TataOliwki
Zaciekawiona BB
Ta chwila zbliza sie juz bardzo szybko. Dzis uswiadamiala nas pani doktor zeby sie przygotowywac. Musze skontaktowac sie z lekarzami, ktorzy beda prowadzic Oliwke tu na miejscu. W tym tygodniu bedzie miala jeszcze jedna konsultacje okulistyczna i jezeli ona wyjdzie w miare pomyslnie to juz za jakies 200-300 gramow Oliwia moze zostac wypisana do domu. A to moze nastapic w przeciagu doslownie tygodnia. Cieszymy sie bardzo, ale tez boimy ogromnej odpowiedzialnosci. Przeciez ona miala sie urodzic dopiero za poltora miesiaca, a prawdopodobnie za chwile bedzie juz w domu. Zaopatrzylismy sie juz w monitor oddechu Angelcare AC301R oraz wage elektroniczna, zebysmy nie musieli jej wozic na wazenie gdzies do przychodni, bo na poczatek chcielibysmy, zeby byla jak najmniej narazona na infekcje. Mam nadzieje, ze uda mi sie namowic pania ordynator oddzialu noworodkow z tutejszego szpitala, zeby w razie czego byla gotowa przyjezdzac do nas do domu. Na powazniejsze konsultacje - np. okulistyczna i badanie sluchu bedziemy musieli wozic ja do Warszawy.
Dzis zona karmila Oliwke z butelki. Zjadla 30ml chociaz z malymi oporami, bo troche sie jeszcze meczy przy ssaniu, a czasem ponoc calkiem zapomina oddychac. Ale i tak jestesmy zdziwieni jak szybko robi postepy po tak ciezkim starcie. Zeby tylko nie zapeszyc...
Dzis zona karmila Oliwke z butelki. Zjadla 30ml chociaz z malymi oporami, bo troche sie jeszcze meczy przy ssaniu, a czasem ponoc calkiem zapomina oddychac. Ale i tak jestesmy zdziwieni jak szybko robi postepy po tak ciezkim starcie. Zeby tylko nie zapeszyc...