reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

reklama
Od spirytusu już dawno się odeszło bo to jednal otwarta zyla która polewamy alkoholem [emoji4] octanisept wystarczy a nawet woda z mydełkiem domprzemycia i już. Nie ma się co bać tych pepuszkow one tylko tak brzydko wyglądają. Takiego małego dziecka nie smaruje się niczym. Teraz w szpitalach nawet nie kapią dziecka i nie obcinają paznokci. Podobno to zdrowiej i lepiej.
Przy łuszczycy to
Warto napewno zasięgnąć opini lekarza :)

Paznokci w ogóle na początku w okresie noworodkowym nie powinno się obcinać bo można uszkodzić macierz paznokcia. One i tak są cieniutkie jak bibułka i choć szybko rosną to same się łamią nawet jak minimalnie odrastają.
U nas pępuszek małej pielęgnował super mój mąż. Ja się nawet nie dotknęłam i jakos po 2,5 tygodni odpadł. U nas był octanisept w użyciu, a mała delikatnie po kąpieli spamowałsm. Tak zaleciła położna, ale u mas woda okrutnie twarda i nawet mnie po prysznicu sędzi skóra i jest taka naciągnięta i sucha. I to ewidentnie od wody, bo jak jetem u rodziców, gdzie mąka miękka wodę to zero „dolegliwości” poprysznjcowych

Ostatnia edycja:
Ehhh.... a u mnie dziś 7dpo i totalna cisza. Nic nie boli, nic nie kłuje, cycki tez nie a nic. Pewnie nic z tego i progesteron nisko [emoji24][emoji24][emoji24]
@Verona26 weź coś poczaruj [emoji23][emoji23]

Paznokci w ogóle na początku w okresie noworodkowym nie powinno się obcinać bo można uszkodzić macierz paznokcia. One i tak są cieniutkie jak bibułka i choć szybko rosną to same się łamią nawet jak minimalnie odrastają.
U nas pępuszek małej pielęgnował super mój mąż. Ja się nawet nie dotknęłam i jakos po 2,5 tygodni odpadł. U nas był octanisept w użyciu, a mała delikatnie po kąpieli spamowałsm. Tak zaleciła położna, ale u mas woda okrutnie twarda i nawet mnie po prysznicu sędzi skóra i jest taka naciągnięta i sucha. I to ewidentnie od wody, bo jak jetem u rodziców, gdzie mąka miękka wodę to zero „dolegliwości” poprysznjcowych
A mój mąż dzwonił do wodociągów jak postanowiliśmy żyć Eco i nie kupować butelkowanej to mu powiedzieli że nasza woda na osiedlu jest tak idealna że nawet przez brite nie trzeba filtrować [emoji6][emoji6].

Nie moge na spokojnie.
Przypomina mi sie sytuacja ze stycznia. Znow beta lipna , maly przyrost.....ehhhh
Kochana napisze Ci coś ale to jest z głębi serca naprawdę nie odbierz zle tego .
Może zrób test DNA zamawiasz go na stronie z Katowic bodajże przychodzi ci do domu pobierasz sama próbkę śliny i odsylasz czekasz na wyniki koszt (350zl)
Ja miałam wizytę z generykiem i zazwyczaj jeśli kobieta ma jakąś mutacje to budzi się to w kolejnych ciążach 1sza zazwyczaj jest prawidłowa donoszona.
Ja tak miałam i zrobiłam po porobieniach a miałam tak beta rosła max do 60 i spadała 1sza ciąża była spoko. Wyszła mi mutacja PAI 4G heterozygota (odpowiedzialne za krzepliwosc krwi ) czyli rady od lekarza dużo wina acard przed staraniami i calutka ciążę aby macica była dobrze ukrwiona na przyjęcie zarodka trzeba 3mies przed stataniami. I co najlepsze ja trafiłam na taką super dziewczynę na yt która opisywala swoje poronienia zrobiła test DNA na mutacje i wyszły jej 3 mutacje zalecenia całą ciążę heparyna.
Ja tez mam heparyne ale jeszcze nie zaczęłam wbijać bo idę na wizytę sprawdzi mnie i ona zadecyduje biorę acard tutejsza w UK to aspiryna 75mg to to samo co acard nawet nie zdawałam sobie sprawy ze taki głupi acard może tyle zdziałać. Ja mocno 3mam kciuki uda ci się bo zachodzisz w ciążę to jest połowa sukcesu . Jeśli by się miało coś stać "odpukać " ja robiłam tez inne badania ale tylko ta mutacja mi wyszła to się nazywa zakrzepica krwi w xiazy trzeba krew codziennie odżywiać żeby nie gestniala. Dlatego tu dziewczyny pisały ze sok z buraka działa cuda a no właśnie dlaczego bo buraki są na krew lepsze krążenie dlatego . Trzeba poprawić krążenie krwi . Ja nawet poszłam do bonifratow do Krakowa oni robią mieszanki ziołowe ci bonifraci mieszają jakieś specjalne porcję i jak opowiedziałam całą sytuację sam postawił diagnozę masz zimne stopy? A ja tak a skąd to bonifrat wie a on do póki stopy nie będą lekko ciepłe nie zajde w ciążę krążenie ma być od stop do głowy. Jeśli stopy będą ciepłe znaczy ze w macicy będzie krążenie odpowiednie. Piłam mieszankę jak kazał 4mies i się nie starać ale ja głupia się starałam 4miechy odpuścić nie ma mowy mieszankę skończyłam 6 stycznia dziś mamy 16 luty Ja jestem w ciąży . Beta rośnie super 1szy raz !!!! 3dni przed @ mam tłuste krechy 😲.
Mam jeszcze ta mieszankę bo wzięłam 1.5 kg a zuzylam 0.5kg tych ziół mam jeszcze 1kg chętnie je oddam za darmo jak skończę choć 8,9 tydzień bo jeszcze wszystko się zdarzyć może ale jestem pozytywna jak nigdy !!! Jeśli masz jakieś pytania pytaj mogę ci linka do strony dać jeśli chcesz

reklama
To ja dostałam gotowe dziecko bez kikuta już do domu i w ogóle się nie martwiłam pielęgnacja 😁 Teraz widzę jak mi się udało.. My od małego nie smarowalismy zupełnie niczym, bo nigdy nie było problemów skórnych, ale to na pewno kwestia indywidualna..

Do góry