mamoośka
Fanka BB :)
Forever przepraszam,że się wtrące w waszą dyskusje,ale ja uważam ,że samo to co chcesz zrobić jest krzywdzące dla dziecka.Wiedz,że kiedyś może mieć właśnie o to do Ciebie wielki żal.Ja mam taki przypadek w rodzinie swego partnero-jego przyrodni brat nie został uznany przez ojca- tak było mu chyba wygodniej,matka też nic nie zrobiła w tej sprawie.Kiedy chłopak dorósł poznał całą rodzine ze strony ojca i postanowił sam wystąpić do sądu o uznanie ojcowstwa,a chcąc mamie zrobić na złość zmienił nazwisko na nazwisko ojca mimo,że do tej pory nosił nazwisko matki.Właśnie to,że jego rodzice nie zrobili nic,żeby miał w papierach wpisanego biologicznego ojca stało się kością niezgody zarówno z matką jak i ojcem.Ma do nich pretensje,że chodząc do szkoły czuł się gorszy od innych dzieci chociażby dlatego,że nie miał ojca.Nie ważne jaki on by nie był Jerzyk bardzo go pragnął.Dlatego uważam,że nie ważne jaki ten ojciec jest ale ma prawo być w papiery wpisany chociażby ze względu na dobro dziecka.Nie ważne czy jest pijakiem,bandytom czy spokojnym człowiekiem dziecko powinno wiedzieć ,że ma ojca,a to,że możemy mu ograniczyć prawa bądż go ich pozbawić to inna bajka.Dzieci są dobrymi psychologami i słyszą o czym rodzice rozmawiają w domu .Często jest tak,że to właśnie dzieci potrafią umilić życie innemu dziecku powtarzając mu to co się mówi w domu.
Wiesz to twoja decyzja co zrobisz,ale czasami można w ten sposób skrzywdzić własne dziecko choćby nieświadomie.
Wiesz to twoja decyzja co zrobisz,ale czasami można w ten sposób skrzywdzić własne dziecko choćby nieświadomie.