reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

Dziewczyny, pisze o tym non stop, więc pewnie wiecie, że ja nie jestem wstanie obserwować śluzu. Nie ma go po prostu.
Dziś jestem 4dpo i mam biały śluz. Na tyle dużo że ja byłam w stanie go zaobserwować ja. Co naprawdę przenigdy się nie zdarza. Czy to może coś znaczyć? Wpisałam w google o oczywiście mi podpowiada że to oznaka ciąży. Ale on o wszystkim tak mówi [emoji6] czy przed okresem u siebie też taki śluz obserwujecie?
Ja miałam po owulacji a przed @ zawsze mało śluzu taki mleczny gęsty a w tym cyklu było inaczej niż zawsze było go 5× więcej codziennie nawet do naszej Veronki pisałam wiadomość ze (ty tak miałaś jak się nie mylę więcej śluzu ) bo skojarzyłam i ona wtedy zaciazyla i mi ten śluz nie dawał spokoju ale głowę miałam zajęta polipami wiec to ze miał tyle śluzu ażnie zalewalo zwalilam na polipy 😂 a tu ciąża była .
Faktycznie tak jak dziewczyny tu pisza ze zazwyczaj jest tak : jest to inny cykl niż zawsze tzn jeśli na ogół piersi cie bolą to jak się uda to nie będą boleć . U mnie wszystko się sprawdziło. Na ogół miałam klucie jajników tak w cyklu kiedy się udało nic mnie nie klulo.

reklama
Dziewczyny, pisze o tym non stop, więc pewnie wiecie, że ja nie jestem wstanie obserwować śluzu. Nie ma go po prostu.
Dziś jestem 4dpo i mam biały śluz. Na tyle dużo że ja byłam w stanie go zaobserwować ja. Co naprawdę przenigdy się nie zdarza. Czy to może coś znaczyć? Wpisałam w google o oczywiście mi podpowiada że to oznaka ciąży. Ale on o wszystkim tak mówi [emoji6] czy przed okresem u siebie też taki śluz obserwujecie?
Kochana ja mam tak chyba od właśnie 4-5 dpo. Jest go właśnie na tyle dużo, że cały czas mam wrażenie, że dostałam okres😂

Wydaje mi się że beta mocno zwalnia przy wartości 6000, może się mylę. Ale nie możesz od razu negatywnie myśleć, idź do lekarza, na typ etapie chyba nie ma co powtarzać bety. Trzymam kciuki.
U mnie dziś kiepskie wieści :(

Beta tak jak wcześniej rosła pięknie, pęcherzyk w 5+3 wyglądał ok, beta w poniedziałek była 9066 (vs. piątek 2207) ... dzisiaj tylko 9312 :(
Także przygodę z ciążą nr 1 kończę i czekam na krwawienie, mam nadzieję że bez wspomagania...

Ja miałam po owulacji a przed @ zawsze mało śluzu taki mleczny gęsty a w tym cyklu było inaczej niż zawsze było go 5× więcej codziennie nawet do naszej Veronki pisałam wiadomość ze (ty tak miałaś jak się nie mylę więcej śluzu ) bo skojarzyłam i ona wtedy zaciazyla i mi ten śluz nie dawał spokoju ale głowę miałam zajęta polipami wiec to ze miał tyle śluzu ażnie zalewalo zwalilam na polipy 😂 a tu ciąża była .
Faktycznie tak jak dziewczyny tu pisza ze zazwyczaj jest tak : jest to inny cykl niż zawsze tzn jeśli na ogół piersi cie bolą to jak się uda to nie będą boleć . U mnie wszystko się sprawdziło. Na ogół miałam klucie jajników tak w cyklu kiedy się udało nic mnie nie klulo.
U mnie też sprawdziło się, że było trochę inaczej niż normalnie :)

Haha [emoji16]
Czyli jak zawsze [emoji846]
Mam babski wieczor z winkiem 6.03 z przyjaciółkami. Moi mężczyźni wyjeżdżają na męski weekend [emoji6] ten cykl miał iść na straty, przez brak pozytywu na testach owu i dwie poważne infekcje, ale ten śluz mnie zastanowił. Chyba zrezygnuje z winka jednak
Który masz dzień dpo? Ja jakoś 4dni przed pozytywnym testem wypiłam całe wino 😝 chyba się przez to lepiej zagniezdzilo bo jeszcze się trzyma. Byłam już tak zrezygnowana ze całą butelkę wyssalam

Powiedzcie mi dziewczyny tylko jakie podstawowe badania na nfz mogę sobie zrobic?
Takie wiecie u rodzinnego.
Bo mam jedna babke ktora może wypisać mi skierowanie
Rodzinny wiele nie wypisze, ma ograniczone możliwości, chociaż jakieś tam podstawowe wypisze, ale np. przeciwciał tarczycowych już nie, hormonalne wszystkie chyba też nie, tylko gine albo endo.

Dziekuje kochana. no czasem sie rozpisze jak mnie troche poniesie... ale naprawde z tymi lekami w tym kraju to jest poje***e. U nas jest po 100 rodzajów suplementów ktore nawet nie sa badane na wszystko, dosłownie na wszystko. Weszlam wczoraj do apteki po pojemniczek na mocz, przede mna kolejka ludzi, wiek oczywiscie 50+, połowa z nich opisuje lekarstwo, ktore chce na podstawie wygladu opakowania z reklamy (nawet nazwy nie poamietaja, lekarz nie zalecil ale ida w ciemno bo w tv uslyszeli, ze to pomoze na biegunke, ktorej jeszcze nie maja ale juz czuja, ze niedlugo moga miec) 🤦‍♀️ jak bardzo sie ciesze, ze wrocilismy do Pl i mamy tu rodzine i przyjaciol, tak jak nigdy sie nie spodziewalam, ze kiedys to powiem, to cholernie tesknie za angieslka mentalnoscia, za swoboda zycia, za tym, ze wychodzac na ulice nikt nie ocenial tego jak jestem ubrana, jesli w sklepie otwierali nowa kase to pani za mna, zawsze mowila, kochanie ty bylas pierwsza, prosze... no i najlepszym lekiem w uk na dolegliwosci jest piwo w pubie :D a tu przeciez do pubu w wieku 50+ juz nie pojda bo nie wypada, lepiej isc do apteki i kupic kolejne tabletki na wymyslone dolegliwosci niz pocieszyc sie radoscia zycia :D
Oj wiem o czym mówisz.. Co do suplementów był taki eksperyment, babeczka kupiła kapsułki, do nich wpakowała własną mieszankę różnych zgniecionych witamin, zadzwoniła do tej całej instytucji, a Ci bez zadnych badań zatwierdzili i wprowadzili jej magiczne kapsuleczki do sprzedaży, za oczywiście odpowiednią opłata ;)
Ja będąc na urlopie w Polsce mam problem ogarnąć mentalność ludzi :D
Niestety ale życie sprawia że ludzie nie są dla siebie tak mili i otwarci jak w UK ;)

Piłaś czerwone na poprawę endometrium? 😉
Ja często popijalam czerwone wytrawne na poprawę endometrium. Ale w tym cyklu kiedy się udało akurat w tym cyklu pojawiły się nie duże dwa polipy i byłam już tak zrezygnowana tym wszystkim ze ilez można ze wychlalam cała butelkę 2dni evxesniej z pol potem jakoś lampkę jeszcze 2dni przed testem cała lampkę i bum chyba dobrze wpadło nie eiem co mi pomogło myślę że najbardziej ze skupilam się na polipach klinikę znalazłam i dałam sobie siana ze staraniami bo wiedziałam że szans nie ma nie ma takiej opcji . Dzień przed testem jeszcze miałam ochotę na kapustę taka domową zrobiona i mi koleżanka przywiozła bo ona robi i mi mówi tak a ty takie zachcianki na ta kapustę w ciąży nie jesteś ? A ja do niej jak z polipami żartujesz - ps jeszcze nie wiem czekamy do 12 tyg ale to moja najlepsza koleżanka chciałabym jej powiedzieć ale czekamy bo różnie może być

reklama
Który masz dzień dpo? Ja jakoś 4dni przed pozytywnym testem wypiłam całe wino [emoji13] chyba się przez to lepiej zagniezdzilo bo jeszcze się trzyma. Byłam już tak zrezygnowana ze całą butelkę wyssalam
Teoretycznie 8.03. ale różnie mam. Więc zateatuje przed spotkaniem. O ile franca nie przyjdzie oczywiście [emoji6]

Do góry