reklama
Agnes92
Fanka BB :)
Asia może źle napisałam, chodziło mi o zwykłe płatki kosmetyczne dla dzieci nasaczone solą fizjologiczną, nawet jak mały zatarł oczko i troszkę ropiało to przecierałam kilka razy dziennie i przeszło po 2 czy 3 dniach bez maści ,którą polecila lekarka
Agnes92
U nas sudokrem się sprawdził, odparzenia mały ma rzadko ,ale w razie czego nie używamy nic innego, ewntualnie talk. Zreszta tak jak ktoś napisał może mąka ziemniaczana? czasem najlepsze okazują się naturalne metody. My na potówki zawsze kąpiel w krochmalu i na drugi dzień ani śladu...
mAtma kup w aptece korę dębu, liście robi się we wrzątku i dodaje do kąpieli, przy każdym przebieraniu przemywaj tyłek szarym mydłem wacikiem, odstaw chusteczki, najlepiej pampersy najmniej "chemiczne", czyli jakaś tetra, ale to wiem że hardcore, to może lepiej częściej przebieraj, z maściami nie pomogę, nam zawsze bepanthen pomaga ;-)
reklama
kakakarolina
Tormentolu nie używajcie są potwierdzone przypadki śmiertelne tak jak gosha pisze ten odpowiednik jest ok tak samo działa cuda w przypadku skrajnych odparzeń u nas pomógł jak Maks miał 3 dni srakę (czy bardziej elegancko rotawirusa :-))
Koniecznie myć często wodą z mydłem, absolutnie nie chusteczkami najlepiej pod kranem Leżeć bez pieluchy jak najdłużej się da. Tetry nie polecam zaraz się zrobi nowe odparzenie ma być sucho.
Koniecznie myć często wodą z mydłem, absolutnie nie chusteczkami najlepiej pod kranem Leżeć bez pieluchy jak najdłużej się da. Tetry nie polecam zaraz się zrobi nowe odparzenie ma być sucho.
Podziel się: