reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Olkusz i okolice

ja niestety zawsze mam wrażenie że moj pomysł jest zły i nic z tego nie będzie:no: druga sprawa to fundusze, żeby otworzyć coś konretnego to i konkretna gotówka jest potrzebna, ty miałaś szczęście że miałaś z czego dołożyć. A sklep jakiś otworzyliśce czy to innego rodzaju działalność?

nie to będzie działalnośc w zakesie usług:-) ale planuje ją rozszerzyś o produkcje i sprzedaż w interniecie:-)
Musisz uwierzyć w siebie ja tez myślałam tak jak Ty a jednak sie udało i teraz przez rok zobaczę czy mój pomysł na biznes jest dobry i jak przyjmie sie na rynku:blink: jedynie co stracę to własny wkład pieniężny i poniosę koszty opłat. tj. ubezpieczenie, księgowa i inne opłaty.:nerd: Ale jak już wspomniałam dla mnie to najlepsze wyjście będę z dzidziusiem i może uda mi się coś zarobić:-) A potem zobaczymy....:cool2:

reklama
jsorbek masz rację nie wolno na starcie się poddawać i trzeba wierzyć we własne siły i umiejętności bo inaczej ludzie człowieka by za grosze wykorzystywali a tak to cenisz siebie i nie pozwalaz im na to:tak: A Ty masz chyba wizytę u dr Dynerowicza w środę tak? Ciekawa jestem co Ci powie:tak:

Mika ale Ci zazdroszczę tego SPA też bym tak chciała:tak: ale niestety teraz to niemożliwe bo przez ciążę jakoakolwiek zmiana kosmetyków kończy się alergią ale po porodzie wezmę się za siebie. I jak znalazłaś tego fryzjera? Też w lutym chciałabym się wybrac do kogoś kto mi podpowie jaką fryzurę nosic na głowie:-D

Aha zapomniałam Wam powiedzieć że wczoraj byłam u lekarza i on był zdziwiony że mam tak rewelacyjne wyniki:-) zrobił USG i powiedział że prawdopodobnie spotkamy się za 8 tyg. na porodówce bo mały jest duży:szok:Pytałam o rodzinny poród i powedział że męża na ogólną salę tez wpuści:-D za 8 tyg. to będzie 10 styczeń ciekawe co z tego będzie.

jsorbek zgadza się byłam dzis w szpitalu na ktg. Wyczekałam sie półtorej godziny bo pierwsze są podłączane pod zapis panie które leżą na oddziale...

Tylnickiego widzialam przelotem jeszcze przed moim ktg, a później był obchód i poród więc już go nie widziałam:-(
Poszłam z zapisem do Barana bo tylko on był wolny i śmiał się że mimo że termin porodu na dziś to u mnie ani pół skurczu:-D:-D:-D Prościutka kreska na wykresie:-D
Dobrze że jestem umówiona na jutro na wizytę do Tylnickiego. Napewno mnie zbada i powie co i jak i kiedy ewntualnie zgłosić się do szpitala.

Wiecie co???Bardzo dużo dziewczyn z brzuszkami leży na oddziale położniczym...:-(
Nie wiem czy są już po terminie i dlatego tam są?

jsorbek może faktycznie się spotkamy:-) a na którą godzinę jestes umówiona do Tylnickiego???

czekoladka na 17 a ty ??

Eldcia - ja mam jutro wizyte ale u Tylnickiego nie u Denarowicza :)
to chcesz mnie zostawić sama na koniec stycznia :(- a ile maluszek waży ?? ciekawe co mi powie ile malutka waży

jsorbek ja jestem zarejestrowanana na 19-ą, więc się nie spotkamy pewnie. Nie sądzę żeby było aż takie opóźnienie:-D

Kurcze żebym i ja nie zapomniała spytać ile waży mój synuś, bo... ostatnio zapomniałam:-D:-D:-D

jsorbek daj znać co Ci powie Tylnicki:tak:

Wiolcia, anusiak jak tam samopoczucie??? Jakieś zwiastuny porodu:cool2:?

Mika nie nie tą młodszą co sie dopiero urodzi ;-):-D ale to gdzieś w okolicy lipca dopiero - starsza juz kończy teraz 5 lat i chodzi do przedszkola:-)
tak myślałam, tylko zmyliło mnie to jak napisałaś, że po porodzie pogadamy :-D:-D

eldcia no nie poszłam jeszcze do fryzjera bo myślałam że wy mi jakiegoś polecicie a tu dupa ;-)
no i 10 styczeń super data ;-) moja cora się wtedy urodziła ;-)

Ja coś czuję, że na dniach wyląduję na oddziale:-( Do puchnięcia doszło mi wysokie tętno - spoczynkowe 145 a jak coś zrobię to sięga do 160:baffled: Od początku ciąży miałam lekka tachykardię, która najwyraźniej się pogłębiła... Dziś wizyta u Barana więc zobaczymy co mi powie i co najważniejsze ile ten mój mały smyk przybrał przez ostatnie 2 tygodnie.
Jeśli chodzi o zwiastuny porodu to zero:cool2: Za to w sobotę urodziła nasza pierwsza grudniówka i strasznie się wzruszyłam tak dobrą nowiną :-) Zupełnie jakbym ja urodziła ;-)
Eldcia tzn ile ma, że jest duży?? Mój w 28 tc miał 2076g a dziś zobaczymy czy dobił do 4 kg;-) Poza tym 2 tygodnie temu okazało się, że łożysko jest już całkiem dojrzałe i mogę w każdej chwili rodzić a jak widzisz dalej tu jestem więc lepiej się nie sugerować tymi 8 tygodniami ;) Ale oczywiście życzę ci szybkiego i bezproblemowego porodu!:D
Czekoladka a szyjkę miałaś sprawdzaną?? Ja do tej pory ani razu ;-) Nie wiem czemu tyle dziewczyn leży na oddziale ale może mają jakieś problemy z ciążą?? jak będziesz szła jutro na wizytę to się upieraj, że chcesz już urodzić bo ci ciężko i dłużej nie wytrzymasz - ponoć to przeważnie przekonuje lekarzy do przyśpieszenia porodu;-)

Nie wiolcia:-(szyjki nie miałam sprawdzanej od 3 listopada...
Z jednej strony chciałabym już urodzić a z drugiej troche sie boję wywoływanego porodu:-:)-:)-(
Jak byłam dziś na ktg to wzieli dziewczyne która leżała na oddziale położniczym na wywołanie porodu. Słyszałam jak Tylnicki mówił po dłuższym czasie do jej męża że nic się u niej nie dzieje... że ma rozwarcie tylko na 2 cm. Nie wiem czy nie skończyło się to cesarką. Ona nie maiła żadnych skurczy-spacerowała sobie po korytarzu, ale widać było że jest strasznie przejęta i smutna. Szkoda mi jej było strasznie:-(
Człowiek jeździ do tego szpitala naprzygląda sie a później sie przejmuje:-:)-:)-(
Wiola daj zanć co Ci powiedział dziś Baran na wizycie.

reklama
Co racja to racja - człowiek sie naogląda w szpitalu różnych scen. Ona pewnie była nie tyle smutna co po prostu sie bała - każda rodząca kobieta się boi tak jak sama piszesz że w sumie można by rodzić ale z drugiej strony strach :tak: najważniejsze to nie bać się cesarki! Opieka jest naprawdę świetna a na wątku "szpital Olkusz" dziewczyny po cc pisały bardzo optymistycznie więc się nie bój nawet gdyby zaszła potrzeba cięcia. Mimo wszystko bądź dobrej myśli! nie miałaś sprawdzanej szyjki więc równie dobrze, możesz sobie chodzić z rozwarciem 4 cm;-)
Ja mam wizytę dopiero przed 19 ale napewno dam znać jak poszło.
Powiem wam, że strasznie się boję porodu czy to będzie sn czy cc to najbardziej mnie przeraża leżenie w szpitalu:-p

Do góry