reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

A mnie wyobraźcie sobie czeka „rozmowa o sprawie organizacyjnej” w pracy. Założę się, że chodzi o moje ostatnie zwolnienia lekarskie. Zestresowałam się bardzo. Coraz bardziej zastanawiam się czy im nie powiedzieć i nie iść na zwolnienie. Miałabym święty spokój i nie przejmowała się co kto o mnie pomyśli. A tak to ciągły stres no i to jest korpo, więc dodatkowo boję się co mnie czeka przez te prawie 2 miesiące do II trymestru jeśli mieliby nie wiedzieć o ciąży...

reklama
Kochana wiadomo, ze praca jest praca, ale teraz to Ty i Maluszek jesteście najważniejsi !!! W ciąży jesteś chroniona. Dbaj o Was i podejmij najlepsza decyzje . Ja wiem jedno, jak zajdę to nie będę patrzeć ze coś tam tylko jak będzie trzeba idę na zwolnienie i tyle i choć tu w Ie jest inaczej względem tego to nie będę na to patrzeć..

No i moja nadzieja wlasnie umarła... spadla mi temp. Rano bylo 37.2
A teraz 36.6 .......
jesli moge cos dodac od siebie to w ogole nie wzoruj sie tempertaura bo ona zmienia sie w kazdym momencie dnia. Jesli juz chcesz brac pod uwage to mierz ja tylko rano, zaraz po przebudzeniu, zanim podniesiesz sie z łóżka i o tej samej porze kazdego dnia, wtedy wynik moze byc miarodajny. Ale jak zbadasz rano a nastepnie po 2 godzinach i bedzie inna to nie panikuj bo jest to calkiem normalne! Ja jakbym chciala w ciazy badac temperature to chyba bym oszalala bo na poczatku probowalam ale jak jednego dnia mialam 37,3 a drugiego 36,2 to musieliby mnie zamknac w wariatkowie jakbym chciala sie tym przejmowac!

ja odmowilam zabiegu, poklocilam sie z ordynatorem, wypisali mnie na wlasne żądanie. Nakrzyczal na mnie przy wszystkich, ze dostane infekcji, sepsy i umre. Jak sie okazalo organizm sam sie oczyscil, bez zadnego problemu a 3 tygodnie pozniej bylam w ciazy. Moja pani ginekolog gdy jej opowiedzialam, powiedziala, ze ona uwaza, ze do 10 tygodnia ciazy trzeba dac szanse organizmowi na samooczyszczenie a zabieg zawsze mozna wykonac w razie koniecznosci...
Niestety nie dowiem się dlaczego pani doktor musiała przeprowadzić łyżeczkowanie... Myślę że może z powodu dużego krwawienia? Albo ze względu na 12 tydzień? Nie wiem...

zle się wyraziłam w poprzednim poście - oczywiście wole się oczyścić sama wiec wolałabym ewentualnie leki niż łyżeczkowanie - dlatego czas jest ważny bo w 6 tygodniu jest na to duża szansa, im później tym Mniejsza
To już z nerwów chyba :)
Rozumiem, ja nie pamiętam połowy z tych dni. Potem dzwoniłam i dopytywałam, bo nic nie umiałam zapamiętać.

Kochana wiadomo, ze praca jest praca, ale teraz to Ty i Maluszek jesteście najważniejsi !!! W ciąży jesteś chroniona. Dbaj o Was i podejmij najlepsza decyzje . Ja wiem jedno, jak zajdę to nie będę patrzeć ze coś tam tylko jak będzie trzeba idę na zwolnienie i tyle i choć tu w Ie jest inaczej względem tego to nie będę na to patrzeć..
Ja to się zastanawiam, czy ta pani doktor w szpitalu nie wystawiła mi L4 100%... Może stąd taki sms od HR... Czyżby los podjął decyzję za mnie? 😂 Zobaczymy... W każdym razie czuję jakiś wewnętrzny niepokój.

Niestety nie dowiem się dlaczego pani doktor musiała przeprowadzić łyżeczkowanie... Myślę że może z powodu dużego krwawienia? Albo ze względu na 12 tydzień? Nie wiem...
no, to juz bardziej zaawansowana ciaza wiec lyzeczkowanie jest konieczne. Bardzo mi przykro kochana...

reklama
Do góry