reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka na dzieckiem - o kolkach, pieluchach, pielęgnacji

reklama
Asia jak rano przemyjesz oczka sola fizjologiczna i za jakis czas znow pojawi sie jakas wydzielina ropna to mozesz jeszcze z jakas okulistka porozmawiac na ten temat.Ale jesli ta wydzielina jest tylko rano to nie musisz sie martwic .Mozesz sprobowac tez przemywac oczka naparem rumianku lub swietlika,moze jest jakis lagodny stan zapalny.A co wkoncu z tymi kanalikami wyszlo?bo nieraz jak jest zatkany kanalik ,pojawia sie ropna wydzielina.

doti, nie ma stanu zapalnego bo byliśmy z tym u okulistki, widziała to i że ok tylko ja się martwię, że to jej zaburza pole widzenia. Kanaliku ma super drożne podobno.

Tymek ma czasem śpiochy w oczkach, ale tylko i wyłącznie po nocnym śnie. Rzadko, ale się zdarzają. Nie wiem od czego to zależy :-).

U nas bardzo rzadko, nie pamietam kiedy ostatnio. Ja mysle ze to duzo zalezy od pocierania oczek przez samo dziecko. Moja jak jest spiaca to ciągnie sie za ucho :)

a mój bardzo często trze oczy i chyba muszę to pokazać jakiemuś lekarzowi, niby nic tam nie ma, czasem rano jakiegoś śpiocha, ale tarcie jest kilka razy dziennie i nie wiem co to może być

Emka jak z tym pocieraniem sie nic nie wiąże to olalabym to :) Moja sie duzo za ucho ciągnie, ja sie na studiach uczyłam ze to oznaka anginy lub zapalenia ucha ;p a moja nigdy nie chorowała. Mysle ze Robi to ze znudzenia/ zmeczenia

reklama
Mój synek przeciera oczka jak jest zmęczony,czy to wieczorem czy na dniu jak potrzebuje drzemki,ale śpiochów nigdy nie ma. My przecieramy oczka płatkiem z solą fizjologiczna po kąpieli

Do góry