki takie jakieś niemiłe i zdenerwowane w tych szpitalach chodzą...

Wiesz taka ich praca, jedni sobie wybierają zawód pielęgniarki, inni nauczycielki, inni sklepowej - moim zdaniem to nie jest wytłumaczenie, żeby być niemiłym. Jak nie lubisz tego co robisz, zmień pracę albo idź na zasiłek - takie moje zdanie. No ale to nie ten wątek :p

Ja się nie brzydzę, że mały mnie obsika tylko napisałam, że to może być zaskakujące wyzwanie ;)

no ja w piątek byłam u okulisty, to przede mną 3 niemowlaczki i tak czaiłam czy zeza mają, czy co.. bo moje nie było jeszcze u okulisty, lakarka dzisiaj na bilansie "czy pokazuje przedmioty na obrazkach? ..tak, ach to wszystko ok" :crazy:

i u mnie na pażdziernikówkach też tak było(nikt nie dostał skierowania tak jak nikomu nie przykazano odrobaczyć profilaktycznie czego tez jeszcze nie zrobiłam) ale moje lek jest neonatologiem, ordynatorem w CZD inny typ pediatry;-). Nastawienie na profilaktykę jak u wcześniaków nawet usg głowy robiłam
Nasz bilans w domu trwał chyba godzinę. Obserwoanie jak siada jak staje jak chodzi biega w butach na bosaka. Mi to pasuje za to z niejedzenia i niedowagi nigdy problemu nie robiła.

Ostatnia edycja:
reklama
kakakarolina zdradź nazwisko pediatry jeśli mogę prosić. Powoli trzeba będzie podejmować takie decyzje :-)Mnie koleżanki z Katowice doradzają dr Muchacką.

Do góry