reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

okolice Jeleniej Góry..

Franiowa jesteś moją Skarbnicą Wiedzy na pewno skorzystam z tej rady zwłaszcza, że ona jak malutka była to miała bardzo wrażliwy brzuszek bo jeśli wyniki będą ok to po co dawać ten fantomalt spróbuję tak jak Ty mówisz. Jeszcze raz dziękuję za podpowiedź.

reklama
Najbardziej dziwi mnie fakt ze tak mało waży a ciągle coś je :) o 6 cycuś o 8 120 ml o 10 znowu 120 ml o 12-13 zupka 190 g 15 mleczko 130 ml 16 deserek kolo 18 czesto tez mleczko 130ml i po 20 160 ml i sniadanko i kolacje zagęszczone kleikiem w miedzyczasie jescze wafelek albo biszkopcik a najlepiej ziemniaczek tak wiec niejadkiem to ona nie jest na pewno :) owszem je mniej niz rówieśnicy ale je

Może też taka jej uroda po prostu? Jeśli nie wymiotuje, ma dobre wyniki, jest pogodna, energiczna, nie wypadają jej włosy to...w naszym wieku będą jej zazdrościć wszystkie dziewczyny super figury:tak:
A tak na marginesie - Wy to jesteście potężnej budowy, prawda?;-)

tez mysle ze jesli wyniki beda ok to taka jej uroda :) po mamusi bo ja to przed ciążą chudzielec byłam :) a tatus jak był młodszy to też teraz u niego po tym ani śladu (na szczęście) :)

zuza oby poszlo wszystko bez Twoich nerwow;)
Dareczka ja mysle ze raczej taka jej uroda, nie jest niejadkiem i temperament ma, oj ma:):):):) sama wiesz. ;-) zrob te wyniki bo trzeba i juz sie nie martw. I do dzis jestes chudzielec!!!!!!!!!!!
Ja lece do sklepu, parowek nam sie zachciało;-)
a dzis mialysmy fajny dzien z Lenką:-D caly dzien w domu, ale fajnie bylo, i troche roboty odwalilam;-) pozniej wam napisze co ona zrobila. lece narazie:-)

A ja mam do Was jeszcze jedno pytanie dawałyście dzieciaczką na noc kaszkę manne bo tak sie zastanawiam bo niby jest pożywna to na noc dla mojej mogłoby być. Tylko te dla dzieci to sa juz na mleku i nie wiem czy moge ja dodać do mleka, albo czy lepiej zrobić zwykła kasze mannę taka jak dla nas po prostu na jej mleku?

Ja nie dawalam moja je na noc kleik ryzowy na gesto:) No ja juz po robocie torby spakowane posprzatane wiec jutro w sumie luz:)Na obiadzik tez tesciowa zaprosila wiec luzik:)

ja jak skończyła 4ty miesiąc to zaczęłam dawać Nataszy kasze manne na noc. Żadnych niepokojących objawów.
Daria to Dobrusia ładnie je i też mi się wydaje że taka jej uroda.
Ja swojej daje 3 razy MM + obiad + (czasami)deser+kasza manna. I tak po cichu liczę, że jednak pójdzie w ślady taty i będzie zgrabna, bo jak we mnie to masakra.

Ja dzisiaj byłam cały dzień w Ściegnach. Pogoda "super" Na pieszo poszłyśmy z Western do Karpacza i w powrotną drogę złapał nas deszcz :) ale tragedii nie było :)
Daria zaczęłam jeździć Nataszą na przednim siedzeniu :D Widać że jej się podoba, bo cały czas patrzy w szybę i ogląda :)

reklama
Daria ja jak Mala miala z 5-6 mies to zaczelam jej na kolacje dawac kaszke wlasnie, najpierw mleczno ryzowa, a z czasem kaszke manne tylko dawalam te dla dzieci;) czasem mieszalam obie co by codzien podac gluten, czasem dawalam taka na sniadanie, taka na kolacje, roznie, pozniej juz jadla zwykla manne na mleku modyfikowanym. I czasem jej taka robie i dodaje np. jablko banana, truskawy, co tam mam. Wtedy wiem ze sie naje i owoca przy tym zje, bo dla mnie te owoce zawsze takie wazne...;-) Mysle ze mozesz jej podac manne na jej mleku, jesli nie dawalas manny to zacznij od malych ilosci, ale powinno byc ok. Jak cos to pytaj. :-)

Pałeczka zapomniałas o najwazniejszym!!!!!!!!!!!!!!!!!

a ja mialam napisac co moja dzis zrobila, bylam w lazience, ona tanczyla przy naszym kawalku: california king bed;-) i była blisko kwiatka, ja myje rece a ona leci do szafki w ktorej jest kosz na smieci, zmiotka i szufelka itp. i wraca z szufelka do kwiatka, ja wychodze z lazienki a ona wysypala ziemie z kwiatka i chyba szybko chciala posprzatac zeby mamusia sie nie zloscila;) kochana jest;-) hihi. Najlepiej mi ziemniaki podaje do obierania ze nie nadazam haha. Od razu sie motorek wlącza:-)

Izu ja nie wiem jaki plan B bo ja chyba niestety bardzo :-( odpadne:-( a pogoda i tak ma byc brzydka... widzisz na pewno lepiej. My kiedys z R i Mala busem jechalismy, niedawno, i wszyscy sprzodu, haha bo 3 siedzenia i moja byla w raju, jeszcze tak wysoko ze wogole frajde miala. A Nataszka widzi mamusie i pewnie juz w siodmym niebie;)

Ostatnia edycja:
Do góry