reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka na dzieckiem - o kolkach, pieluchach, pielęgnacji

Cornelka a masz spacerówke buzią dziecka do siebie czy jesteś za dzieckiem??
Bo moja przyjaciólka musiała zmienić bo dziecko się wściekalo że jej nie widzi. U nas mały siedzi tylem do mnie ale jest taki zainteresowany światem, że ja się nie licze:p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Jesli ktos nie.chce korzystac z rad na forum to przynajmniej Niech Nie krytykuje. Uwazam ze forum to.miejsce gdzie sobie nawzajem pomagamy I nikt nie.chce tu przychodzic I slyszec ze jest glupi albo ze ma zle.metody Wychowawcze. Niektore.osoby chyba o tym zapomnialy juz nie.bede wymieniac kto.

Ksiazka ma tytul kazde dziecko moze sie nauczyc spac

A ja tam myśle, że jak komuś coś nie pasuje to krytyka też jest ok - tylko zależy od krytykowanego czy rzuci focha czy zrozumie o co biega i pomyśli...

Milionka no wybacz ale się nie zgodze bo nikt nie powinien nikogo uczyc jak wychowywać czyjes dziecko rzucając dosłownie nic nie wnoszącą krytykę, wrecz w niegrzeczny sposób bez zapoznania się z osoba, dzieckiem a przedewszystkim z tematem i bazując jedynie na tym ze zwyczajnie tej osobie post sie nie spodobał i tak dalej. Forum to jest miejsce do wymiany doswiadczen no chyba ze ktos bije dziecko czy inne ekstremalne sytuacje które rzeczywiscie zasługuja na krytyke. Nie wyobrazam sobie nagabywania kogos bo jego dziecko pije kaszke z butelki albo bawi sie zbyt mądrymi zabawkami jak na swój wiek. Niekonstruktywna krytyka jest tu moim zdaniem stanowczo zbędna. Ja nikogo tu na forum nie skrytykowałam i uwazam ze kazdy ma swój rozum i jesli mi jakas rada nie odpowiada to nie zamierzam rzucac jadem na tą osobę ktora mi jej udzielila ew. wytlumacze ze sie z tym nie zgadzam. Ale tak jak mówie to moje zdanie zreszta w zyciu codziennym równiez w wychodze z podobnego załozenia.

Cornelka ja mysle ze się przyzwyczai do spacerówki , moze nie jest zwolennikiem nowosci :)

Ostatnia edycja:
U nas kaszka tylko z butli. Rano z czystego, mojego lenistwa. Nie chce mi się o 8 zwlekać i bawić w foteliku bo po kaszce zawsze jeszcze podzemiemy :) a wieczorem z butli, bo przy lyzeczce tak by mi sie rozbrykal, że by nie chciał spać. Wyszłam z założenia, że skoro pięknie umie jeść łyżeczką obiadek to kaszka może być z butli :)
U nas chyba skok. Noc niespokojna, kilka pobudek z płaczem. Po chwili zasypiał, ale był pobudzony...

K8, ja też daję kleik ryżowy i kaszkę ryżową z butli. Ale wtedy jest taka konsystencja do picia, na zasadzie zagęszczenia mleka i dania mu treściwszego posiłku. Tak dostaje rano (jakąś smakową kaszkę) i wieczorem przed spaniem (zwykły klei ryżowy). Łyżeczką je obiady i deserki.

Dzięki za odpowiedzi i rady :-) Dzisiaj zasnął ledwo go do wózka wsadziłam, ale był mocno padnięty. Zobaczymy jka pójdzie jutro.

LeRemi on tam za szerokiej perspektywy nie miał, padało więc był szczelnie zakryty i jeszcze wczoraj folię miał naciągniętą :-p

Milionka przodem do mnie. Chyba, ze się darł, żeby mu matka z widoku zeszła ;-):-D

U nas też jeszcze króluje butla (mleko, kaszka, kleik):tak: Tylko obiadki i deserki owocowe łyżeczką Mania je. Zresztą nic innego łyżką nie przyjmuje ;-)

reklama
Milionka no wybacz ale się nie zgodze bo nikt nie powinien nikogo uczyc jak wychowywać czyjes dziecko rzucając dosłownie nic nie wnoszącą krytykę, wrecz w niegrzeczny sposób bez zapoznania się z osoba, dzieckiem a przedewszystkim z tematem i bazując jedynie na tym ze zwyczajnie tej osobie post sie nie spodobał i tak dalej. Forum to jest miejsce do wymiany doswiadczen no chyba ze ktos bije dziecko czy inne ekstremalne sytuacje które rzeczywiscie zasługuja na krytyke. Nie wyobrazam sobie nagabywania kogos bo jego dziecko pije kaszke z butelki albo bawi sie zbyt mądrymi zabawkami jak na swój wiek. Niekonstruktywna krytyka jest tu moim zdaniem stanowczo zbędna. Ja nikogo tu na forum nie skrytykowałam i uwazam ze kazdy ma swój rozum i jesli mi jakas rada nie odpowiada to nie zamierzam rzucac jadem na tą osobę ktora mi jej udzielila ew. wytlumacze ze sie z tym nie zgadzam. Ale tak jak mówie to moje zdanie zreszta w zyciu codziennym równiez w wychodze z podobnego załozenia.

Cornelka ja mysle ze się przyzwyczai do spacerówki , moze nie jest zwolennikiem nowosci :)

Skoro czytałaś nas juz jakiś czas z ukrycia to pewnie zauważyłaś, że czasami krytykujemy jakieś wpisy i nikt nie robi z tego powodu tragedii i pisząc tu z nami trzeba się liczyć, że ktoś coś skomentuje po to też się pisze żeby dostać info zwrotne-nawet jeżeli nie podoba nam się co ktoś nam napisze. A jeżeli nie chcesz być na to narażona to może dalej czytaj nas z ukrycia albo zmien forum.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry