reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka na dzieckiem - o kolkach, pieluchach, pielęgnacji

Dziewczyny co to moze byc 38 temp , Marudzi, Malo spi, w nocy placze juz drugi dzien a przesypia juz noce od dawna. Zeby ? Dolne jedynki wyszly bez sensacji a tu nawet nie Widze zeby cos szlo. Kataru brak, gardlo ok, brzuszek nie boli, jeszcze ja potem oslucham bo sie martwie.

myslicie ze to moga byc zeby Bo juz zglupialam :/

reklama
Marcia dzieki. Na zum nie wyglada tzn prócz temp ale lepiej sprawdzic i jutro mąż podrzuci do szpitala mocz. Narazie ratujemy się ibufenem w czopku, spadlo do 37,6 ale to moze i lepiej niech się organizm broni. Oby to byly zabki.

Witajcie czy któraś z was urodziła dziecko hipotroficzne? Jak teraz się rozwija? Ile ważyło? I w którym tygodniu sie urodziło? :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ale wielkie litery ;-)
u nas była podobno hiopotrofia, ja w to jakoś do końca nie wierzę, bo ja i moja siostra też tyle ważyłyśmy jak się urodziłyśmy.
Młody ważył 2310 i 49 cm, urodzony dokładnie 2 tyg. przed terminem, czyli 38 tygodni, teraz waży 8,5.
A czemu pytasz?

U nas też niby hipotrofia 2550 i 52 cm nóżki i coś jeszcze wyglądały wg lekarzy na 36 tydzień a to był 39 ale tak jak u emki ja miałam 2800 i kilkoro dzieci z rodziny też dosyć małe. Za to od początku ładnie ssała pierś wiedziała co i jak no i miała od razu ten odruch ssania. Wypisali nas dokładnie 48h po porodzie dostała 10pkt. Do dziś jest chuda (a raczej szczupła jak mówi tata) ale ona jest w ciągłym ruchu teraz ostro ćwiczy raczkowanie i wstawanie w łóżeczku i przy czym się da. A co siędzieje u Ciebie? masz jakieś podejrzenia/zalecenia?

Dziewczyny jak pielęgnujecie zabki dziecka? Bo zanim były ząbki to przecierałam gazikiem, ale teraz ma takie dwa malusie i w sumie to nie wiem :D są pasty dla dzieci takich malutkich?

Polisia my używamy pasty vademecum o+ i szczoteczki chyba jordan też 0+. Myjemy na razie raz dziennie, wieczorem. Nakładam troszkę pasty ,myje małemu ząbek;) i dziąsełka, potem płukam maczając szczoteczkę w kubeczku z wodą:) potem daje małemu szczoteczke i sam ,,mje ząbki''

reklama
Agnes, a ta pasta jest z fluorem? z apteki? My na razie wodą ale czas to zmienić, jutro jadę kupić pastę.

Do góry