reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Okropny 3-latek ratunku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Myszka24bdg

Zaciekawiona BB
Miasto
Bydgoszcz
Witam wszystkich niewiem czy nie jest juz załozony taki temat jak tak to przepraszam za powtorkę. Mam 3 letniego synka i od pewnego czasu stał sie okropny- krzyczy,bije(zwłaszcza swoją babcie i prababcie), nie chce sprzątać zabawek,pluje. Wszystkie opisane zdarzenia wykonuje zreguły właśnie do tej jednej babci i prababci choć zdarza mu sie tez zrobic to komu innemu. Do innych dzieci też nie za bardzo ładnie się zachowuje wyrywa im zabawki, i wszystkim mówi że są starzy,brzydcy i głupi. Rozmowy z nim nic nie pomagają. Jedyna rzeczą ktara sprawia że mały nieraz się boi to jest mowienie ze idzie się po pasek choć i to już nie pomaga. Jesli macie podobne problemy i wiecie jak reagowac,jak go karac to pomożcie bo mi już rece opadają:-(

reklama
witam gdy mowi że babcia jest stara i brzydka pytam go dlaczego tak mówi czy babcia ci cos złego zrobiła to mi odpowiada : że babcia jest stara i głupia i kazda odpowiedz sie tak konczy tłumacze mu ze jesli kogos uderzy to tego kogos boli i czy byś chciał zeby cie tez bolało?, Nasza reakcja jest rózna babcia stara sie to ignorowac choc niewiem czy to jest dobre zachowanie a ja jesli tłumaczenia nie pomagają albo dostaje klapsa albo ma zakaz ogladania bajek lub zamekam go w jego pokoju i siedzi tam do czasu az sie nie uspokoi. a sprzątania uczy sie cały czas ale on wogole niechce podejmowac prob-zagrozilam mu nawet ze jak nie posprzata ich to wezme je w worek i wrzuce do pieca no to wtedy wezmie dwie zabawki schowa i koniec duzo zabawek ma juz schowanych

Dzieci przechodzą rózne etapy i myśle, że mały własnie wszedł w taki etap. Może gdzies usłyszał jak ktoś mówił coś do "starszej" osoby. Dzieci chłoną szczególnie te złe zachowania. Trzylatkowi trudno wytłumaczyć, że robi komuś krzywde.

Do góry