reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

reklama
Agulka
Problem w tym że Igorek wcześniej pił z butelki herbatkę a nawet jak juz wcześniej pisałam raz go miała moja siostra (ja byłam bardzo chora -jelitówka) i dała mu nawet mleczko modyfikowane i wypił ale to było jakiś miesiąc temu a teraz nie chce i koniec nie wiem co mu się odwidziało a smoka bierze do zasypiania i lubi go a mamy Aventu i butelki też z tej firmy nawet kupiłam do spróbowania taki ustnik jak w niekapku ale on go tylko gryzie a jak poczuje mleko to wyrzuca więc kupiłam butelkę z tommee tippee ma taki kształat podobny do piersi i też nie chce:-:)no: więc próbowałam inne mleko i mieliśmy juz bebiko omneo/ bebiko 2 /Nan2 /Bebilon 2 i nie chce i koniec. Więc myślę że on ogólnie nastawił się na nie.
Ale dzis już zauważyłam jakiś malutki sukces bo wypił soczek jabłkowy z butelki a nie chciał nawet soczku i tak myślę że najpierw będę mu dawać ten soczek a jak się oswoji na nowo z butelka to spróbuje jeszcze raz z mlekiem.
Justyna na pewno masz racje z tym przegłodzeniem ale ja jestem za miękka i jak widzę że beczy to w końcu daje cyca spróbuję jeszcze ztym smoczkami co pisałaś ale nie wiem czy to coś da .

U nas nocna butelka juz wkradła sie na stałe. Adaś potrzebuje więcej mleczka w nocy niż jestem w stanie "wyprodukawac'. Dzis wypił o 3 w nocy 120ml.
Wydaje mi sie, że potrzebuje więcej jedzonka, bo od kilku dni intensywnie raczkuję i dużo przy tym spala kalorii.

Mamy mały sukcesik!!!
Powiem Wam, ze małego przyzwyczajam do soczków od 2 miesięcy:szok::szok: Jakakolwiek próba podania soczku kończyła sie fiaskiem- podawany łyżeczką lądował na śliniaczku, podawany przez butelkę nawet nie trafiał do buzi:blink:, pozostawał niekapek, z którego zrobiłam kapek i victoria- moje dziecko dzisiaj wypiło 30ml soczku jabłkowego:happy::happy: W końcu coś innego posmakował niż woda i mleczko. Robi postępy ten mój facecik;-):-):-):-)

Dziś małemu na drugie śniadanko zrobiłam kleik ryżowy na gęsto. Dodałam starkowane jabłuszko i gruszkę i dodałam cynamon. Nawet mi smakowało.

reklama
Agulka, może (ale nie musi) obudzić się spragniony, bo po kaszkach i kleikach chce się pić. Ja na noc robię Maciusiowi mleczko z dodatkiem 1 miarki kaszki i od 2 dni nie daję cycka na popitkę, myślałam, że będzie budził się wcześniej, ale nie. Dziś pierwsza pobudka była o 0:30 (dostał cycka), druga o 4 (dostał oszukanego mleczka).

Do góry