reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

okolice Jeleniej Góry..

Cześć Dziewczyny!!
Mam same dobre wieści:tak:
Szczęśliwie dotarliśmy do PL i już piszę do Was z Jeleniej:happy:
Wczoraj się okazało, że mojej gin. wypadł jakiś pogrzeb a ja się już tak nastawiłam na oglądanie Skarba, że szybko zagoniłam M. do poszukiwania innej gin.
Trafiliśmy na panią Małgorzatę Turowską-Margaretkę i o 20:00 byliśmy oglądać Maleństwo:happy:
Wszystko ok, Dzidziuś zdrowy i baaaaaaaaaaardzo ruchliwy, ale to podobno dobrze bo oznacza, że ma dużo siły - M. się śmiał, że po Tatusiu;-)
Mamy pierwsze 3 zdjęcia i napatrzeć się nie możemy:happy: Taka nasza Dzidzia śliczna:tak: Ma 1,96cm i urodzi się 28 kwietnia 2010r.:-)
M. dosłownie oszalał, całuje mnie ciągle i gada do Brzuszka i cieszy się jak dziecko:-D
Wczoraj chcieliśmy powiedzieć rodzicom, ale ze względu na to, że nasza planowana wizyta u gin. o 13:30 nie doszła do skutku to postanowiliśmy z tym jeszcze poczekać aż dowód w postaci zdjęć będzie;-)
Na weekend do rodziców jedziemy i informujemy:tak:
Buziole dla Was:-*

reklama
Cześć Elvie,
Bardzo się ciesze że dotarliście szczęśliwie do kraju:):):) No ale jeszcze bardziej że maluch rośnie zdrowo, że silny i ruchliwy. ja ze strasznym rozrzewnieniem wspominam nasze pierwsze oglądanie malucha- zarówno przy natalce jak i drugim dzidziusiu jak tylko gin uruchomił aparaturę to dziecko pomachało do nas:):):) Oczywiście nie obyło się bez łez wzruszenia:):):) Gratuluje jeszcze raz maleństwa:):):) Pisz jak się czu7jesz, jakie masz zachcianki, potem jakiej płci będzie maluch no i w ogóle o wszystkim- my juz weteranki w tej kwestii:):):):) Pośmiejemy się razem a może czasem podsuniemy jakąś radę??? Buziaki dla Waszej trójeczki od mojej czwóreczki:):)papa

Zapomniałam wcześniej napisać, że mam na imię Elwira.
Czuję się super, zupełnie jak nie w ciąży:tak: No, poza tym, że zdarza mi się przespać 2h po południu - tak jak dziś;-)
Skoro nie ma bliźniaków to obstawiamy Synka. Imienia dla chłopca jeszcze nie mamy, tzn. jest kilka faworytów (Dominik, Patryk, Piotruś, Miłosz.., a na drugie na 100% Aleksander), ale ostatecznie wymyślimy jak się Maluch urodzi:tak:
Dla dziewczynki Ewa albo Ola.
Chcemy tak normalnie, po polsku;-)
A jakie są przez Was preferowane imiona?
Pozdrawiam:-)

Hej Elwira,
Ciesze się bardzo że dobrze się czujesz:)
Co do imion- lekarz twierdzi że będe miec chłopca więc na imię dostanie Sebastian, jesli by się okazało że dziewuszka to będzie chyba Weronika albo Matylda:):)
Jesli chodzi o spanie to w pierwszej ciąży tez lubiłam sobie pospać po południu:):) Teraz pewnie też bym mogła ale przy 16 miesięcznym uwisie w domu to nie do wykonania:):)Zazdroszczę Ci:):):)

Matylda - cudnie!! Kiedyś czytałam jakiś wywiad z Matyldą Damięcką (siostrą słynnego Mateusza) i wtedy również zwróciłam uwagę na to imię:-)
A z Weroniką mam kiepskie skojarzenia. Po moim podwórku biega taka mała Weronika - urwis okropny, pilnuje ją babcia i woła "Werona! Werona!" jak wrona:-D
Imię się nam zwykle z kimś kojarzy. Nasza Olka Demolka to po mojej przyjaciółce będzie, która nas goniła do roboty i piszczała, że chce zostać ciocią;-) W dodatku obiecała, że będzie najlepszą ciotką na świecie i wciąż się upiera, że "laska ma być, nie chłop":-D
Zobaczymy..:-)

ale sie rozisalyscie ja tak szybciutko
Elwira ogromne gratuacje. i taka moje rada uciekaj od doktor Turowskiej i unikaj dr. Dobek. nie czce pisac na ogólnym co i jak ale jak znajde chwilke to na priva napisze dlaczego.

Czekam na info o drTurowskiej. Pierwszy raz u niej byłam i póki co zero zastrzeżeń!! No i cenowo ok, 130zł za badanie, USG i cytologię. Do tego 2 reklamówki gazetek, poradników, próbek kosmetyków itp. dostałam.
Na wiosnę, jeszcze przed porodem przeprowadzamy się do Złotoryi i tam będę rodzić, dlatego zostanę pacjentką dr Jeka - jest rewelacyjna, ale niestety w tym tygodniu na urlopie. Moja stara gin. miała pogrzeb to wynalazłam z netu Turowską. Opinie w necie były skrajne, ale zaryzykowałam i było super wszystko. Przemiła, uśmiechnięta, poświęciła nam sporo czasu, wszystko dokładnie wytłumaczyła, nawet ciekawostkę, że Dzidziuś z prawego jajnika powstał podała:tak:
Sprzęt w gabinecie najwyższej jakości, pierwszy raz byłam badana plastikowym jednorazowym sprzętem - moja gin. metalowym, wielokrotnego użytku bada..
Pisz na priv - ciekawa jestem okropnie!!
Buziaki:-*

reklama
hej:-) ja jestem, ale pierwszy raz mnie mdłości okropne dopadły, w dodatku wieczorem:-( nie wymiotuję i nawet odruchów wymiotnych nie mam, ale muli mnie od 2h już:-(
na kolację zjadłam tylko pół nadziewanego batonika, bułkę z samym masłem:szok: i popiłam to herbatką z miętą z naszego parapetu;-) niby trochę pomogło, ale i tak mi dziwnie..
jutro wielki dzień.. jedziemy na grilla do rodziców M. i powiemy im o Maleństwie:tak: następnie do mojej mamy i babci pojedziemy;-)
trzymajcie kciuki!!

Do góry