reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

okolice Jeleniej Góry..

Dziewczyny, ja też zbieram zakrętki więc mam juz nawet sporo, chyba ze dwie reklamówki.
A gdzie u nas jest punkt skupu? Czy gdzieś będziemy najpierw zbierac tak do jednego wora a potem delegacja zawiezie do skupu. Jakby co - ja mam wolne miejsce na składowanie, nawet klikunastu dużych kartonów.

Koncert - fajnie, dajcie znac co mamy wymyśleć. Inka daj znac co po rozmowie z bratem i w która strone iść :)

Aga jutro 0 12.30 rzucam wszystko i trzymam kciuki do odwołania :)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej
Super pomysł z jakąś akcją:)
Nakrętki zbieram już od dość dawna. I zbierają mi dziewczyny z pracy(knajpy) więc trochę tego jest:)
A co do koncertu, to byle było miejsce a już form zbierania kasy jest wiele:
licytacje, loteria ( fanty mozna pozbierać między sobą i od jakichś "sponsorów"), sprzedaż ciasta własnej roboty, malowanie tatuaży z henny( mam wszystko co potrzeba), może da się coś zrobić z balonami z helem:)....
Miłego dnia!

Roseann podrzuciłaś mi pomysł. Mogłabym w razie czego pogadać ze swoim księdzem proboszczem, my tu w Maciejowej mamy miejsce ze sceną na całkiem spory koncert. Podejrzewam ze gdybym porozmawiała z nim spokojnie to mielibyśmy je za free, mój księżulo to naprawdę świetny facet.

Na razie czekamy chyba co Inka powie po rozmowie z bratem.

Miłego dnia, pamiętajcie o 12.30 trzymamy kciuki za Franka i Agę.

witam :-)

odzywam się dopiero teraz bo mój M pozbawił mnie na cały dzień laptopa.
więc na wstępie- rozmawiałam dziś z bratem tylko z 10 minut bo wpadł jak burza jak zwykle i leciał na spotkanie z prezydentem miasta. oczywiscie w biegu zdąrzył mi opowiedzieć o planach dot gali.
będzie na obozie sportowym w szklarskiej do piątku więc się jeszcze zdążę z nim spotkać i omówić więcej szczegółów. i poruszę temat naszych forumowych dzieci.

odnośnie waszego pomysłu o zakrętkach, to proponuję tak: zorietnuje się w UM czy potrzebna nam jest zgoda na ustawienie odpowiednich pojemników na terenie miasta i gminy i czy musimy mieć nad sobą patronat jakieś fundacji czy wystarczy np naszego stowarzyszenia (tzn prowadzone przez moja rodzinę, sportowe ale w statucie ma również inne cele) następnie trzeba by ruszyć do szkól, przedszkoli, innych instytucji i waszych miejsc pracy by i tam ustawić kontenery. od razu powiem, że nie ma co liczyć na jakieś mega kokosy z tego bo jak wiecie na kg zakrętek trzeba sporo ich nazbierać ale uważam, że grosz do grosza.....
akcja na pewno trochę potrwa, uważam, że dobrze jest co jakiś czas sprawdzać te kontenery, opróżniać a pieniądze ze sprzedaży wpłacać na konto i dopiero później oddać w ręce rodziców.

co do zorganizowania koncertu to pomysł fajny ale niestety to nie takie proste... :-( wiem ile czasu zajmuje nam organizacja gali, ile trzeba pozwoleń, ile papierków i ile sponsorów. a niestety często bywa że miasto w ogóle nie chce wspomóc. i wszystko zależy od ludzi dobrej woli.

ciężko to wszystko opisać klepiąc w klawiaturę bo o wielu kwestiach można zapomnieć nie ma jak burza mózgów na żywo!!

jakby co to piszcie, wasze pomysły, uwagi i inne.

pozdr

a powiedzcie te nakretki jakie maja byc? tylko od sokow, wody, napoi, czy np, tez od plynu do plukania itp? i nakretki,np takie z butelek z bidonem? podpowedzcie,zebym wiedziala co zbierac.
Inka wiec najlepiej jakbys osobiscie wyjasnila nam co i jak. Moze dziewczyny sie zmobilizuja na jakies spotkanie to wtedy?

wszystkie nakrętki z twardego plastiku. po płynach, pastach, napojach. Chodzi o plastik. Nakrętki są cieżkie podobnie jak butelka, ale nakrętkę łatwo przewieźć w duzych ilosciach dlatego nie zbiera się butelek.

Inka jestes mega! Co za stowarzyszenie ma twoja rodzina?

co do spotkania to jestem za!! bo to naprawdę dużo łatwiejsze niż klepać tu na forum

co do zakrętek to ja zbieram wszystkie możliwe- ale wyłącznie plastikowe!! to i tak idzie na przetopienie więc chyba nie robi różnicy jakie a nie słyszałam żeby ktoś to segregował, sprawdzał tak dokłądnie

reklama
Inka, ale Ty w tym wszystkim jesteś zorientowana, podziwiam! A jak tam Aleksy?

No to teraz trzeba się spotkać któregoś dnia i to obgadać! Nie wiem tylko czy nie lepiej będzie jakoś popołudniu i bez dzieciaczków bo w ich towarzystwie czas ciężko o konkretną rozmowę :)

Miłego dnia

Do góry