reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

Pewnie po to zeby zachowac dzienna dawke witamin i skladnikow mineralnych zawartych w tymze mleku. Ja czasem tez dodaje na oko 3-4 miarki do owsianki bo gotuje ja na wodzie.
Do owsianki ok gotujesz ją na wodzie i dodajesz mleczko ale jak przygotowujesz mu mleczko w butelce to też "dziwakujesz" z miarkami:confused:?
Dobra nie czepiam się już. Idę sprzątać bo mi się zaraz Igor obudzi.

reklama
jej ale wy dajecie duzo tego mleka w porownaniu ze mna
hani wypija mleko przed snem 150 ml wody + 5 miarek i nad ranem 120 ml wody + 4 miarki

jej ale wy dajecie duzo tego mleka w porownaniu ze mna
hani wypija mleko przed snem 150 ml wody + 5 miarek i nad ranem 120 ml wody + 4 miarki
To chyba trochę mało, nie?
Mateusz przed snem pije 270ml wody + 8mierek mleka+5miarek kaszki, a rano już proporcjonalnie 270ml wody + 9miarek mleka. W ciągu dnia mleka już nie dostaje pod żadną postacią, chyba,że jakiś twarożek lub trochę jogurtu.

ups:-D ale mleko zamiast obiadu:no:

No tez jestem zdania ze mleko nie powinno byc zamiast obiadu. Maluszki powinny juz powoli, powolutku jadac jak dorosli. Wez sloiczek ze soba jak wychodzicie, nawet nie podgrzany.
Ale on to mleko zamiast obiadu pije tylko jak mamy rehabilitacje na popołudnie, czyli raz na 2 tygodnie. A czy Wy też codziennie jecie obiad? Bo ja jak wychodzę w godzinach popołudniowych to nie jem. A może powinnam brać w słoiczku;-):-)

piszesz że rano pije 180ml ale to już po przyrządzeniu z mlekiem?
No właśnie nie. Pisałam, że trochę oszukuję. Na 180 ml wody daję 5 miarek mleka i 1 miarkę kaszki. Ale już od jutra będę dawać 6 miarek.

a tak w ogóle to widziałam fotki Maciusia i on w ogóle nie jest gruby to normalny śliczny chłopczyk mamusia za dużo "wymyślasz" ;-)
A ile Igorek waży? Bo Maciuś ostatnio sporo przytył i z 50 centyla wskoczył na 75. Waży dobrze ponad 10 kg (coś ok. 10,3 kg). On teraz może dobrze wygląda, ale nie chcę go utuczyć.

Mateusz przed snem pije 270ml wody + 8mierek mleka+5miarek kaszki
I on to pije z butelki? Jak mu taka papka przez smoczek przechodzi?

Ale on to mleko zamiast obiadu pije tylko jak mamy rehabilitacje na popołudnie, czyli raz na 2 tygodnie. A czy Wy też codziennie jecie obiad? Bo ja jak wychodzę w godzinach popołudniowych to nie jem. A może powinnam brać w słoiczku;-):-)
Ja tam wtedy jem na miescie...hmmm kofte z green way'a:-p:-)

reklama
I on to pije z butelki? Jak mu taka papka przez smoczek przechodzi?

spokojnie przechodzi przez smoczek trojprzeplywowy. ja daje na 180ml wody 6miarek mleka+6kaszki i nie jest za geste.

a powiedzcie mi, bo zaczne dawac kaszke mleczno-ryzowa, jak sama nazwa mowi, ze juz na mleku. wtedy djaac np 6miarek jest to rownowazne z 6 miarkami mleka?

Do góry