reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

Nic innego mi nie zostało 😉
A u mnie @ zaraz chyba nadejdzie. Zaczął mnie bolec brzuch na @, krzyż też boli, wyszedł kolejny pryszcz, jestem nerwowa i do tego mała plamka na bieliźnie też się pokazała 😔
Dopóki się nie rozkręci...to zawsze jest nadzieja... pamiętaj... A jak nie to kolejny cykl za który będę również trzymała kciuki 😍 ogórkowa jadłaś??

reklama
Test owu wieczorny znowu prawie pozytyw ale jeszcze nie... A jak wiemy prawie robi wielką różnicę jeżeli chodzi o testu owu. Ten cykl spisuje na straty. Jest nietypowy, może przez to że choruje.. trudno. Nie ten to następny [emoji846][emoji1745] mam go już dość

A wiesz, ze takie cykle spisane na straty potrafią pozytywnie zaskoczyć [emoji846] czuje, ze razem do doktorka bedziemy chodziły [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]

@bleucoco pamiętam, że Ty od razu po owu brałas dupka. Jak długo go brałas? Jakieś przerwy robiłaś?
Zgadza się, miałam brać od kwietnia 2019 r. 18-27 dc przy cyklach 31 dniowych czyli zaraz po owu. Brałam tak cały czas w każdym cyklu bez przerw.

14 cykli starań, w tym ostatnim postanowiłam nie odstawiać dupka w 28 dc i brać dalej. Nie wiem w sumie czemu. Przeczytałam, że jest coś takiego jak niewydolność ciałka żółtego i pomyślałam sobie, że może nam się nie udaje dlatego, że odstawiam ten duphaston i organizm wtedy przechodzi szok i przychodzi @. No i w tym cyklu co nie odstawiłam zaszłam w ciążę i lekarz każe brać duphaston dalej 2 razy dziennie :)

Nie wiem czy to miało jakieś znaczenie czy to przypadek... Może podświadomie czułam, że jestem w ciąży, a nie byłam tego świadoma i dlatego nie chciałam dupka odstawiać? Sama nie wiem. A może wcześniej by się udało gdybym dupka brała po prostu do wystąpienia krwawienia, bo i takie stosowanie ulotka dopuszcza właśnie przy niewydolności ciałka żółtego. 🤷🏼‍♀️

Zgadza się, miałam brać od kwietnia 2019 r. 18-27 dc przy cyklach 31 dniowych czyli zaraz po owu. Brałam tak cały czas w każdym cyklu bez przerw.

14 cykli starań, w tym ostatnim postanowiłam nie odstawiać dupka w 28 dc i brać dalej. Nie wiem w sumie czemu. Przeczytałam, że jest coś takiego jak niewydolność ciałka żółtego i pomyślałam sobie, że może nam się nie udaje dlatego, że odstawiam ten duphaston i organizm wtedy przechodzi szok i przychodzi @. No i w tym cyklu co nie odstawiłam zaszłam w ciążę i lekarz każe brać duphaston dalej 2 razy dziennie :)

Nie wiem czy to miało jakieś znaczenie czy to przypadek... Może podświadomie czułam, że jestem w ciąży, a nie byłam tego świadoma i dlatego nie chciałam dupka odstawiać? Sama nie wiem. A może wcześniej by się udało gdybym dupka brała po prostu do wystąpienia krwawienia, bo i takie stosowanie ulotka dopuszcza właśnie przy niewydolności ciałka żółtego. 🤷🏼‍♀️
Ja właśnie wzięłam zastrzyk i się zastanawiam nam dupkiem. Jedna gin mi kazała brać a dzisiaj u drugiej z radości zapomniałam zapytać. Czyli tak w poniedziałek/wtorek musiałabym zacząć brać 2x1 i nie przerywać pewnie do któregoś miesiąca jak uda mi się zajść.

Dzięki za pomoc 💕

Dziewczyny ja to już zgłupiałam,dostałam zlecenie na badania : prolaktyna,prolaktyna po obciążeniu 1godz ,po obciążeniu 2 godz,fsh i mikroprolaktyna i dzisiaj odebrałam wyniki i sa tam tylko 4 wyniki,a nie 5 i teraz głupia jestem,czy oni mi tego nie zrobili,czy nie było potrzebne,bo nie ma tam mikroprolaktyny

reklama
IMG_20200221_205012.jpg

Do góry