reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

okolice Jeleniej Góry..

Mama&Julcia, witaj:)
Chętnie powymieniam z Tobą doświadczenia. Zawsze człowiek najwiecej ważnych rzeczy dowiaduje sie od innych mam. Przez 3 lata na pewno wiele doswiadczeń zebrałaś.. Czytałam o waszym zespole, jest szalenie rzadki.. Penie przy tak rzadkim schorzeniu jest ci b trudno znaleźc właściwych specjalistów..

Dla Franulka maraton na dzis skończony, padł biduś w wózku, nie zdążyłam go dowieźc do łóżeczka. 2 wizyty lekarskie plus 2 x kłucie (za pierwszym razem nie wyszło przez zrosty). Teraz kurdupelek ciagle śpi

Pięknego dnia dziewczyny:)

reklama
Mamo Julci;) witaj w końcu;)
Cieszę się ze dałaś sie namówić;)
Na pewno każdy jest na forum pomocny;) Zawsze można się wygadać wyżalić i popytać o doświadczenia innych

Marta GRATULACJE!
Witaj w pięknym świecie mam;)

Eliza ja slyszalam ze dziala, mojej siostry tesciowie pija, przed posilkiem chyba i juz sa efekty, a mozna go dostac w markecie? ja sie musze wziac za cwiczenia jakies:baffled::baffled:
i chociaz zrezygnowac z kolacji, bo potrafimy jesc nawet o 23:confused:

Hej Kochane, ja o occie słyszalam ale to niestety nie dla mnie, jednak jest to kwas i na moją wątrobę to tak nie bardzo. Ale ponoć skuteczny.

Olu - fajnie Cię widzieć. Powiedz mi, mówiłaś, że się będziesz przebranżawiać na allegro a chyba cały czas ciuszki są? Napisz coś tym pomyśle. Gratuluję Twojemu śmigającemu Ajutkowi!!!

I też bardzo bym chciała żebyś była na następnym spotkaniu z Natalką i Bastkiem (Aga, Franiu - o Was już nie wspominając ;-) ) Albo jak będziesz z Maluchami w Karpaczu to zapraszam, nawet jak nie macie takich planów to zawsze można coś zorganizować ;) To się tyczy wszystkich dziewczyn :-)

Ciekawe jak tam Marta. Aaa i Kaasiutki baaardzo dawno nie było...

U nas super, Leoś robi duże postępy w rehabilitacji, niedługo chyba zaczniemy pełzać.

Holly :)

Tak widzisz, miałam się przebranżowić, ale póki co szukam konkurencyjnego dojścia do dobrego towaru w super cenie :) a to jak sie okazuje nie jest łatwie zadanie, narazie wychodzi że prawie niewykonalne. Więc narazie jest tak jak jest a potem zobaczymy :)

Eliza, napisz cos więcej o tym occie :) może wypróbuję :) narazie stosuję klasyczną NŻT + termiline i mam - 7 kg. a do końca....uuu ze 3 x tyle bym chciała :)

reklama
Elizka ochyda ten ocet.... :) W markecie dostanie się zwykły ocet którego nie wolno pić !!! Do picia przy chęci odchudzania piję się ocet do kupienia w sklepie ze zdrową zywnością;) BIO Voelkel (naturalnie fermentowany, mętny) 0,75l kosztuje 14,50 i to jest ten który można pić. Podobno daje efekty ale nie każdy może pić, zależy od organizmu . FraniowaMamo:) tak jak czytałaś jest to bardzo rzadka wada genetyczna ale te wszystkie czynnki które dotycza choroby w przypadku Julci to 11 z nich wszystkich jakie wymieniane są w internecie . Tak jak pisałaś jeśli chodzi o lekarzy i ich wiedze w tym zakresie to... praktycznie nie ma żadnej , razcej polega to na zgadywaniu lub typowo książkowych przypadkach ale życie to nie tekst napisany na karkach papieru i różnie to bywa a lekarze wrzucają wszystko do jednego worka z braku doświadczenia. Jedynie klinika w berlinie humangenetik w której byłam oczywiście prywatnie ... zajmuje się takimi przypadkami i maja większe doświadczenie. Potwierdzono tam zespół CFC u Julci nie pobierali DNA do badań ponieważ stwierdzono że skoro są pobrane w CZD w Warszawie to szkoda wydawać pieniądze ponieważ wyniki nic w tym przypadku nie zmienią, jest to jedynie informacja dla mnie i w razie kolejnej ciąży aby wiedzieć co badać i skierować na amniopunkcję. Pomijam całe zaplecze rehabilitacji i pomocy dla dzieci które tego potrzebuja jeśli chodzi o kotline jeleniogórska i refundowanie tego z NFZ to jest straszne!!! Mam nadszieję FraniowaMamo że będziemy miały okazję się spotkać:) teraz trzymam kciuki za Wasz pobyt w CZD aby wszystko pomyślnie się udało i Franio nie musiał za bardzi się stresować tymi wszystkimi badaniami!!! POzdrawiam cieplutko!!!

Do góry