reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

okolice Jeleniej Góry..

Mam pytanko.
Czy wy wiecie jaka jest różnica między materacem Gryczano - Kokosowym a materacem Gryczano-Piankowo-Kokosowym???

Przyszło mi łóżeczko... kolor się zgadza ale model to już nie za bardzo i tak samo mam z materacem... nie ten co zamawiałam... ehhh zakupy na Allegro....
Tragedii nie ma. Łóżeczko mi się podoba...

Mój P. wreszcie przyjechał... zamiast za skręcanie łóżeczka zajął się sklejaniem modelu, który mu dopiero co przyszedł ;/
Nie zabiorę mu tej radości bo pracował cały tydzień to niech ma trochę przyjemności :D Tylko daje mu znak, że w pokoju ma większe elementy do złożenia :D

reklama
Izu.
Niestety rachunak za dwa miesiące...co mam na prąd? no chyba normalnie, standart bez ogrzewania - zmywarka, pralka, żelazko, światło, piekarnik, tv, komp, odkurzacz, żadnego szału a rachunek taki że aż mi szczęka opadła...

Różnica między tymi materacami jest taka, że GK składa się z dwóch warstw - maty kokosowej i łuski gryczanej a GPK ma pomiędzy nimi dodatkową warstwę pianki czyli jest grubszy, teoretycznie twardszy i lepiej izolujący.

Co do łóżeczka - moim zdaniem powinnaś złożyć reklamację skoro przysłali nie to które zamówiłaś. Ja dla Nat wszystko kupiłam na allegreo, łóżeczko też i zawsze było wszystko w jak najlepszym porządku. ale jak coś pochrzanili to reklamuj...

Ola to mega dużo!!! Szok!
Ja w mieszkaniu nie mam gazu i piekarnik i kuchenka jest na gaz. Ogrzewania nie mam na gaz (no ale Ty też nie). Co prawda ja mam mniejszy metraż, bo Ty masz dom... hmmm ale to chyba nie robi różnicy... jeżeli chodzi o prąd...
Jedynie co to praktycznie wszędzie mam energooszczedne żarówki...
Kurczaczek a teraz zima i wiadomo więcej prądu będzie szło...
Normalnie jak tu żyć co??? A właściwie ile trzeba zarabiać miesiecznie... bo przecież jeszcze są inne rzeczy ;/

A co do łóżeczka to przyszło mi takie (ale kolor teak - taki jak chciałam, bo ten jest ciemniejszy):
http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=2136326

też jest ładne i też się nad nim zastanawiałam... więc tragedii nie ma.

w kwestii materaca jeszcze się zastanowię... bo właściwie nie wiem teraz czy GPK jest aż tak bardzo lepsza od samej GK... może tak naprawdę jakiejś istotnej różnicy nie ma ;/ Więc może oszczędzę sobie zachodu.

Ostatnia edycja:
Izu, ja też mam wszędzie założone enerooszczędne żarówki. a ogrzewanie mam na gaz, ale razem z zakładem, który jest pod moim mieszkaniem więc płacę za sam gaz. no i nie mam domu jak sadzisz tylko własnie mieszkanie - 80 metrów. i kurde, naprawdę nie wiem za co dostałam aż taki duży rachunek za energię....niech to szlag.

Co do materacyka, nie sądze żeby róznica z pianką czy bez była jakas wielka, ale te bez pianki sa chyba lekko tańsze? nie wiem - to już musisz sprawdzić bo jak Ci przysłali inny to powinni zwrócić ewentualną różnicę w cenie...
Łóżeczko bardzo ładne:) a szuflada jest kryta? bo jesli nie to będą Ci się rzeczy w niej kurzyły niestety:)

ja jestem :D
zdrzemnęłam się po obiedzie i właśnie wstałam :D
Szuflada jest kryta na szczęście.
Ola to zapisuj sobie ile kWh zużyłaś co miesiąc. Jak ja ostatnio robiłam pomiar to mi wychodziło, że my zużywamy 3 kWh dziennie. Ale teraz w listopadzie nie wiem... jeszcze nie liczyłam, ale spodziewam się trochę więcej bo dużo piekłam i zrobiłam więcej prania niż zazwyczaj bo prałam małej rzeczy. No ale za wrzesień i październik zapłaciłam 85 zł. To teraz myślę, że maks 130... Jak policzę te zimowe miesiące to dam znać.

Mój P. skręcił łóżeczko... ale ile przy tym się nagadaaaaał.... tak, że już miałam go dosyć i mówiłam "idź człowieku sama to zrobię". No ale w końcu złożył :D prezentuje się dobrze, niech teraz czeka na dzidzi.

Jutro jedziemy do mnie do domu po wózek :D :D Już nie mogę się doczekać :D A przy okazji moja bratowa ma imieniny dzisiaj, więc też lecimy ich odwiedzić.

Update:
Ola sprawdziłam... 3,5 kWh teraz dziennie przez listopad.

Ostatnia edycja:
reklama
Juz odpisałam.

Franula przywlókł z CZD jakiegoś syfa..:( Ma biegunkę biduś.. A od jutra ruszają ćwiczenia..
Dostał juz nitrofuroksazyd, jutro poprosze jeszcze o zakup dicofloru. Mam nadzieję, że będzie ok

Do góry