reklama
a ja sie wam pochwalimusze ze moja hanifka od dwoch tygodni nie pije mleka w nocy ani nad ranem :-) i ladnie spi jak sie przebudzi to wody troche dostanie i spi dalej
mlekjo dostaje raz dziennie wieczorem 200 ml z kleikiem
no i dziennie spimy do 8:30-9:00
mlekjo dostaje raz dziennie wieczorem 200 ml z kleikiem
no i dziennie spimy do 8:30-9:00
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Maciuś miał wczoraj jakiś mleczny dzień. Nie chciał obiadu i owoców. Tylko mleko pił
Klavell, to o której je śniadanie i co jej na nie dajesz?
Ostatnia edycja:
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
Zawsze dawałam Mateuszowi Bebilon,że niby takie najlepszejesze i wogóle. Czasami kupiłam mu Bebiko, np. pod koniec miesiąca, jak kasa mi się kończyła. Jak skończył rok to stwierdziłam (równierz nasza pogadanka o mlekach się przyczyniła),że będę kupowała mu Bebiko już na stałe,że niby taniej wychodzi. I niestety pomyłka. Jak spojżę na cenę i wagę na opakowaniach to faktycznie wychodzi taniej,tylko,że Bebiko jest cięższe od Bebilonu i w rezultacie proszku Bebiko jest miniej i mniej mleka z niego wychodzi. Czyli żadna oszczędność
sniadanie je pol godziny po przebudzeniu najpierw jest nocnik ubieram ja i robie sniadanko a to roznie bywa kaszka mleczna truskawkowa, chlebek, pomidorek, wedlinka, jajecznica, kielbaska gotowana(winerki) itpMaciuś miał wczoraj jakiś mleczny dzień. Nie chciał obiadu i owoców. Tylko mleko pił
majandra
Musiałam zrobić reorganizację w menu małego, bo nie chce już żadnych owoców. Tzn. zje, ale ukryte. Poza tym jednak Maciuś ma większe możliwości niż myślałam i potrafi wypić więcej mleka. I tak:
6 - 210 ml mleka z kleikiem
9 - kanapka
12 - 180 ml mleka z kleikiem
15 - 200 g warzyw + obiad ze mną
19 - owoce(mały słoiczek lub świeże) z kaszką na 90 ml mleka lub duży słoiczek z kleikiem
6 - 210 ml mleka z kleikiem
9 - kanapka
12 - 180 ml mleka z kleikiem
15 - 200 g warzyw + obiad ze mną
19 - owoce(mały słoiczek lub świeże) z kaszką na 90 ml mleka lub duży słoiczek z kleikiem
Ostatnia edycja:
izabela352
Fanka BB :)
jakis czas temu pisalam wam, ze piotrus zaczal sie budzic w okolicach 4 rano i domagac sie mleka. od kilku dni biore go na przetrzymanie i mleka nie dostaje i o dziwo zasypia bez problemu. ok 7 budzi sie znowu i wtedy juz mleczko dostaje, ale co... przez to nie chce jesc drugiego sniadania. jakims cudem zje pol kromki (zazwyczaj zjadal dwie) i to mu wystarcza do obiadu. to dobrze czy zle?
reklama
majandra
A o której je drugie śniadanie i obiad? Jak mu wystarcza to nic na to nie poradzisz. Chyba, że dawaj mu to drugie śniadanie później niż zwykle.