reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Olsztyńskie mamy.

No hej dziewczynki.
Liwus jak tam Adaśko. Czy on już je mięsko. Mój Antoś skończył 5 miesięcy i niby już może jeść ale nie wiem gdzie dostać królika świeżego bo inne mięska to chyba jeszcze nie.Co?

Adaś jeszcze nie je mięska. Poczekam na ta magiczną liczbę 5 miesięcy i wtedy dam. Na tej stronie jest fajnie wypisane co kiedy można Produkty spożywcze w diecie dziecka, które ukończyło 5 miesiąc życia i jest karmione sztucznie. - www.osesek.pl - Z miłości do Dziecka. Portal dla Rodziców no i wg tej strony mięso można od 6 miesiąca tj. mięsko jagnięce , mięsko z indyka , mięsko z kurczaka , mięsko z królika.
Także ja na początek chyba zacznę dawać mięsko z indyka bo tego królika to faktycznie nie wiem gdzie dostać , chociaż teraz przed świętami może gdzieś się pojawi ( aczkolwiek to nie Wielkanoc :-D )

Ola2in1 widzę że Ty dopiero się spodziewasz maleństwa. Kiedy rozwiązanie?

Dziewczyny a jakie prezenciki szykujecie pod choinkę dla maluchów??

reklama
ehh termin przewidywany jest na 20grudnia ale mam wielka nadzieje ze maluszek sie pospieszy i zrobi rodzicom niespodziankę ciut wcześniej :)
ja w sprawie prezentów sie wypowiadać nie będe bo same wiecie jak to jest na początku....wszystko sie kupuje zeby zapewnic maluszkowi to co najlepsze

tego królika to faktycznie nie wiem gdzie dostać , chociaż teraz przed świętami może gdzieś się pojawi ( aczkolwiek to nie Wielkanoc :-D )

Dziewczyny a jakie prezenciki szykujecie pod choinkę dla maluchów??

Liwus ja słyszałam , że jest świeży królik w Makro. Trzeba to sprawdzić. Kupic , poporcjować i zamrozić. Antos już ma skończone 5 miesięcy i już może jeść mięsko ale boję się dać kurczaka bo najsilniej uczula. Dlatego nie daję.

Liwia może odwiedzisz mnie jutro co?? Ja sięnie mogę ruszać bo ok 10-11 mam mieć przywiezioną nową pralkę. Po Olka idę o 13;30. Więc albo zapraszam do tej 13ej albo po 14ej. Jak Ci pasuje.

Ola a gdzie masz zamiar rodzic tzn w którym szpitalu?

Liwus ja słyszałam , że jest świeży królik w Makro. Trzeba to sprawdzić. Kupic , poporcjować i zamrozić. Antos już ma skończone 5 miesięcy i już może jeść mięsko ale boję się dać kurczaka bo najsilniej uczula. Dlatego nie daję.

Liwia może odwiedzisz mnie jutro co?? Ja sięnie mogę ruszać bo ok 10-11 mam mieć przywiezioną nową pralkę. Po Olka idę o 13;30. Więc albo zapraszam do tej 13ej albo po 14ej. Jak Ci pasuje.

Ola a gdzie masz zamiar rodzic tzn w którym szpitalu?

No to trzeba będzie wybrać się do makro i sprawdzić :-)
A jutro mogę przyjechać jakoś no ale zależy czy mi samochód odpali :-) Jeszcze dam znać jutro rano:happy:

Ostatnia edycja:
w planach jest szpital miejski,bo tam tez pracuje mój lekarz....
a co do Makro :) byłam ostatnio....zabawek fuuuul, wiec mysle że na pewno cos znajdziecie :)

Ja do Makro nie mam karty.

Ja mam :-) Także w każdej chwili mogę pożyczyć :happy:

w planach jest szpital miejski,bo tam tez pracuje mój lekarz....

Madziara rodziła w miejskim , więc niech relacje Ona zda czy było ok. Bo ja znam same negatywne opinie na temat tego szpitala.
Dobrze że piszesz że w MAKRO dużo zabawek to pojadę w poszukiwaniu królika i zabawki dla Adasia tym bardziej że Adaś 24.12 ma 2 święta w 1 dniu czyli Wigilia oraz Jego imieniny :happy:

Ostatnia edycja:
uuu a ja o miejskim w miare dobre...w 24tc leżałam na zakażenie nerek i było ok,ale dopiero jak na izbie przyjęć zobaczyli w karcie nazwisko lekarza od nich(prywaciarz tak dla szczegółu)

A jaki to lekarz Olu?? Ja chodziłam do Szarejko . Byłam bardzo zadowolona z wizyt u niego.Jak rodziłam nie było go ale i tak prawdopodobieństwo, że trafię na jego dyzur było małe a nie chciałam opłacać lekarza, bo położna jest ważniejsza . W szpitalu jak to w szpitalu. Ja miałam jednoosobową salę - to uważam za minus bo mi się nudziło. Jedzenie średnie. Mąż mi donosił z domu. Ale ogólnie to bieda. Jak wszędzie. Pościel z dziurami, niektóre pielęgniarki na noworodkach niemiłe. Ale da sieprzezyć. Poród( mój drugi w tym szpitalu) wspominam dobrze

reklama
Chciałam poinformować, że na basenie rozpoczynają sięzajęcia dla maluszków

KURS ZIMA 2008/2009 sobota (12 lekcji)

Rozpoczęcie zajęć
06.12.2008 r. Zakończenie kursu
01.03.2009 r.
Zajęcia nie odbędą się odbywać w dniach:
28.12.2008 r. - Przerwa świąteczno-noworoczna
31.01.2008 r. - Ferie zimowe

Spotkanie organizacyjne i sprzedaż karnetów dla nowych dzieci
odbędzie się w dniach:

29.11.2008 r. - sobota o godzinie 17.30
05.12.2008 r. - czwartek o godzinie 19.00

na pływalni OSiR przy ul. Głowackiego 27

REZERWACJE I WSZELKIE INFORMACJE
ANNA KULA ANNA KUTNIK TEL. 0 510 145 510 TEL. 513 308 659 ania@babelkiplywaja.pl

Bardzo prosimy o wypełnienie karty zgłoszeniowej jeśli zdecydowaliście się Państwo zapisać swoją pociech na nasze zajęcia.

Liwia idziemy z maluszkami.?????

Do góry