reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opadanie powieki

reklama
postaram sie, ale wydaje mi się, że on już wtedy miał wieksze oczka (obydwa) niz Twoja córcia - u niej właściwie nie widać tak bardzo dysproporcji, wiec ja tym bardziej bym poczekała na Twoim miejscu - u wiekszego dziecka operacja zawsze łatwiejsza niz u maluszka:)

te zdjecia co dodalam to jest maximum jej mozliwosci. Czesto jest tak ze prawe oczko ma mniejsze. Na dworze nawet gdy nie ma mocnego slonca czesto robi piracika- zamyka prawe oczko:( ale czekamy pol roku i wtedy decyzja. Ja chyba pisalam relacje z wizyty w kobylnikach i jej nie dodalam na forum. Juz wklejam :)

Relacja z wizyty w kobylnikach:

Przyjeli nas oboje po za kolejka. Bylismy na konsultacji u Dr Stepniewskiego i on jak zobaczył Julie zdecydowal, ze Dr Pecold ma podjac decyzje. Ona jak zbadała małą i przeprowadzila z nami wywiad lekarski stwierdzila, ze operacja na pewno bedzie kiedys konieczna, ale mozna poczekac bo z oczami jest wszytsko jak najbardziej ok, widzi wszytsko pieknie, wiec razem zapadla decyzja ze mamy sie zapisac na zabieg na NFZ i zoperuja Julie za pol roku. Powiedzieli ze mogliby zrobic to teraz, ale ze wzgledu na dobro Julki i przedewszystkim moje(moglaby nie domykac oczu przez pewien czas i trzebaby bylo zakraplac i smarowac masciami) poczekamy te pol roku. Uwazam ze jest to bardzo dobre uzasadnienie:) Tym bardziej ze w czwartek tydzien temu bylam z małą we wroclawiu u okulistki tez od dzieci (DR Turska) i tez sama stwierdzila ze az dziwne ze wzrok jest bardzo dobry przy takim opadaniu. Ja ogolnie odnioslam super wrazenie, oboje sa troche starzy ale za to doswiatczeni. Stepniewski stwierdzil ze ani Wilgus(ten z katowic) ani Wojcicki (z polanicy- Wilgus nas tam kierowal) by nam tego nie zrobili. Pod nosem dodal tez ze Wojcicki by tego nie zrobil, bo sie u niego uczyl. Niewiem czy chodzilo o to ze by sie nie podjał tego, czy po prostu by to spaprał.. Nie wnikam. W kazdym razie jestem super zadodowolona, pelna nadziei ze bedzie dobrze Sama klinika mala, ale przytulna- na dworze jest miejsce na grila, hustawka ktora Julce sie bardzo spodobala- nie chciala z niej zejsc Za wizyte zaplacilismy tylko 50 zl. Za konsultacje u dr Pecold nie zaplacilismy ani grosza, mimo ze weszlismy po za kolejka(dluga, bardzo dluga) i normalnie bierze 150zl.

Za to lekarze w ostrowie różne mają opinie na jego temat, ponoć jego ojciec był dobrym specjalistą, ale nie wiem w jakiej dziedzinie

reklama
Do góry