reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka na dzieckiem - o kolkach, pieluchach, pielęgnacji

reklama
Asia może źle napisałam, chodziło mi o zwykłe płatki kosmetyczne dla dzieci nasaczone solą fizjologiczną, nawet jak mały zatarł oczko i troszkę ropiało to przecierałam kilka razy dziennie i przeszło po 2 czy 3 dniach bez maści ,którą polecila lekarka

Dziewczyny błagam - co na odparzenie od kwaśnych kup?
Bephanten, sudocrem i mustela już poległy a doopka jakbym młodego posadziła na rozgrzanej patelni:szok:

mAtma tormentiol, choć podobno niektórzy mówią, ze ma coś w sobie co szkodzi, ale moja starsza za młodu miała masakryczne odparzenia, dosłownie żywe rany, tylko Tormentiol pomagał więc smarowałam.

Matma mąka ziemniaczana i duzo wietrzenia a jak to nie pomoże to robiona masc w aptece na bazie linomagu lub wazeliny z dodatkiem witaminy a I wit d

zamiast tormentiolu lepiej tormentalum, ta sama substancja czynna a bez zadnych szkodoliwych substancji dodatkowych. I potwierdzam, pomaga

U nas też na odparzenia aż do krwi po lekarstwach właśnie tormentiol pupę uratował, po przeczytaniu ulotki godzinami się zastanawiałam czy tego nie wyrzucić ale cuda zdziałało błyskawicznie.

U nas sudokrem się sprawdził, odparzenia mały ma rzadko ,ale w razie czego nie używamy nic innego, ewntualnie talk. Zreszta tak jak ktoś napisał może mąka ziemniaczana? czasem najlepsze okazują się naturalne metody. My na potówki zawsze kąpiel w krochmalu i na drugi dzień ani śladu...

mAtma kup w aptece korę dębu, liście robi się we wrzątku i dodaje do kąpieli, przy każdym przebieraniu przemywaj tyłek szarym mydłem wacikiem, odstaw chusteczki, najlepiej pampersy najmniej "chemiczne", czyli jakaś tetra, ale to wiem że hardcore, to może lepiej częściej przebieraj, z maściami nie pomogę, nam zawsze bepanthen pomaga ;-)

reklama
Tormentolu nie używajcie są potwierdzone przypadki śmiertelne :szok: tak jak gosha pisze ten odpowiednik jest ok tak samo działa cuda w przypadku skrajnych odparzeń u nas pomógł jak Maks miał 3 dni srakę :-p (czy bardziej elegancko rotawirusa :-))

Koniecznie myć często wodą z mydłem, absolutnie nie chusteczkami najlepiej pod kranem Leżeć bez pieluchy jak najdłużej się da. Tetry nie polecam zaraz się zrobi nowe odparzenie ma być sucho.

Do góry