reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opadanie powieki

reklama
Nikt już tu nie pisze.
A my dzis byliśmy na konsultacji u okulistki (co poprosiliśmy o skierowanie do niej). W sumie zadowoleni jesteśmy. Każe czekac, mówi że nie przesłania powieka pola widzenia. Kontrole co pół roku u nich. Jakby się wzrok pogarszał to zdecydują się operowac. Jak nie, to około 3-4 lat. Umówiliśmy się tez na kolejna wizytę u prof. Prosta w październiku. On pomierzy dobrze i będziemy wiedziec jak się wada zmieniła. Tutaj to tradycyjnymi metodami mierzą, a z takim maluchem który się ciągle wierci to te pomiary są "na oko" że tak powiem.

No czasem są dni, tygodnie milczenia, ale ruszy się jak tylko ktoś będzie po operacji. A są Twoje zdjęcia na grupie? Jak nie to przesłałabyś mi? Jestem ciekawa jak wygląda wada, która nie przesłania pola widzenia. Też wybieramy się do Prosta, a w październiku kontrola w Kobylnikach. U nas coraz gorzej z odchylaniem główki, bardzo się tym niepokoje:( Mała boi się siedzieć bez oparcia, traci równowagę, skończyła 9 miesięcy, cierpliwie czekamy. Pozdrawiam papa

Najgorsze chwile przeżywa się gdy dziecko jest malutkie. Niepokój i bezsilność jest nie do opisania. Mój synek obecnie ma 5 lat. Parę miesięcy temu pisałam o tym, że wybieramy się na akupunkturę. Chodziliśmy przez 2 miesiące efekty znikome synek bardzo źle znosił te zabiegi - okropnie się ich bał i bardzo płakał. Opadnięta powieczka nie przesłania mu pola widzenia stąd tak długo zwlekamy z operacją. Po 5 latach mogę stwierdzić że pokochałam to jego małe oczko i jest najśliczniejszym synkiem na świecie. Coraz częściej jednak jemu zaczyna ono przeszkadzać. Często mówi ,,to moje chore oczko" albo ,,ta powieczka mi przeszkadza" i wtedy wszystko wraca. Zdecydowaliśmy się na operacje tylko nie mogę wybrać czy Kobylniki czy Warszawa i dr Prost. Już tyle czasu czytam to forum i dalej nie mogę się zdecydować. Pomóżcie drogie mamy. Pozdrawiam pa pa

Ja jeśli Ci to pomoże po przeczytaniu tego fora i innych opinii w internecie wybrałam Kobylniki, bo o żadnym lekarzu nie ma tyle dobrych komentarzy co o Stepniewskim, ale i tak wybieram się jeszcze do Prosta, więc pewnie będę niedługo w takiej sytuacji jak Ty :) Obejrzyj zdjęcia oczek robionych w Kobylnikach na grupie i poczytaj opinie mam po, to na pewno w jakiś sposób Ci pomoże. Powodzenia

Witam
Jestem mamą 3 miesięcznej dziewczynki z opadającą prawą powieką :(

Czy mogę również prosić o dodanie mnie do grupy?
Z góry dziękuję

reklama
Moja Ala nie otwierała prawego oczka od urodzenia ale wszyscy mówili że otworzy.
Po 2 tygodniach było zapalenie w obu - okazało się że kanaliki zapchane a teraz już został do przepchania w tym mniejszym oczku
2 okulistów mówiło, że na razie dziecko za małe i trzeba czekać, że może po przepchaniu kanalików powieka zacznie dobrze pracować i że do roku czasu sie wyrównuje asymetria w oczch u dzieci. Trzeci powiedział że to nie ma nic wspólnego i że to wrodzone opadanie powieki. Że ma niestety przysłoniętą źrenicę i powiedziała ostatnia okulistka że chyba lekko zezuje
Każdy mówi coś innego...
Na razie podklejam powiekę żeby nie było wady wzroku i żeby nie odchylała główki. Od razu widać że dziecko jest weselsze jak wszystko widzi :)
Jak nie przepcham masażami kanalika to mam 22/08 przepychanie u okulisty
Byłam u neurologa, było już robione usg główki i oka ale na szczęście nic nie wykazało. Nie wiem czy mam się dalej konsultować, jakie jeszcze badania wykonywać i co dalej robić???
Jesteśmy z Wrocławia - czy zna ktoś dobrego okulistę u nas?

pozdrawiam

Do góry