reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

W kolejnych miesiącach próbujcie dodawać do podawanej już zupki mięsno-jarzynowej nowe składniki: odrobinę pomidora, brokuły, koperek, fasolkę szparagową. W zależności od tego, którego składnika będzie więcej, zupka będzie mieć inny smak. Możecie także dodać do niej trochę łagodnych aromatycznych przypraw, jak majeranek czy oregano, które poprawiają trawienie.

A tutaj więcej:
Witamy na stronach Nestl�

reklama
Dzialszki ja mam do was pytanie czy moge hanifce juz podawac surowe jablko i marchewke starte na tarce bo zawsze jak jej robilam jabluszko to najpierw gotowalam i potem miksowalam ale jedzonka juz jej nie miksuje no i chcialabym jej zetrzec na drobnych oczkach marchew i jablko tylko czy po surowym jej nic nie bedzie
mi sie wydaje ze nie ale wole spytac

Klavell ja od 2 miesiecy podaje Patrykowi starte jabluszko i marchewke i maly wcina az mu sie uszy trzesa :-D. Od jakiegos tygodnia dostaje nawet jablko w kawalkach wsadzone do takiej specjalnej siateczki i sam sobie gryzie i wcina.

Klavell ja również już bardzo długo podaję małemu surowe jabłuszko starte na tarle lub skrobane łyżeczką :-)

Dziś obiadek Kubuś jadł razem ze mną :-) dałam mu ziemniaczki i fasolke szparagową :-) ależ mu smakowało i jak fajnie sobie radzi z dość sporymi kawałkami.

Luandzia mam kolejny pomysł,może daj Zuzce smoczek z większą dziurką:baffled: Matys obecnie pije z medium,czyli wg LOVI 3. Mini wogóle nie dawałam. Z cycka dość mocno leci i może się denerwuje,że za mało wyciąga za 1 pociągnięciem.

reklama
Do góry