reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opadanie powieki

reklama
Nikt już tu nie pisze.
A my dzis byliśmy na konsultacji u okulistki (co poprosiliśmy o skierowanie do niej). W sumie zadowoleni jesteśmy. Każe czekac, mówi że nie przesłania powieka pola widzenia. Kontrole co pół roku u nich. Jakby się wzrok pogarszał to zdecydują się operowac. Jak nie, to około 3-4 lat. Umówiliśmy się tez na kolejna wizytę u prof. Prosta w październiku. On pomierzy dobrze i będziemy wiedziec jak się wada zmieniła. Tutaj to tradycyjnymi metodami mierzą, a z takim maluchem który się ciągle wierci to te pomiary są "na oko" że tak powiem.

No czasem są dni, tygodnie milczenia, ale ruszy się jak tylko ktoś będzie po operacji. A są Twoje zdjęcia na grupie? Jak nie to przesłałabyś mi? Jestem ciekawa jak wygląda wada, która nie przesłania pola widzenia. Też wybieramy się do Prosta, a w październiku kontrola w Kobylnikach. U nas coraz gorzej z odchylaniem główki, bardzo się tym niepokoje:( Mała boi się siedzieć bez oparcia, traci równowagę, skończyła 9 miesięcy, cierpliwie czekamy. Pozdrawiam papa

Najgorsze chwile przeżywa się gdy dziecko jest malutkie. Niepokój i bezsilność jest nie do opisania. Mój synek obecnie ma 5 lat. Parę miesięcy temu pisałam o tym, że wybieramy się na akupunkturę. Chodziliśmy przez 2 miesiące efekty znikome synek bardzo źle znosił te zabiegi - okropnie się ich bał i bardzo płakał. Opadnięta powieczka nie przesłania mu pola widzenia stąd tak długo zwlekamy z operacją. Po 5 latach mogę stwierdzić że pokochałam to jego małe oczko i jest najśliczniejszym synkiem na świecie. Coraz częściej jednak jemu zaczyna ono przeszkadzać. Często mówi ,,to moje chore oczko" albo ,,ta powieczka mi przeszkadza" i wtedy wszystko wraca. Zdecydowaliśmy się na operacje tylko nie mogę wybrać czy Kobylniki czy Warszawa i dr Prost. Już tyle czasu czytam to forum i dalej nie mogę się zdecydować. Pomóżcie drogie mamy. Pozdrawiam pa pa

Ja jeśli Ci to pomoże po przeczytaniu tego fora i innych opinii w internecie wybrałam Kobylniki, bo o żadnym lekarzu nie ma tyle dobrych komentarzy co o Stepniewskim, ale i tak wybieram się jeszcze do Prosta, więc pewnie będę niedługo w takiej sytuacji jak Ty :) Obejrzyj zdjęcia oczek robionych w Kobylnikach na grupie i poczytaj opinie mam po, to na pewno w jakiś sposób Ci pomoże. Powodzenia

Witam
Jestem mamą 3 miesięcznej dziewczynki z opadającą prawą powieką :(

Czy mogę również prosić o dodanie mnie do grupy?
Z góry dziękuję

reklama
Moja Ala nie otwierała prawego oczka od urodzenia ale wszyscy mówili że otworzy.
Po 2 tygodniach było zapalenie w obu - okazało się że kanaliki zapchane a teraz już został do przepchania w tym mniejszym oczku
2 okulistów mówiło, że na razie dziecko za małe i trzeba czekać, że może po przepchaniu kanalików powieka zacznie dobrze pracować i że do roku czasu sie wyrównuje asymetria w oczch u dzieci. Trzeci powiedział że to nie ma nic wspólnego i że to wrodzone opadanie powieki. Że ma niestety przysłoniętą źrenicę i powiedziała ostatnia okulistka że chyba lekko zezuje
Każdy mówi coś innego...
Na razie podklejam powiekę żeby nie było wady wzroku i żeby nie odchylała główki. Od razu widać że dziecko jest weselsze jak wszystko widzi :)
Jak nie przepcham masażami kanalika to mam 22/08 przepychanie u okulisty
Byłam u neurologa, było już robione usg główki i oka ale na szczęście nic nie wykazało. Nie wiem czy mam się dalej konsultować, jakie jeszcze badania wykonywać i co dalej robić???
Jesteśmy z Wrocławia - czy zna ktoś dobrego okulistę u nas?

pozdrawiam

Do góry