reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opadanie powieki

KRUPKA ile Twoje dziecko ma lat TY już jesteś jakiś czas na forum napisz czy coś zdecydowałaś ta dziewczynka co pisałam wcześniej miała operacje w Polanicy robił dr Łądkowski miała 7 lat podobno im dziecko starsze tym łatwiej operować piszcie dziewczyny co u was życze wszystkim zdrówka bo my ostatnio byliśmy chorzy

reklama
Zdecydowaliśmy się na konsultację w Gdańsku (niestety nie pamiętam nazwiska lekarza, mam gdzieś zapisane), ale zdołaliśmy się zapisać dopiero na kwiecień.
Jakoś mam wrażenie, że lepiej zaufać komuś młdszemu (ale doswiadczonemu oczywiście), aniżeli ponad 60-letni profesor. Nie wiem co robić, trochę się motam, ale na pewno operację zrobimy zanim syn pójdzie do szkoły. Niedługo kończy 4 lata, więc mamy jeszcze ok. 2 - mam nadzieję, że do tego czasu znajdziemy specjalistę. Po konsultacji dam znać co i jak.

fajnie że tak szybko sie odezwałaś ja jak już pisałam byłam u prof Kobusa powiedział że nie ma się co spieszyć chyba że ze wzrokiem jakieś problemy są wiesz ja też mam wątpliwości z zaufaniem do lekarzy ale jak chce się wybrać lekarza to chyba trzeba prywatnie ;my musimy coś zdecydować bo będziemy mieli 5 lat na operacje czeka się 1,5 do 2 lat aż się boje my w maju może w czerwcu pojedziemy do Polanicy ja byłam tam w szpitalu poszłam zobaczyć jak byłm u Kobusa rozmawiałam w rejestracji ale niczego nowego się nie dowiedziałam szkoda że nikt kto jest po nie pisze jak było ,kto operowal i wogóle a Ty to gdzieś od Gdańska jesteś to do Polanicy masz daleko ja jestem z łódzkiego

kuropa i reszta witam

Moja Daga skonczyla juz 2 lata i jakos powoli sie nie spiesze, choc czasem mam wizje itp ale bardziej jestem za czekaniem, wiadomo tak jak piszecie lepsze efekty

Jednak ja to naiwna jestem nadal wierze ze to sie cofnie .....

u nas zwrok OK teraz czekam na rezonans a raczej musze zadzownic i sie zapisac ... tylko przy okazji oni chca wyciac jej 3 migdal bo ... ma 3/4 i na chwile obecna jest chrapanie i od urodzenia zaskany nos

aaaa zapomnialam wam powiedziec ze bylam w CZD u okulisty i neurologa, neurolog nic nowego czyli OK zdrowe dziecko a okulista wlasnie kazal szukac przyczyny w laryngologi nie wiem co i jak dalej ale ... mam dlatego cicho nadzieje ze to sie cofnie bo cofa sie ale pomalu

Ja mam do Polanicy blizej niż do Gdańska, ale nie chcę oddawać go do publicznego szpitala.
W Polanicy, gdybym tylko znała kogoś dobrego, sprawdzonego, kto przyjmuje prywatnie, dawno bym się zgłosiła.

Jak dla mnie wazne, aby lekarz miał doswiadczenie w operowaniu dzieci - bo to jak wiadomo zupełnie inna materia, aniżeli dorośli.

Hej dziewczyny:)
podpowiem Wam ,że warto wcześniej sie zapisać,my zrobiliśmy to dokładnie rok temu i okres oczekiwania miał być około 1,5 roku.Ale kiedy pod koniec roku dzwoniłam ,aby sie dowiedzieć jak sie sprawy mają ,Pani (bardzo miła zresztą:) odpowiedziała mi ,że okres oczekiwania się wydłuży i nie jest w stanie powiedzieć mi o ile.
Po naszych usilnych staraniach ,wyznaczyli nam konkretny termin na wrzesień.
Pisałam do wielu lekarzy i niestety unikają tych operacji a Dr.Wójcicki ,kazał czekać do drugiego roku zycia i nawet prywatnie nie chciał sie podjąć zabiegu wcześniej.(a byłam dość natrętna)
Zawsze wart zadzwonić i dowiedzieć sie o szczegóły Pani w sekretariacie medycznym jest naprawdę bardzo miła i wręcz zachęca ,żeby dzwonić w razie pytań,za to niechętnie odpowiada na maile:)
Może Wam się przyda numer do Polanicy:
(74)8621159

No wreszcie zaczeliście coś pisać anna515 napisz może wiesz dlaczego tak długo trzeba czekać na operacje z tego co piszesz to dr Wójcicki będzie robił zabieg zgodze sie z Tobą że pani w rejestracji jest bardzo uprzejma i chętna do rozmowy a u dr Wójcickiego byłaś prywatnie ile wizyta

Nie byłam u niego na wizycie ,poniewaz wszystko było załatwiane drogą mailową,więc nie mam pojęcia ile kosztuje wizyta:-(,a jeśli chodzi o terminy no cóż,przyjeżdzają tam ludzie z całej Polski,do tego dołożymy limity zabiegów z NFZ i potem takie kolejki się tworzą,chyba nie jesteśmy w stanie tego przeskoczyć....Szczerze mówiąc mam nadzięję ,że operował będzie właśnie dr.Wojcicki:)

Dlaczego wybrałaś dr Wójcickiego wogóle byłaś w Polanicy czy wszystko mailem pisałaś moze my też wybierzemy dr Wójcickiego musze kiedyś zadzwonić i popytać w recepcji

reklama
Do góry