reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

okolice Jeleniej Góry..

Ales napisała z ta sterylizacją...Zastanawiałąm się o którą Holly chodzi...:zawstydzona/y::-)

A bal ma ino taka nazwę (bo turnus organizuje Centrum Elf), więc chodzi ino o to, zeby dzieci przebrane były.

Franiu ma znowu zapalenie oskrzeli, kolejny antybol leci:no: Ale wygląda na to ze wreszcie przestał gorączkować.
Dobra, idę spac bo padam na twarz po ostatnich nieprzespanych 2 nockach

reklama
Franiowe niestety i my nie mamy takiego stroju :(
Holly to fajnie ż Leoś tak dobrze zniósł przeprowadzkę do swojego pokoju, ja marzę żeby moja całe noce przesypiała

Dzień dobry :)

Aga chetnie bym pomogla, ale nie mam czegos takiego i nie wiem czy ktos z moich znajomych moglby miec;( szkoda:(

Ania doradze Ci jako ze mam starsza corcie, zanim Nadia jest Mala mozesz dzialac;) bo pozniej bedzie problem. U nas w dzien Mala tez zasypia na cycu, w samochodzie jak gdzies jade, badz w wozku, ale rzadko;) a na woeczor jak jest zajechana to zasnie na cycu a jak nie to z godz walki z nia, ale zasnie. I kiedys zostawilam M z Nia musialam jechac do lekarza i sie zastanawialam jak on Ją uspi, i zmeczona przy przewijaniu!!!! zaczela ma usypiac, i zasnela, wpatrzona w baje;) No i mysle ze nam sie wydaje, jak ktos sobie poradzi, a kazdy da rade;) Jak bedzie zmeczona to i zasnie;) i Kiedys czytalam jakas zaklinaczke czy cos, ale urywkami, fajne, moze mam gdzies na kompie, musze poszperac.

Holly super ze Leos przyzwyczail sie do pokoju:) duzy krok w doroslosc, i dla rodzicow lepiej;))
Milego dnia dziewczyny:)

Własnie doczytałam post Holly do końca i... skręciło mnie z zazdrości;-) Kurcze, nawet nie marzę, żeby Fr zaczął przesypiać noce, on i tak w porównaniu z Natka jest aniołem - nasza starsza glizdeczka potrafiła się budzić co godzinę.. I tak do 2,5 roku życia.. Masakra. Ale był jeden plus: tak mało jak wtedy nie ważyłam nigdy wczesniej i nigdy później:)
U nas z nockami różnie - mały budzi się czasem 1x, czasem 2 x na jedzenie, poza tym wybudza sie jak ma problem z oddychaniem - jak wkurzy go zalegająca flegma. Wtedy płacze biduś wybudzony ze snu i czasem tak mam pobudkę w nocy co godzinę. Niestety jak zaczyna go męczyć nad ranem to zdarza się, że obudzi sie o 5 i po śnie już. jesssuuu jak to boli:)

A dziś wreszcie noc bez gorączki:)

Franiowamamo:) mam pytanie gdzie jeździsz z Franiem na turnusy? możesz coś polecić? Dostałam skierowanie na rurnus rehabilitacyjny do Zgorzelca i ja jako mama która jedzie ze swoim dzieckiem muszę zapłacić za swój pobyt 2340 zł i nie wiem czy czekac tam na miejsce czy szukac czegos prywatnie i ewentualnie dołożyć kasy jak bedzie trzeba. Jula niby w ramach NFZ ale cos mi sie wierzyc nie chce a ja mam płacić tyle jak by prywatnie była (chodz sa drozsze turnusy) ale ona tam niby jest za darmo ja za swój pobyt płace taka kwotę . Paranoja jakaś.... pokoje 2,4,6 os i łazienka przewaznie na 6 osób i tyle kasy.... wrrr Pozdrawiam wszystkich.

Zgorzelec ma niby dobre opinie, ale tyle kasy!!!:szok: Pewnie dlatego, że remoncie są i muszą sobie odbić.. A po remoncie miały byc pokoje jednoosobowe, tzn dla mamy z dzieckiem. Doqwiedz się, może dlatego taka cena teraz?
Ja jeżdże z Franiem teraz do Neuronu, 2 tygodnie kosztują...4300:no: Ale - jak pisałaś są i droższe turnusy. Masgutowa kosztowała nas w maju 7500 za 2 tyg a najbliższy turnus w lipcu, logopedyczny, 5900 też za 2 tyg. Zgorzelec przymuje dzieci ponoć na miesiąc. Powiem Ci, ze w CZD turnusy na oddziale to jest dopiero masakra - 5 dzieci i 5 mam w pokoiku o powierzchni 10-12 m2.. Wyobraź sobie ze masz tylko 1 dziecko z padaczką w pokoju...

Ostatnia edycja:
Dzien dobry :-)

ooo jak milo -> widze ze nasze forum troche odzylo ;-)

Ania hihi taka mała a taka sprytna ;-)
Usuniecie suwaczka -> musisz wejsc u góry w "Twój profil" -> u góry na różowym pasku masz menu i wybierasz tam "Operacje -> Edytuj swój profil" -> dalej po lewej masz "Moje ustawienia" i klikasz "Edytuj sygnature" -> i tutaj tam gdzie masz swoje suwaczki usuwasz to co chcesz i jak chcesz to wklejasz nowy! Powodzenia!

Franiowa zdrówka dla Frania!!! i jak ta wysypka?
ojjj niestety ale ja nieposiadam zadnego stroju dla dzieciaczkow i nawet dzwonilam do Siostry spytac ale ona tez niema :-(
ale cos mi sie kojarzy ze w jg byla kiedys jakas wyporzyczalnia takich stroi dla dzieci....

Holly spokojnie, przyjdzie czas i na Leosia :-) u nas pierwszy zabek pojawil sie jak Mala miala 9 miesiecy a slinila sie na maksa juz od 5mc ;-)

Mama&Julcia oooo kurka.... niezla cena :szok: a jeszcze te ceny co Franiowa napisala... zabijaja doslownie!

a my wlasnie przesadzilysmy kwiatki :-) jaka to masakra byla hihi i ja i dziecko cale w ziemi a nie bede opisywac jak podloga wygladala :-D ale zabawa ekstra!

Zuza-anna, tylko że wypożyczalnia liczy sobie za dobę, więc jak bym miała wypozyczyć strój na 2 tygodnie to rozumiesz..lepiej kupić:)
A już nie wiem o jaka wysypke ci chodzi:) Te po ostatnim antybolu? Już jej nie ma, ale jest kolejna...szlag wie od czego. Zaczynam podejrzewać ze po prostu od leków. Tym razem zauwazyłam krostki na udach, twarzy, siuraku, dłoniach.. Takiej konstelacji jeszcze nie przerabialiśmy...

Dziewczyny , wzięłam się własnie za allegro. Wystawiam nowe rzeczy, jutro wezmę się (mam nadzieje za ciążowe), spójrzcie w olnej chwili. Będę wam wdzęczna za rozpuszczenie wici wsród znajomych o naszych aukcjach:tak:

reklama
Do góry