reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opadanie powieki

reklama
Ja też zastanawiam sie nad Prostem nawet umówiłam sie na wizyte za 3 mies bo taki jest czas oczekiwania a w Kobylnikach nie podpisali umowy z NFZ jeśli dobrze odczytałam a Krupka u Was wszystko dobrze po zabiegu czekamy na grupie na zdjęcie

Witam

Jestem mamą 3 miesięcznej Kasieńki, która również od urodzenia zmaga się z problemem opadających powiek przy czym lewa powieka opada bardziej. Martwię się bardzo tymi oczkami mojej córeczki i jej wzrokiem.

To z netu, a dokładnie DZIĘKI TEMU FORUM dowiedziałam się co to za przypadłość, bo lekarze u których byłam (pediatra, neonatolog i neurolog) nie potrafili powiedzieć co to jest. Zbywali głupimi komentarzami typu taka uroda dziecka, to przejdzie z czasem bo dziecko jest jeszcze małe. Wizyta u okulisty dopiero przed nami.

KRUPKA DZIĘKUJĘ ZA TO FORUM, kopalnię wiedzy nt. ptozy u maluszków. Proszę mamy, których dzieci również zmagają się z tym problemem aby dzieliły się swoją wiedzą i doświadczeniami. W grupie raźniej.

Pozdrawiam Wszystkich

jowanka, witaj - niestety:( wolelibybysmy, aby nikt nie musiał tu dołączać, no ale rzeczywistosc jest smutna niestety.
Masz juz jakiegos okulistę na oku?
My jestesmy po zabiegu i jestesmy zadowoleni :tak: U was też bedzie dobrze:)

Tak, już jesteśmy umówieni na wizytę na razie u nas lokalnie. W przyszłości chciałabym pojechać do Prof. Prosta, czytałam że Prof. operował Twojego Synka. Krupka, jak jest z domykaniem powieki, z mruganiem oczek i z tą blizną po zabiegu, jest bardzo widoczna? Wiem, że u nas to jeszcze trochę czasu zanim coś będzie można zrobić, ale pytam na przyszłość.

blizna? jaka blizna?? ;-) - naprawde nic nie widac
jesli ktos sie przypatrzy, to zauwazy, ze powieki nie pracują tak samo (nie caly czas, ale zdarzają sie rozbieznosci), ale ktos niezorientowany na pewno nie zwróci uwagi. Jest naprawde w porządku, oczka równe. Podobnie u anagi, której coreczke operował Stepniewski z Poznania. A wy macie blizej do W-wy, jak rozumiem?

jeszcze sie nie domyka w nocy, no ale liczymy na to, ze w koncu zacznie:tak:

Tak, do W-wy mamy dużo bliżej niż do Poznania. Ale zanim my będziemy robić zabieg (około 3-4 roku życia chyba że będzie konieczność wcześniej) to ciekawe czy Ci lekarze-chirurdzy będą jeszcze na rynku usług medycznych bo to chyba (z tego co wnioskuję z poprzednich postów) Starsi Panowie Dwaj :-) Czy rzeczywiście? :no:

reklama
Krupka - cieszę się bardzo, że u Was pełne zadowolenie po zabiegu :-) A czy dla Dziecka cały ten zabieg i szew jest bardzo bolesny? :no:
Madlin, a jak u Ciebie? Jeśli możesz to podziel się proszę z nami swoimi odczuciami :-)

Do góry