reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Okrągły brzuszek

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Joaśka pisze:

Szkoda, bo same na tym tracimy.
Dobrze, że do pracy chodzę, bo nie wiem, czy bym w taki stan nie wpadła, a tak, to muszę jakoś wyglądać.
No i właśnie dlatego brakuje mi pracy! Straszliwie! A jak wychodzę z domu po zakupy to mi się wydaje, że nie opłaca mi się malować bo zaraz wrócę. Ale od dziś to zmieniam! W sobote idę z koleżanką do kina to się na bóstwo zrobie, może nadwątlony humor mi się poprawi?
Co Wy na to???

reklama
Irlandio na pewno Ci się humor poprawi :)
ja się dużo lepiej czuje jak troche o siebie "zadbam" a te pare kilo narazie dodaje mi uroku, a co tam! a później jak się będe ledwo ruszać to mi się już nie będzie chciało... koleżanki się zachwycają brzuszkiem a koledzy... no cóż patrzą troche wyżej ;)

Jak już to gdzieś pisałam też nie pracuję i praktycznie siedzę w domu (pisze pracę mgr). Zajęcia mam raz w tygodniu ale też nie zawsze na nich jestem więc rzadko wychodzę "między ludzi" - poza rodzinką bo ją widuję bardzo często. Na początku też tak do tego podchodziłam, że po co mam sie stroić i malować skoro i tak nikt mnie nie widzi. Ale okazało się, że jednak widzi mnie mój mąż i nie mówił mi oczywiście tego wprost ale wyczułam że coś nie gra. Jasne że wygląd nie jest najważniejszy jednak odkąd postanowiłam, że nie ważne czy siedze w domu czy wychodze na zakupy mam się doprowadzić do porządku. Zatem rano zawsze makijaż, układanie włosów i ubranie przyzwoite (nie \piżama tylko ładny dresik) czuję się 1000 razy lepiej no i Wojtek jakby zaczął to dostrzegać bo jest miły jak nigdy dotąd.

Pewnie dziewczyny że lepiej sie czuje jak jest sie troche zadbanym o siebie.Niż by miało się siedzieć w domu jak kopciuszek.Nie ważne czyidzie sie do pracy czy do szkoły a może i nawet do sklepu.Zawsze trzeba ładnie wyglądać.

No tak, ale ja wiem, że cięzko jest sie zmobilizować do strojenia sie, jak się wstało ok południa, a męża nie ma w domu do późna.
Ale najważniejszy pierwszy krok :)

Chciałam powiedzieć, że ja już koło południa nie wstaję! ;D ;D ;D ;D
Ale rzeczywiście trudno się zmobilizować. Dori masz rację, Adam też ostatnio niewiele mówi i taki dziwny się zrobił. Muszę wreszcie coś z tym zrobić! Znaczy ten krok... PIERWSZY ;D

Hej, maluję się codziennie, żeby ładnie wyglądać i lepiej się czuć. Kupiłam ładne i eleganckie ciuszki ciążowe - przecież moje odczucia są istotne. Okazało się, że otoczenie też to doceniło i często słyszę, że wyglądam "kwitnąco". To miłe, czyli warto zadbać o siebie.
Dzisiaj postanowiłam sobie, że uwiodę mojego męża, strasznie Go ostatnio zaniedbuję a on zaczyna podsypiać na fotelu zamiast w łóżku - chyba ma dość moich humorków.
Na wczorajszej wizycie lekarka powiedziała mi, że rzeczywiście mam spory brzuszek, ale nic dziwnego bo dźwigam w niej sporego dzidziusia - o wizycie opowiem na odpowiednim wątku. Muszę się pochwalić. Już nie mam doła!!!!!! ;D ;D ;D

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry