reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

okolice Jeleniej Góry..

agabe > witaj na forum :)
oooo 39tc i do tej pory pracowalas? wytrzymala jestes :) to tylko patrzec jak synuś bedzie chcial juz wyjsc.... Powodzenia!
Gdzie bedziesz rodzic? napisz cos o sobie.

Czarnuszka88 > wooo drogie te badania .... HIV napewno mozesz zrobic bezplatnie w szpitalu raz w tygodniu - chyba w srody, zawsze pare zlotych do przodu. Ja to juz sie pogubilam w tych wszystkich badaniach....
Odpoczywaj kobietko :) moze jakas ksiazke poczytaj :)

dobraczarownica > witaj :)
ja na poczatku ciazy caly czas kibelek sciskalam i az sie balam z domu wychodzic hihi
sprobuj imbiru moze. Kup korzen imbiru ( w lodowce dluzej polezy). Do kubka z goraca woda wrzuc kilka cieniutkich plasterkow imbiru i sok ze swierzej cytryny i to pilam ale nie zawsze pomalago :)
ostatnio tez mialam straszne mdlosci to coca-cola mi pomogla :)
ja kilka lat przed ciaza mialam cyste wielkosci cytryny na jajniku ale udalo sie ja zniszczyc tabletkami bez zadnych ciec :) od tamtej pory wiecznie cos mi sie dzialo z tym jajnikiem :( a teraz przez sama ciaza cierpialam juz na maksa bo mialam ten jajnik zrosniety z macica i to tez byl powod ze zdecydowalam sie na ciaze :) lekarz mi powiedzial ze albo bede cierpiec albo ciaza i samo sie naprawi albo trzeba ciac, wiec wybralam to co chyba najlepsze i bedzie dzidzia :)
ja bede rodzic w jeleniej :)
oo super ze masz juz synka :) teraz bardzo duzo dzieci rodzi sie z wada serca u mnie w rodzinie tez :( ale na szczescie z czasem wszystko sie normuje! Niemartw sie - napewno wszytsko bedzie dobrze!
Nie dzwigaj ciezarow w pracy! Powiedzialas juz pracodawcy ze jestes w ciazy? W kodeksie masz zapewnione ze nie mozesz w takim stanie dzwigac ciezarow a jak pracodawcy to nie pasuje to rzuc mu zwolnienie :)
No to czekamy na wiesci z wizyty :) wszystko bedzie dobrze :)

mona124 > u mnie podobnie :) boki caly czas mnie bola i spac w ogole nie moge ale moja dzidzia ostatnio bardzo spokojna jest i tylko rusza sie delikatnie - chyba juz miejsca niema. Tak jak pisalam wczesniej brzuszek mam juz bardzo nisko i nieraz mam wrazenie ze dzidzia kladzie mi swoja glowke na nodze :)

reklama
Dzień dobry wszystkim kangurkom (podoba mi się to określenie).

zuza-anna i czarnuszka dzięki za informacje, dziś jeszcze zadzwonię i umówię się na wizytę, czarnuszko, dobrze, że trochę lepiej, i dobrze, że możesz być w domku

Al.Szyszkowska pytań mam i to całkiem sporo: 1. jak sobie radziłyście z mdłościami? mnie moje dokuczają, nie tylko rano, też około wieczora, a przez cały dzień kiedy jeżdżę autem - tego nie mogę uniknąć - taki tryb życia niestety; 2. czy któraś z Was drogie moje miała kłopot z torbielami na jajnikach? - czy bardzo Was bolały na początku? 3. gdzie zamierzacie rodzić: Jelenia, Bukowiec czy może w domu?
Reszta jak mi się przypomną, na razie te najważniejsze.
Kilka słów o mnie: mam 23lata, w Jeleniej mieszkam od niedawna-już wspominałam, nawet o Szklarską zahaczyłam - 4 miesiące w Dolnej, mam synka - teraz ma 4,5 roku, poród sn, we Wrocławiu, urodził się z wadą serca, teraz jest już ok, stąd też mam stracha, co będzie jak znów chłopiec?; do końca stycznia jeszcze pracuję, niestety, moja praca wymaga podnoszenia ciężkich rzeczy, od lutego chcę wrócić na porzucone swego czasu studia, jeśli wszystko będzie ok.
Jak myślicie czy jak znów mam zachcianki na kapuśniak i kiszone ogórki to będzie chłopak hihi

Pierwsza wizyta w czwartek wieczorkiem, więc w piątek dam znać jak było, może już będę mieć "fotkę" oby wszystko było w porządku
- Ja zamierzam rodzic w jeleniej gorze pierwszy porod tam wspominam za suuuper, niestety na pozostale pytania nie odpowiem bo nie mialam ani mdlosci ani problemow z jajnikami :))
A co do plci to moze powiedziec ze i przy 1 i teraz w ciazy wiedzialam ze beda chlopaki bo nie przytylam nic do 20 tygodnia ciazy i urosl mi sam brzuch...bez prezentow na udach biodrach itp...a zachcianki mialam rozne i na slodycze i na kwasne wiec po tym chyba nie poznasz czy chlopczyk czy dziweuszka :)) ja tez mieszkam dopiero 3 lata w jelonce :) tzn obok

Hejka mamusie.
Ale dzisiaj lenia mam. Dopiero się zwlekłam z wyrka i jeszcze w piżamie siedzę i kompletnie nic mi się nie chce, a w domu syf.
Boki mnie bolą od spania, mała ma już chyba bardzo mało miejsca, bo strasznie się rozpycha, chyba wkurza się jak siedzę, bo bodzie mnie różnymi częściami ciała;-)
Czarnuszka co to za wymaz chyba na wszystkie bakterie? bo ja robiłam tylko w kierunku streptococcus typu b i zapłaciłam 21zł, a gdyby wyszła jakaś bakteria to miałam dopłacić, ale na szczęście nie wyszła.
HIV możesz sobie zrobić w szpitalu w środę chyba od 16 do 17 są te badania robione za darmo. Mi gin powiedział wiec zrobiłam sobie za free:tak:
Witaj agabe widzę, że Ty już też lada dzień będziesz miała synka, super;-)ja tez już się nie mogę doczekać.
dobraczarownica ja wogóle nie radziłam sobie z mdłościami wogóle nie mogłam nic jeść. Mdłości męczyły mnie całe dnie od rana do nocy aż do 5 miesiąca i powtarzałam sobie wtedy, że to pierwsza i ostatnia moja ciąża, a teraz już nie mówię nie drugiej ciąży;-)
Ja mam mięśniaki nie wiem czy to to samo co torbiele, ale od samego początku ciąży brałam luteinę i nospę forte i nic mnie nie bolało.
Ja rodzę w Jeleniej Górze.
Uważaj na siebie z tym podnoszeniem ciężarów w pracy, może po wizycie idź odrazu na zwolnienie? nie ma co ryzykować, zresztą dr powie Ci co będzie dla Ciebie najlepsze;-)
- dokladnie nie pamietam, ona mi cos napisała na karteczce ale nie potrafie odczytac. Wiem ze to posiew z calą bakteriologią czyli na wszystkie bakterie bo powiedziala ze przy skroceniu sie szyjki moge załapac jakies bakterie i musze sie zbadac na wszystko...no i 115 zł poszlo...:baffled: a ten Hiv to na skierowanie robia za darmo chyba tak?? ja chodze prywatnie i nie dostaje skierowan na badania..niestety musze placic za wszystko...:baffled:

zuza-anna - no to pewnie niedluo bedziesz tulic swojego kruszynka :);-) pewnie sie juz ciasnie w kanal a to juz potem jakies 2 tygodnie i sie zacznie :):-) No u mnie z tym czytaniem ksiazek to ciezko by bylo mlody nie pozwala mi lezec non stop....wiec czasem musze wstac....tesciowa miala sie nim zajmowac a srednio to wyglada ...

zuza-anna > Pracowałam i może dociągnęłabym tak do samego końca, ale pogoda straszna i mój mąż zaczął się buntować, głównie o dojazdy do pracy samochodem. No i tak w sumie, to ciężko mi już było wysiedzieć za biurkiem z tym brzuchem. Synek ma się pojawić 23.01. Zobaczymy, czy będzie trzymał się terminu;-) Mam 30 lat, to bedzie moje pierwsze dziecko. Rodzić zamierzam w Jeleniej, umówiła się z położną polecaną przez znajome i mam nadzieję, że jakoś dam radę.

Wpadłam tylko na chwilkę. Musze sprzatać, bo dzisiaj ksiądz nas odwiedza;-)
Czarnuszka ja też chodzę prywatnie do gina więc robię badania bez skierowania. Właśnie w środy dla wszystkich hiv jest w szpitalu za darmo, tylko w godzinach popołudniowych 16-17 jakoś tak;-)

Czarnuszka88 > to badanie na HIV jest bezplatne i nie musisz miec skierowania - kazdy moze isc i zrobic. Ja uwielbiam czytac ksiazki :) ale ostatnio ciezko mi sie na nich skupic hihi

mona124 > u mnie juz ksiadz byl pare dni temu jak tak wymiototwalam a on jak na zlosc jak zobaczyl moj brzuch to sie rozgadal a ja juz marzylam zeby do kibelka biec hihi

mona124=> ja w pierwszej ciąży nie wiedziałam co to mdłości;mięśniaki to nie to samo, ale właśnie mięśniaki miała moja mama-lekarz stwierdził, że po 5ciążach to normalne, no nie wiem:confused:, Ty miałaś je od zawsze?

czarnuszka=>ja żartowałam z tym kwaśnym, tak tylko myślałam, mąż powiedział, że 2 ciążę i 2 chłopca to sobie wyśnił - zobaczymy czy jego proroctwo odnośnie płci też się sprawdzi:-D

zuza-anna=> z tym imbirem spróbuję jeszcze dziś, coca-cola też mi na mdłości pomagała, sprawdzała się nawet przy okropnym bólu głowy po odwyku od kawy, ale gdy już głowa nie boli bez kawy, od jakiegoś tygodnia, to odstawiłam też colę, żeby nie zaszkodziła czy jak:confused: nie wiem; odnośnie pracy to hmmm.. sytuacja raczej nie jest zła, pracodawca wie, mogę odejść w każdej chwili, co do podnoszenia to ograniczyłam do koniecznych :confused::confused::confused: 6-7razy podczas pracy jakieś 16kilo żywej wagi,pilnuję rocznego bobasa, który niedawno zaczął chodzić jeszcze mnie brzuch nie boli, staram się wykorzystać inne metody, ale czasem to jedyna opcja żeby nie krzyczał, z kasą do lutego mam krucho, dlatego chciałam zostać do końca stycznia, zobaczymy co p. dr powie w czwartek, jeśli powie, że trzeba, odejdę wcześniej

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry