reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

Niektóre z Was podają 2 lub 3 kropelki D3. Ja podaję cały czas 1. Pytalam kiedyś o to moją pediatrę i powiedziała,że dzienna dawka D3 jest zawarta w 1 kropli nawet z nawiązką. Dlaczego podajecie więcej?

reklama
to prawda, ale lekarze patrzą tez na dziecko i wg jego potrzeb zalecaja odpowiednią dawkę vit. D.

Chciałabym, zeby Stas tak jadl ile mu podam, a je tyle (mleko podawane jest w ilosci wody dodanej do przyzadzenia):

godz. 6 - 120 ml mleka (podaję mu wieksza porcję, ale nie zjada)
godz. 9 - 150 ml gęstegoi kleiku ryzowego na mleku z pol sloiczka deserku
godz. 12 - 180 ml mleka z kaszką owocową
godz. 15 - obiadek - albo duzy sloiczek, albo maly z Misiowym Ogrodkiem
godz. 17 - 60 ml sinilacku + pol sloiczka deserku
godz. 20 - 210 ml mleczka z kleikiem ryzowym

Nie jest to bardzo malo, ale musialam uciec sie do sposobu, ktorego niby powinno sie nie stosować - mleko mi wypije tylko na półśnie. No inaczej naprawdę nie szło, wypijał tylko 60 ml mleka, najwyzej 90 ml.

Nie wprowadzilam jescze glutenu ani zoltka.

Moim zadniem lepszym rozwiazaniem jest podanie dziecku jogurtu naturalnego, dorzucic do niego troszke bananka czy mango...my tak zrobimy NAPEWNO.

ja od kilku dni dodaje troche jagurtu naturalnego do deserku owocowego i maly wcina az sie mu uszy trzesa! no i juz drugi dzien nie ma sluzu w kupie!!! :tak:

Niektóre z Was podają 2 lub 3 kropelki D3. Ja podaję cały czas 1. Pytalam kiedyś o to moją pediatrę i powiedziała,że dzienna dawka D3 jest zawarta w 1 kropli nawet z nawiązką. Dlaczego podajecie więcej?

to zalezy tez od kropelek. wiem, ze sa takie ktore zawieraja wiecej wit i takie ktore mniej. ja tez daje jedna kropelke.

majandra- hruda ma racje. moj piotrek tez sie czasem nudzi i marudzi jak jest sam. ale NIGDY nie podchodze do niego od razu. zawsze odczekam chwileczke i jesli sie sam soba nie zajmie to dopiero wtedy wkraczam do akcji. zazwyczaj jednak jest tak, ze radzi sobie sam :tak:

Dziewczyny biję się w pirsi i kajam u Waszych stóp :tak: :-D wszystkie Danonki jakie były w lodówce wyladowały w koszu :laugh2: dziś wybieram się po zakup zapasów jogurtu naturalnego :-) dla Kubalki!!!!!

Jak pisałam odnośnie do witaminy D3 w pogodne dni kiedy wychadzę z małym na spacer i gdy mały jest na słoneczku nie podaję mu kropelek. Bo wg mnie najgorsze jest przedawkowanie. Ale jak np dziś kiedy niby idziemy na spacer, ale słoneczka jako takiego nie ma podam mu 2 kropelki i 3 kropelki Cebionmulti.

reklama
Do góry