reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Okrągły brzuszek

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja o spodniach przedciążowych to narazie mogę tylko pomarzyć. Od dawna już w nic nie wchodzę ale to dlatego, że przybywa mnie nie tylko w brzuszku ale niestety też w bioderkach.

reklama
Ewa śliczy malutki brzusio! Ja dziś po obiedzie musiałam prosić męża żeby mi pomógł wstać z kanapy ;) Co będzie za 2 miesiące?

Brzusio fajniutki, o takim to mogę tylko pomarzyć. Mój ma rozmiary king-konga. Boję się dzisiejszej wizyty u lekarza. Dzidzia dziś upatrzyła sobie mój pęcherz i mam małe z tym problemy. Wogóle to nadal mam doła, może mi przejdzie po wizycie u lekarza jak mnie lekarka uspokoi. Oby.
Brzuch jest ogromny, mam wrażenie, że zaraz pęknę. A tak wogóle to wszyscy chcą głaskać mój brzuszek. Kogo nie lubię to mówię, żeby uważał, że to zaraźliwe. Zastanawiające jest to, że koledzy w pracy cały czas chcą pogłaskać i ciągle pytają czy dziecko kopie. Utrapienie z tymi chłopakami.

Kurcze - u mnie to samo. Ciągle faceci chcą mnie głaskać po brzuchu.

Poza tym, mam nadzieję, że od lekarki wyjdziesz juz z dobrym humorem. Przecież maluch rosnie jak na drożdżach :)

No właśnie i tego się najbardziej obawiam, czy to nie jest oznaka jakiejś wady. Ale widzisz my kobietki w ciąży zawsze znajdziemy sobie jakiś problemik. Może nie będzie tak źle i dzidzia nie przekroczyła jeszcze kilogramka, chociaż po moim brzuchu to mogę się spodziewiać już i 1,5 kg. Wszyscy wokół pytają czy to bliźniaki. Ale przynajmniej zgodnie twierdzą, że ładnie wyglądam i to jest pocieszające jak staję na wadze.

Jak dla mnie, to my kobitki niezależnie czy w ciąży, czy nie, to potrafimy sobie problem znaleźć i się nim zadręczać. Taka wada.
Nie wiem, jak wyglądałaś wcześniej, ale na zdjęciu wyglądasz super i jak na Ciebie patrzę, to nie wiem, czym się przejmujesz. Ale wiadomo, każda z nas ma do siebie jakieś ale :(

A też widziałam zdjęcie dziewczyny (co prawda to był juz koniec ciąży) z brzuchem takim, że wg mnie bliźniaki to za mało. A mieszkało tam sobie jedno dziecko. Wszystko jest więc indywidualne.
Zreszta wystarczy popatrzeć na nasze brzuchy w galerii, co prawda między niektórymi jest trochę różnicy w czasie, ale wystarczy porównać tygodnie ciąży. A ktoś musi mieć największy :)

Ostatnio na wizycie u lekarki widziałam dziewczynę tak grubą, że myślałam iż pęknie. Była raczej zaniedbana, tzn. czysta, ale ciuchy przykurczone (nic odpowiedniego na ciążę), bez biustonosza (to też było widać) i bez okrycia chociaż był mróz - przywiozła ją rodzinka. Nie chcę tak wyglądać!!!!!!!!!!!! ;D

A kto by chciał!
A to chyba tak jest, że niektóre dziewczyny uważają, że w ciąży, to już w ogóle nie muszą dbać o swój wygląd.
Pewnie wynika to również z tego, że czasami czujemy się nieatrakcyjne.
Szkoda, przecież "poprawienie" sobie urody zadbanym wyglądem znacznie wpływa na nasz humor :) no a przynajmniej na mój :)
Czasami się nie chce, czasami faktycznie nie ma co na siebie włożyć, czasami, jak sobie człowiek pomyśli, że przecież i tak nigdzie nie wychodzi i nikt go nie będzie widział, to po co się stroić, malować...
Szkoda, bo same na tym tracimy.
Dobrze, że do pracy chodzę, bo nie wiem, czy bym w taki stan nie wpadła, a tak, to muszę jakoś wyglądać.

reklama
ja w domu przewaznie chodze w dresach i jakiejs domowej bluzce, ale czasami sie nawet umaluje delikatnie zeby poprawic nastrój.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry