reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Olkusz i okolice

ja myślałam pod kątem banku wiesz miałabyś papier
na kwicie i tak pewnie byłaby minimalna, więc jak sobie zsumują i podzielą na trzy osoby to pewnie mieli by ubaw po pachy, że chcemy brać taki kredyt. Niestety takie realia.

normalnie jak czytam twoje posty to mam wrażenie że mamy identyczne myślenie o chałupnictwie też myśle ale oczywiście nic nie idzie znaleźć.... może razem założymy jakąś firme? hihi
a bardzo chetnie:-D problem tylko jaką

Dziewczyny a nie myślałyscie np. o złożeniu wniosku do PUP o dotację? Zawsze to coś na start ale rzeczywiście trzeba mies pomysł na firmę
o tym też myślałam, ale spełnienie ich wymagań jest bardzo trudne. Trzeba mieć żyrantów spełniających określone wymagania, musi im sie pomysł spodobać, trzeba zrobić taki biznesplan że glowa mała a i tak jestem zdania, że sznsę na dotacje ma tylko ten kto ma dobre układy (potwierdzone), "szaraczek" może zapomnieć.

Wiolcia, Anusiak jak sie czujecie?

reklama
Hej dziewczyny:-) musze Wam powiedziec ze koncówka tej ciazy strasznie meczaca....chociaz tyle ze pogoda piekna wiec jakos to leci....to moja druga ciaza ale teraz koniec mi sie tak dluzy....moze dlatego ze tak popuchlam i wygladam jak bana wstanka:tak::-D;-) a Ty wiolcia jak sie czujesz?? i ciekawe jak czekoladka....integruje sie z Wami w tym popuchnieciu:):-)

My dalej w dwupaku ;-) A czuję się rewelacyjnie pomyłam, poodkurzałam, umyłam okna, wyczyściłam nawet dywan i podłogi... nic nie zapowiada zbliżającego sie porodu:dry: Za to o ile dobrze kojarzę to jutro wszystkie wizytujemy :-) Ja i Anusiak u Barana a czekoladka u Tylnickiego:tak: Co do puchnięcia to niestety nie odpuchłam ani troszkę - wręcz przeciwnie :-(Aż mi wstyd się pokazywać ludziom bo wyglądam OKROPNIE:baffled:
Dziewczyny mamy szansę spotkać się we trzy na porodówce ;-)
eldcia trzeba mieć pomysł na biznes i dobry biznes plan. My z mężem mamy odłożone pieniądze na otworzenie własnej firmy ale zacznę się tym interesować dopiero po narodzinach synka, zwłaszcza że zostanę bezrobotną. Dziewczyny nie zapominajcie o dotacjach z UE (europrojekty), można uzyskać naprawdę niezłą sumkę pieniędzy.

dzisiaj spędziłam z dziećmi sporo czasu na dworze (między innymi na placu zabaw przy Bylicy anusiak ;-) ).
Pogoda była super :-D

co do tych własnych firm to, dotacje dotacjami, ale podstawą to jest mieć jakiś pomysł :szok: a tu w olkuszu to nie łatwo o realizacje pomysłów ;-) przynajmniej ja mam takie wrażenie :szok: a poza tym to wogóle nie jestem w stanie wymyślić nic sensownego :-D tzn miałam kilka pomysłów ale nie wiem czy by one wypaliły...

ale jestem ciekawa czy spotkacie się we trzy na porodówce :-D

Gosia a jaki masz wyuczony zawód? to poszalejemy z tą firmą hihih :-D

o tym też myślałam, ale spełnienie ich wymagań jest bardzo trudne. Trzeba mieć żyrantów spełniających określone wymagania, musi im sie pomysł spodobać, trzeba zrobić taki biznesplan że glowa mała a i tak jestem zdania, że sznsę na dotacje ma tylko ten kto ma dobre układy (potwierdzone), "szaraczek" może zapomnieć.

QUOTE]

i tutaj troszeczke się mylisz bo ja jestem jak to napisałaś "szaraczkiem" z żadnymi układami i dostałam dotacje wyczekałam się co prawda na decyzję pół roku ale się udało:-) a wniosek napisałam od ręki wcale nie jest tak trudno go wypełnić. Podstawa jest dobry pomysł na biznes:-)
Ale niestety to ile dostałam to juz inna kwestia bo drugie tyle musze wyłożyć z własnych oszczędności bo inaczej bym nie dała rady nic otworzyć:no: Ale mąż mnie namówił i zaryzykowałam:tak:

Własna działalność to dla mnie najlepsze wyjście bo mogę się dzidziusiem zajmować a lata pracy mi lecą bo inaczej nie zdecydowałabym się nie chcę przegapić momentów ważnych w rozwoju synka szczególnie przez 1 rok:tak::-)

A czuję się rewelacyjnie pomyłam, poodkurzałam, umyłam okna, wyczyściłam nawet dywan i podłogi...
:szok: podziwiam, bo ja na końcówce, to po byle czym dostawałam zadyszki.

Podstawa jest dobry pomysł na biznes
Ale niestety to ile dostałam to juz inna kwestia bo drugie tyle musze wyłożyć z własnych oszczędności bo inaczej bym nie dała rady nic otworzyć
ja niestety zawsze mam wrażenie że moj pomysł jest zły i nic z tego nie będzie:no: druga sprawa to fundusze, żeby otworzyć coś konretnego to i konkretna gotówka jest potrzebna, ty miałaś szczęście że miałaś z czego dołożyć. A sklep jakiś otworzyliśce czy to innego rodzaju działalność?

Własna działalność to dla mnie najlepsze wyjście bo mogę się dzidziusiem zajmować a lata pracy mi lecą bo inaczej nie zdecydowałabym się nie chcę przegapić momentów ważnych w rozwoju synka szczególnie przez 1 rok
100% racji:tak:

Gosia a jaki masz wyuczony zawód?
ekonomista, ale wogóle mnie to nie kręci :no:

o to ja się polecam, bo bardzo chce pracować jako niania :tak: ;-) chciałabym za jakiś czas wlasnie mieć jakąś prace,ale w moim zawodzie i w olkuszu to nie będzie łatwe :-(

Mika jeszcze nie mam nikogo na oku to po porodzie się dogadamy bardzo by mi pasowało zostawić mała ze znajoma osobą :tak::tak::tak:

Goniaa - poddajesz się na starcie i w ogóle w siebie nie wierzysz :zawstydzona/y: dlaczego myslisz ze ktoś da ci minimalna pensję - wcale niekoniecznie - ja np nigdy za minimalna nie pracowałam - teraz też pracuje w Olkuszu i zarabiam sporo wiecej niz minimalna krajowa - jak jesteś po ekonomii to nie szukasz przeciez paracy w sklepie gdzie rzeczywiście pensje są szokująco niskie :zawstydzona/y: - kochana grunt to znac swoja wartość ;-):-D ( tak sie wymądrzam ale na początku wcale w siebie nie wierzyłam ;-):-D) i nie dać się nabić w butelkę poza tym pensje rosną ja pracowałam na początku za połowe tego co mam teraz - ale oczywiście nie bede cię namawiac to twoja decyzja :tak:

Czekoladka dzisiaj idziesz do Tylnickiego ?? - ale pewnie do szpitala nie bo on przyjmuje jutro - ja właśnie ide i początkowo sie ucieszyłam ze sie spotkamy ;-)

wczoraj zrobiłam sobie SPA :-D aż lepiej się człowiek czuje ;-) zrobiłam sobie między innymi peeling ciała i mam gładziutkie jak pupcia niemowlaka :-D
a poza tym, nałożyłam sobie maseczkę na twarz i przez pierwsze 5 minut myślałam że mi WYŻRE TWARZ :szok: tak cholernie szczypało że myślałam że mi wypala ją :-D
przyleciałam z łazienki z tą maseczką na gębie do komputera i szukałam w necie o tej maseczce i podobno ona ma szczypać bo odkaża skórę :szok: o matko, myślałam że tą maseczke ściągne razem ze skórą z mojej gębulki :-D masakra :-D
ale efekt końcowy super :tak: twarz też mam mięciutką ;-)

chyba będe raz na ruski czas powtarzać takie 'przyjemności' bo aż się fajniej czuje :tak: a jakoś do tej pory nie wpadłam na to :zawstydzona/y:

jsorbek a ty chcesz zostawiać niani tą starszą córe? :-)

reklama
Mika nie nie tą młodszą co sie dopiero urodzi ;-):-D ale to gdzieś w okolicy lipca dopiero - starsza juz kończy teraz 5 lat i chodzi do przedszkola:-)

Do góry