reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

Dziś mały miał "normalny" obiadek. Sama gotowałam oczywiście. Rosołek z makaronem, a na drugie ziemniaczki, buraczki i pulpecik ugotowany w sosie własnym. Oczywiście bez sosu. Zajadał aż uszka mu się trzęsły. Pychotka.

reklama
Agulka jesteś równa babeczka!!!! To mi się podoba!!!! HEJ!!!!

Mój też dziś na chrzcinach zajadał rosołek z makaronem:-)

Dziewczyny wiecie moze czy moge dac Zuzi jogurt naturalny ( z owocem) .Dalam jej wczoraj taki z hippa od 6 miesiecy bardzo jej smakowal ale zawiera cukier a ja nie chce jej przyzwyczajac do slodkiego.
Mam tez problem z kaszkami bo Zuzka nie chce ich jesc , czy moge jej ugotowac jakas normalna kasze np jaglana troche zmiksowac dodac moje mleko?

Luandzia nie wiem czy możesz, ale ja daję Kubie jogurcik naturalny a kaszke to mu gotuje manną. Jadł tą ryżowa, ale chyba już się mu przejadła bo jej nie chce.

loandzia możesz ugotowac płatki ryżowe, to jest normalny ryż tylko pod inna postacią jakby zmiażdźone .W praktycznie w każdym spożywczym je dostaniesz. Gotuję je w wodzie a kiedy się rozgotują, papka sie zrobi, dodaję mleka i mieszam z owocami. Adaśkowi smakuje.

Musze sprobowac bo takich kaszek (takze mleka) w proszku nie chce jesc , wlasciwie to jej sie nie dziwie bo jak dla mnie to smakuja paskudnie (chyba smaki ma po mamusi bo jezeli cos dla mnie jest jadalne to zje a jezeli mi nie smakuje np dynia z ziemniakami z hippa:no: to nie je)

Musze sprobowac bo takich kaszek (takze mleka) w proszku nie chce jesc , wlasciwie to jej sie nie dziwie bo jak dla mnie to smakuja paskudnie (
Masz racje..dla mnie one sa tak ssssslodkie ze az ssssskreca fujjjj
chyba smaki ma po mamusi bo jezeli cos dla mnie jest jadalne to zje a jezeli mi nie smakuje np dynia z ziemniakami z hippa:no: to nie je)
Fakt - dynia z ziemniakami paskudztwo...ale moj glodomor wszystko zje:-):sorry2:

Maciuś za to gotowych obiadków nie lubi. Mamusine duuuuużo bardziej. Dziś mąż go karmił, jak mnie nie było i ponoć buzię szeroko otwierał i mruczał z zadowolenia. Lubię gotować dla moich mężczyzn:tak::-)

reklama
Maciuś za to gotowych obiadków nie lubi. Mamusine duuuuużo bardziej. Dziś mąż go karmił, jak mnie nie było i ponoć buzię szeroko otwierał i mruczał z zadowolenia. Lubię gotować dla moich mężczyzn:tak::-)

O jak ja kocham to mruczenie!!!! :-) Kuba też jak mu coś zasmakuje to tak kochaniutko mruczy :laugh2: właśnie tak wczoraj przyjoł rosołek ---mruczeniem :-D a paszczka otwarta jakbym miała tak włozyć Hamburgera :-D:-p

Do góry