reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

okolice Jeleniej Góry..

reklama
Hej!
Wracam do normalności i będę na bieżąco:-)
ania, fakt, czas z kochanym Maluszkiem strasznie ucieka. Nie zazdroszczę powrotu do pracy. Z kim zostanie Nadia? Ja też fanką chusty jestem. Zwłaszcza teraz, jak Maja już prawie 10 kg waży.
inka skąd taki wybór imienia? Dlatego, że ładne czy ze względu na pochodzenie, tradycję itp.?

witam i ja:)

JAkoś nie moge sie ogarnąc z tym stazem;(
siedze 8 godz bez kompa i w sumie nic nie robiac (chos mowie zeby cos mi dali, bo nie przyszlam tu po to zeby sie nudzic) dupa totalna
po owrocie jest 16-30, obiad i jest juz 18, wiec zabieram mlodego na spacer a potem idzie spac (o 21:):):)) a ja robie obiad na nastepny dzien

i powiem wam potem padam spac;) nie mam na noc czasu jak narazie. allegro w miejscu a mysli o firmie w glowie;)

Ania faktycznie ten czas leci :-)
a Nadia zostaje z opiekunka?

Inka mowisz ze na wsi jest lepiej? ja tez mam zamiar sie przenies na wies ale tam juz nei bedzie takich ladnych widokow jak w kotlinie jeleniogorskiej....
ciekawe czy synek zechce wyjsc z brzuszka jeszcze w tym roku ;-)

ilizkacz, trzymaj się! Przeżyjesz :p i będziesz miała jedno doświadczenie do CV więcej. Może niedługo przydzielą ci jakieś obowiązki. A w domu to faktycznie za wiele czasu nie masz:(

Nadulka zostaje z moją teściową, akurat w tym mieście gdzie teście mieszkają tam też pracuję, to blisko do Niuni :-) będę miała. Muszę załatwić sobie zaświadczenie, że karmię piersią i będę wychodzić godzinkę wcześniej. Niestety będzie musiała z nami jeździć, w jedną stronę 28km. Szkoda będzie mi jej zimą, ona się budzi przed 8 dopiero, będę musiała ją obudzić przed 6 :-(.
Roseann a jak nosisz? Na plecach, czy z przodu? Ja na razie z przodu, na tył chyba jeszcze za malutka jest. Fajnie w tej chuście bo nie boli tak kręgosłup. Ostatnio nawet na poranny spacer do sklepiku idziemy w tej chuście.

Miłego dnia!

Dzień dobry!

Ania to super ze Tesciowa moze sie zaopiekowac Nadia :-)
napewno Malutka sie przyzwyczai do tej godziny i podrozy.

A co do tego noszenia to faktycznie ciezko nosic takie kg .... ja wlasnie juz 3 dzien cierpie bo mi cos strzelilo w kregoslupie jak chcialam Mala podniesc :-( myslalam ze sie nie rusze.... 2 dni na ketonalu bo nic mi nie pomagalo i dopiero jak wzielam ketonal to troche zmniejszyl sie bol ale chodze jak sparalizowana..... dzisiaj mysle ze dam rade bez tabletek przeciwbolowych.

zuza-anna, oby szybko Ci przeszło. Jak masz problemy z kręgosłupem, to nie pochylaj się jak podnosisz Małą tylko kucaj, bierz na ręce i podnoś z kolan.
ania, fajnie, że Nadusia zostanie z Babcią a nie z opiekunką. A ja ostatnio noszę cały czas na biodrze, bo Maja ma wtedy widok na przód i tył, i chyba najbardziej tak lubi.
Miłego dnia!!!

dzień dobry

roseann więc co do wyboru imienia dla mojego Synka było trochę trudno, tzn ja od zawsze mówiłam ,że podobają mi się rosyjskie imiona i takie też bym chciała nadać, było kilka do wyboru ale w momencie poznania płci- dość wcześnie bo w 15tyg już totalnie zgupiałam a do tego mój M wciąż powtarzał, że to będzie jego Cycu, chluba i duma- Walduś :szok: i nie mogliśmy się trochę dogadać ale w końcu postawiłam na swoim i on się też zgodził i został Aleksy.

zuza-anna a jeśli chodzi o mieszkanie na wiosce to cudowna sprawa, cisza, spokój, do centrum JG tylko 5km i ogród, cudowny, wielki ogród, gdzie pies ma gdzie pobiegać, kot gdzie połazić i gdzie znajdzie się też miejsce na jakąś huśtawkę w przyszłości :-)

co to porodu to ciągle się zastanawiam kiedy lepiej, jeszcze w tym roku czy poczekać i urodzić w styczniu, ale myślę że co ma być to będzie :-D
29 mam połówkowe i pewnie termin porodu się trochę przesunie, bo już ostatnio Mały był na parę dni do przodu.

ale się rozpisałam, miłego dnia

reklama
Do góry