reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

okolice Jeleniej Góry..

Witajcie dziewczyny, jesteście niesamowite, naprawdę.
Tylko jedna uwaga - w przypadku dzieci, które są podopiecznymi fundacji nie ma nic na żywioł. Na kazdą formę zbiórki publicznej trzeba mieć zgodę z fundacji. Jest to taki filtr dla ewentualnych oszusów. I dobrze. W 4 oczy opowiem wam pewna historię.

Ok 13.30-14 mamy wizytę u p protetyk. Bedzie ustawiała aparaty dla Frania.

reklama
Cześć Dziewczyny!:) poczytałam kilka stron w tył i fajny pomysł z tymi nakrętkami u mnie w pracy stoi karton wystawiony przez Panią ze sklepiku szkolnego i generalnie nic nie wiadomo mi na temat pozwolenia na to? może w jakiś dużych sklepach jest to potrzebne? Co do akcji charytatywnych coś o organizacji wiem... w u mnie w pracy (pracuję w szkole) w tym roku była organizowana zbiorka z czego właśnie Julia była teraz na turnusie rehabilitacyjnym ale wszystko to odbywało się nieformalnie... o szczegółach opowiem jeśli będzie okazja do spotkania:) Franiowa:) trzymamy kciuki za Franka!:) I mam nadzieje ze do szybkiego zobaczenia?!:) My w listopadzie lądujemy w szpitalu. A w październiku w koncu po roku znajomości z Dorotka i jej synkiem Szymonem chorym na syndrom CFC jak i Jula w koncu sie poznamy i zobaczymy , i nie moge sie doczekac!!! Nie mamy kontaktu z nikim innym tylko Szymek i Jula w CZD Dr powiedziała że ma jeszcze 6 dzieci pod opieką więc w polsce potwierdzonych przypadków jest 8 . W Maju jedziemy na spotkanie do niemiec z lekarzami i dziecmi chorymi na zepół tam podobno jest ich 6. W przychodni ostatnio Dr powiedziała mi zebym poszukała lekarza który prowadził dziecko z taka choroba bo oni nie sa wstanie mi pomoc poniewa nie znaja takiej choroby iz jest za rzadka , a przepraszam gdzie ja mam sobie takiego lekarza znależć? Wydaje mi się że troszkę checi , zainteresowania i przede wszystkim powołania jako lekarz wystarczy aby prowadzic moje dziecko i interesować się jej choroba. No! Wkurzyłam się ;) Miłego dnia Wszystkim życzę !!!

hej :)
a ja dziś miałam nadprogramową wizytę u lekarza (z powodu trwających już parę dni bóli, twardnienia brzucha i skurczy macicy), niestety mój prowadzący jest na urlopie i musiałam skorzystać z usług innego ale ogólnie nie mogę narzekać. najważniejsze że wszytsko jest dobrze, tzn nie ma obaw wcześniejszego porodu a wszystko to spowodowane jest rozchodzeniem się spojenia... najprawdopodobniej!
jedynie martwi mnie nadal sprawa przepływów w tetnicach macicy- zaburzone :-( podobno do 27tyg ma to się unormować ale dla swojego spokoju czeka mnie więc wizyta u dr Bielasika---stąd moje pytanie czy któraś go zna ??

faktycznie przydałoby się spotkanie bo tu o wszystkim napisać też nie wypada...

Inka ja o Bielasiku słyszałam koleżanki do niego chodziły i były zadowolone. Dobrze, że wszystko ok ale pewnie kazdy i tak Ci to mowi zeby dbac o siebie :) będzie dobrze :)

Inka, Bielasik jest super lekarzem! Idx na przepływy już teraz, nie czekaj do 27 hbd. U mnie za późno wykryli zaburzenia. W tydzien po wykryciu urodził sie Fr

A my już w Centrum Zdrowia Dziecka

ide spać
pa

Aga ma rację! Bielasik facet kompetentny w 100%, super bada, opisuje, ogląda :) szkoda ze nie ma specjalizacji zeby kobitki badać wewnętrznie ;) wieeeeeeeeele by się znalazło. Byłam u niego kilka razy, zdjęcia wysyłał na maila i jak spytałam o coś zawsze odpisywał. Idź nie masz na co czekać!

u nas w szkole była akcja zbieranie zakrętek, ale kurcze nie wiem co i jak bo juz na zwolnieniu siedziałam

Ostatnia edycja:
reklama
rozmawiałam dziś telefonicznie z dr bielasikiem i już przez tel zrobił na mnie dobre wrażenie.
opisałam mu mój przypadek ale wiadomo,że przez tel trudno, gdy on nie widział mojego opisu usg. mam więc 2 wyjścia- zgłosić się do niego teraz- choć to naprawdę już niemożliwe- bo oczekiwanie na wizytę trwa sporo lub czekać aż ukończe 26 tydz/ewentualnie 28 i wtedy przyjść i zrobimy usg dziecka (rzekomo to ostatnie z 3 ) i przepływy. próbowałam się dodzwonić do jego rejestracji ale nikt nie odbiera więc czeka mnie dziś walka.

kaasiutka
wyczytałam na jego stronie że w 2011 roku zrobił specjalizację z zakresu ginekologii i położnictwa więc chyba już może badać wewnętrznie ??

Do góry