reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

okolice Jeleniej Góry..

Al.Szyszkowska > lubie czytac Twoje posty bo zawsze cos nowego i przydatnego mozna sie dowiedziec :) fajnie ze piszesz nam niedoswiadczonym jeszcze swoje metody :)

Ja z aptecznych rzeczy mam: sól fizjologiczna, jałowe gaziki pakowane po 3 szt., roztwór spirytusowy do pępuszka, oilatum, sudokrem, krem do buźki na każda pogode, masc do brodawek bentanten itd.

alexandriaa > super ze udalo sie kupic takie fajne rzeczy. Az Ci zazdroszcze ze potrafisz robic zakupy w takich sklepach bo ja bylam tam pare razy i nigdy nic nie potrafilam znalesc :)
Dzisiaj juz mezusia przy sobie bedziesz miala :) ekstra!
i znowu to "pepco" - co to jest i gdzie?

a ja szlafrok mam juz taki na styk hihi ale powiedzialam sobie ze niebede kupowac nowego wiekszego. Przeciez i tak zawsze jakas koszulke ma sie pod szlafrokiem wiec moze byc taki :)

mona124 > ja mam tylko jedna zimowa czapeczke dla dzidzi w rozmiarze 0-3mc, kupilam w Dziecku.

alexandriaa > powodzenia jutro na wizycie! napewno bedzie super i zobaczysz dzidzie :)
Bedziemy czekac na wiadomosci :)

msdracula > jak bylo u lekarza?

reklama
ZUZA-ANNA cieszę się że moje skromne doświadczenia w zakresie bycia matka może sie przydać. Jeszcze z takich doświadczeń napiszę o sudocremie i bepantenie- sudeocrem do pielęgnacji pupy niemowlaka ekstra ale raczej zapobiegającą niż lecząco, jak nie daj Boże odparzy sie dupcia dziecka nasmaruj na noc grubiej- ale bepantenem- do rana bedzie znaczna poprawa:):) Osobiście testowane- przydatne zwłaszcza jak maluchowi zaczniecie cos podawać już nowego do jedzonka i kupy zrobią się bardziej kwasne. Ja bepanten mam w domu cały czas mimo że już nie karmię od dawna, ale do leczenie odparzonej pupki mojej natalki nie ma nic lepszego:):):)

Pepco- to taki dyskont odziezowo- różny:):) mieści się na zabobrzu przy biedronce, nie wiem dokładnie jaka to ulica- ale jest na ulicy między kauflandem a szpitalem:):) zajrzyj sobie- czapki tez fajne mają.

Dziewczyny, powodzenia na wizytach- ja swoja mam w poniedziałek i wszystko na towskazuje że jeszcze sie wybiorę. Jeśli będzie juz jakies rozwarcie to poprosze lekarza o masaz szyjki macicy- podobno potrafi przyspieszyć pewne sprawy:):):)

MIŁEGO DNIA!!!

Al.Szyszkowska widocznie mi się pomyliło, ktoś pisał,że był w santorium po operacji kręgosłupa chyba myslałam, że to ty, przepraszam :sorry2:

A na wizycie: ciąża potwierdzona, ale bez usg. Pani dr bardzo rozsądnie mi wytłumaczyła, że tak wcześnie nie będzie nic widać poza kropką i nie dowiem się czy wszystko w porządku, więc lepiej maluszka nie narażać na zbędne usg, a mnie na zbędne nerwy. zważyła mnie, zmierzyła ciśnienie, zbadała piersi i zrobiła cytologie. ogolnie jestem z niej bardzo zadowolona :tak:bylam troche wystraszona, a o na fajnie mi wszystko wytłumaczyła o diecie w ciąży, o badaniach itp. sama z tych nerwów pewnie o nic bym nie zapytała. Następną wizytę mam za 3 tygodnie i wtedy zrobi usg. Mam nadzieje że szybko zleci :tak:

A z tym zzo tak pytałam z ciekawości żeby w razie czego móc poprosić :sorry2:

witam
ja mam dzisiaj ciezki dzien :(
do godz. 15 praktycznie tylko lezalam bo bylam taka slaba a pozniej zaczelo sie .... i z kibelkiem rozstac sie nie moglam
juz nie mam czym wymiotowac :( od rana na widok jedzenia niedobrze mi sie robi
brzuszek mi wyszarpalo okropnie
ale nic nie jadlam takiego zeby mnie moglo po czyms tak meczyc....
teraz przegryzam sucharka i pije coca-cole hihi

ZUZA-ANNA przykro czytać że tak sie źle czujesz. Mam nadzieję, że dzis jest juz troszke lepiej. Ja dziś odgrzebałam jakies pokłady energii, poodkurzałam mieszkanie, umyłam wszystkie podłogi, wyszorowałam kibelek, posprzatałam klatkę schodową- 2 piętra i uff, siadłam sobie teraz i ostatnie siły ze mnie uszły jak powietrze z przekłutego balonu:zawstydzona/y: Aaaa, rano wybrałam sie z moim do yisku w poszukiwaniu jakichs kocyków dla maluszków. Kupiłam dwa polarowe 130 x 180 gładkie ecru i wymyśliłam sobie że złożę obydwa na pół, jeden obszyję czerwoną wełenką, drugi niebieską i będą dzieciaki miały fajne grubsze kocyki do łóżeczek. Za oba te kocyki zapłaciłam 10,70. Więc biznes życia:-D Zwłaszcza że na allegro za jeden grubszy kocyk trzeba zapłacić 30-50zł. Jeśli zdążę przed porodem to wyhaftuję na jednym jakieś serduszka a na drugim może gwiazdki??? Albo imiona moich maluszków??:tak:

Już sie nie mogę doczekać aż coś się zacznie dziać:-(Ale narazie cisza, tylko brzuch pobolewa i się napina a krzyż boli wprost okrutnie:wściekła/y: Ale ciągle nic ponadto. Zobaczymy co w poniedziałek powie mój gin, bo ja to juz zdurniałam. A może dzisiejsze sprzatanie przyspieszy cokolwiek??? Ostatnio moja mama powiedziała że żeby przyspieszyc poród trzeba wchodzić i schodzić po schodach:-) Ale śmiem powątpiewać w takie metody;-)

Jak się czujecie brzuchatki??? Całkiem nas zasypało a z mojego domu do Kowar najkrótsza droga wiedzie przez las mało uczęszczaną trasą. Więc jakby coś to chyba naokoło przez miasto pojadę coby mi nie przyszło w lesie dziecko witać:-)

A w ogóle jakie macie plany na poród? Chcecie siłami natury czy przez cięcie cesarskie? Ja nastawiam się na naturalny ale przy Natali też tak było a skonczyło się cesarką. Jak rozmawiałam z lekarzem to ustaliliśmy że próbuję naturalnie, ale zdrowie i bezpieczeństwo syna najwazniejsze i upierać na siłę się nie będę. Boję się czy się nie powtórzy to co przy córci, która dwa tygodnie po terminie wcale się nie szykowała do porodu i w końcu lekarz zdecydował o cc. Chciałabym by synus był jednak bardziej skory do przyjścia na świat w terminie:-) Najlepiej już dziś:-D

No, miłego wieczoru dziewczyny i niedzieli przyjemnej:happy2:

Witam
u mnie dzisiaj troche lepiej :)
nawet udalo mi sie zjesc troche i niezwymiototwac od razu hihi

spotkanie z polozna mam przelozone i dopiero w poniedzialek bede do niej dzwonic...

Al.Szyszkowska > jak tak bedziesz szalec kobieto z tym sprzataniem to napewno od razu Cie wezmie i cos mi sie wydaje ze juz Cie bierze jak znalazlas energie na taka robote :)
u mnie w rodzinie kobietki czesto wieszaja firnaki itp i od razu rodza hehe
a z tymi kocykami to fajny pomysl tylko trzeba miec jeszcze chyba zdolnosci takie jak Ty :) u mnie niestety brak calkowity takowych wiec we wszelkich tego typu pracach dzwonie do Mamy i jej to zlecam hihi

Trzymam kciuki za Ciebie i Dzieciatko żeby sprawnie Wam poród minął :)
Powodzenia!

A gdzie wszystkie dziewczyny? ....
no tak > weekend :D

pozdrawiam

Hej :)
My po czwartowej wizycie mamy nakaz lezenia w lozku, oczywiscie skierowanie do szpitala tez ale malego nie mam jak zaostawic za bardzo skoro jest tez inna mozliwosc to mam lezec do poniedzialku. Moja szyjka sie skrocila do 23 mm i zagrozenie ze urodze z kazdej chwili...wiec leze calymi dniami i czekam na wizytke w poniedzialek. Oby nic dalej sie nie dzialo bo wtedy juz napewno do szpitala :(( musze wyrzymac do 34 tygodnia..
No i oczywiscie no-spa 3x1 i magnez 3x2
msdracula - ja tez bylam w czwartek u tej ginki mialam na 20 a zostalam przyjeta przed 23 :szok:

hej dziewczyny :)
bylam dzisiaj u kolezanki ktora tez jest w ciazy i ma prawie 2 letnia coreczke - jest pelna energii i urocza :)
niestety jak wrocilam i zamykalam brame garazowa to sie troszke poslizgnelam :( nie upadlam ale szarpnelo mnie delikatnie i cale podbrzusze rozbolalo w momencie... mam nadzieje ze nic sie nie stalo. Malenka sie rusza i bol tez juz troche przechodzi....
teraz to strach z domu wyjsc zeby gdzies nie upasc :-(. Uwazaj na siebie. mam nadzieje ze wszystko ok z dzidziolkiem

witajcie
u mnie dzisiaj znowu ciezki dzien... czuje sie masakrycznie :(
kregoslup chce mi peknac i znowu mnie muli....
a brzuszek mam juz bardzo nisko tak ze dzidzia mnie juz po cipci boksuje hihi...

reklama
Czarnuszka88 > lez kobietko i odpoczywaj bo to jeszcze troche za wczesnie na porod :) lepiej niech dzidzia sobie jeszcze posiedzi w brzuszku :) a zawsze lepiej w domku niz w szpitalu!
Cholercia - przed 23?! to jest nienormalne! szok!

Do góry