Nam pediatra mówiła, żeby żółtko podawać do potraw i zaliczać je jako inny posiłek ( np.podwieczorek ). Mięsko z zupką jarzynową lub przecierem jarzynowym to ma być obiadek. Ja np. raz połączyłam żółtko z jabłkiem i mały jakoś zjadł. Ale bardziej małemu wchodzi żółtko podawane na widelcu albo najzwyczajniej ręka prosto do buzi i nie gniecione tylko kawałeczkami urywane.Po 7 miesiącu podaje się co 2 dzień pół żółtka,tylko pisałyście,że nie podaje się go z mięsem.
reklama
Dałam dzisiaj małej pół żółtka ugotowanego bez niczego no i niestety jej nie smakowało najpierw się krzywiła a póżniej miała odruch wymiotny więc trzeba będzie jakoś "przemycać":-)
30Agulka dzięki za radę z biszkopcikami- no to czekamy jeszcze te 2 miesiące.
30Agulka dzięki za radę z biszkopcikami- no to czekamy jeszcze te 2 miesiące.
A ja głupia matka dałam małemu mały kawałek jabłuszka bo myslałam, że będzie tak jak u Gagulca a ten mi się zakrztusił i nie mógł zaczerpnąć powietrza przewróciłam go główką do ziemi i ręką złożoną w łódke klepałam go po pleckach aż zwymiotował całe wczesniejsze mleczko i ten nieszczęsny kawałek jabłka Jabłku MÓWIMY STANOWCZE NIE!!!!!!!
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
Ja daję Matysowi biszkopciki. W rączkę albo wkruszony w jakiś deserek(namiękną). Wiadomo nie za często,bo biszkopciki są z mąką,czyli mają gluten.dziewczyny czy biszkopciki zawieraja gluten?? i czy moge malej podawać takie zwykłe kupione w sklepie??
reklama