reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

Kto za wątkiem prywatnym łapka w górę! :) Niech zadecyduje większość rady plemienia :D
Js jestem za [emoji846][emoji846]

Dziewczyny ile dni przed @ najwcześniej testowałyscie?? Oczywiście żeby wynik wiarygodny wyszedł
Mi w 9dpo jasna kreseczka w poprzedniej ciąży

Dzisiaj są takie zalecenia ze szkół rodzenia aby dziecka nie smarować niczym, jeżeli skóra tego nie potrzebuje - to samo dotyczy „kikutka”. Sama byłam zdziwiona. Położna mówiła, że kiedyś to był spirytus, później kilka lat temu o c t a n i s e p t, a teraz w zaleceniach jest 1) absolutnie nie moczyć 2) jak się nic nie dzieje to nie dotykać. A po cichu nam powiedziała, że ona nadal wierzy w spirytus. Zalecenia zaleceniami a każda i tak będzie robiła w zależności od potrzeb swoich i maluszka. Myślę jednak, że warto takie ogólne zalecenia poznać.
Aaaa i jeszcze jedno: na porodówkę ciepłe skarpety!!!! Przynajmniej na większość z nich!
I jakaś pomadkę do ust koniecznie [emoji846]

U mnie dzis biel na pinku 🤷🏼‍♀️ Takze czekam na @. 7 cykl nieudany.. nie sadzilam ze to tyle potrwa.. co moze byc nie tak skoro mam owulacje.. moze zaczne swojemu witaminki jakies podawac
A ile jesteś dpo?

reklama
A jest wsrod nas juz ktos kto niedlugo rodzi? Bo widze ze lista do porodu jest omawiana :-) pamietam jak rodzilam synka to umylam wieczorem wlosy i zwiazalam mokre w koka (bo bylo lato) w nocy rodzilam, wlosow zbytnio nie ruszslam bo nawet o nich nie myslalam -lekko korygowalam koka to jak wrocilam ze szpitala i rozwiazalam go wlosy dalej byly wilgotne :D do dzis to pamietam

A jest wsrod nas juz ktos kto niedlugo rodzi? Bo widze ze lista do porodu jest omawiana :-) pamietam jak rodzilam synka to umylam wieczorem wlosy i zwiazalam mokre w koka (bo bylo lato) w nocy rodzilam, wlosow zbytnio nie ruszslam bo nawet o nich nie myslalam -lekko korygowalam koka to jak wrocilam ze szpitala i rozwiazalam go wlosy dalej byly wilgotne :D do dzis to pamietam
Raczej żadna blisko, a część to jesz że na owu czekają [emoji1787]
My tak na zaś [emoji6]

Dzisiaj są takie zalecenia ze szkół rodzenia aby dziecka nie smarować niczym, jeżeli skóra tego nie potrzebuje - to samo dotyczy „kikutka”. Sama byłam zdziwiona. Położna mówiła, że kiedyś to był spirytus, później kilka lat temu o c t a n i s e p t, a teraz w zaleceniach jest 1) absolutnie nie moczyć 2) jak się nic nie dzieje to nie dotykać. A po cichu nam powiedziała, że ona nadal wierzy w spirytus. Zalecenia zaleceniami a każda i tak będzie robiła w zależności od potrzeb swoich i maluszka. Myślę jednak, że warto takie ogólne zalecenia poznać.
Aaaa i jeszcze jedno: na porodówkę ciepłe skarpety!!!! Przynajmniej na większość z nich!

Od spirytusu już dawno się odeszło bo to jednal otwarta zyla która polewamy alkoholem [emoji4] octanisept wystarczy a nawet woda z mydełkiem domprzemycia i już. Nie ma się co bać tych pepuszkow one tylko tak brzydko wyglądają. Takiego małego dziecka nie smaruje się niczym. Teraz w szpitalach nawet nie kapią dziecka i nie obcinają paznokci. Podobno to zdrowiej i lepiej.
Przy łuszczycy to
Warto napewno zasięgnąć opini lekarza :)

Ostatnia edycja:
Ja bardzo wierzę w takie historie, mój dziadek jak odchodził też nie był już do końca świadomy przez ostatnie dni, miał raczej takie lepsze momenty, ale jak babcia do niego podeszła i się z nim żegnała to złapał ją za rękę, uśmiechnął się i po policzku mu pociekła łza ❤️ Miałam wrażenie, że wiedział doskonale kto to jest 😊
Na pewno wiedział ❤️ Moja babunia jak umierała była w śpiączce, lekarze mówili, że nic nie czuje i nie jest świadoma. Nie wierzę im. Dzień przed śmiercią otworzyła oczy, nie mówiła już, ale patrzyła się. W dniu śmierci jak byłam przy niej od samego rana spojrzała mi się w oczy (bo wcześniej jakby unikała tego), uśmiechnęłam się do niej a ona uniosła delikatnie kącik ust jakby też chciała się uśmiechnąć. Wiedziałam, że wie, że ja tam jestem. Może pomyliła mnie z moją mamą, ale ważne że wieeziała że nie jest sama... Trzymałam ją za rękę, w pewnym moemncie zaczęła mieć ciało jak plastelina, bałam się że ją boli więc zabrałam rękę i mimo że nie mogła już się ruszać to zaczęła stukać palcami w łóżko - szukała ręki, chciała żeby ją trzymać. Jak delikatnie zaczęłam trzymać ją za koniuszki palców (tam mogłam), to się uspokoiła :) Straszne, ale i piękne chwile.

reklama
Do góry