reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

no no
a ja na jednym z wątków na bb znalazłam namiary na fajną książke kucharską dla dzieci od 6 miesięcy do 4 roku życi aprzepisy mało wyszukane, jak uporam się z pocztą to mogę podesłać mailem albo poszukam tego wątku to wam zamieszcze linka i tam jedna kobietka to wysyła, przepisy super takie z dostępnych skłądników i

a wczaoraj mała na śniadanku popróbowała barszczyku (mamie wyszedła taki nie dorobiony zbyt mąło przypraw, heheh jak dla Wiki ) żótka szyneczki kiełbaski i nic
wogóle ona jest super dzisiaj w domku zrobiliśmy przymiarkę do krzesełka do karmienia i jak ayła zadowolona

reklama
Uuu, ale wasze maluszki jedzą już wyszukane potrawy. A my dalej z tym wszystkim w lesie. Dzisiaj Tymo po raz pierwszy w życiu dostał chrupka kukurydzianego. Ale był w szoku. Tylko, że nie bardzo ma chęć na jedzenie. Nawet zupkami, które jadał dotychczas ze smakiem, pluje dalej niż widzi. E, w porównaniu do Kuby to normalnie Tadek-Niejadek z niego jak nie wiem co.

Postanowilam dzis na obiadek Staskowi przyrzadzic zupke z buraczkow, zreszta nie pierwszy raz. Sporo sie ich naszukalam w Tesco i nie udalo mi sie dostac swiezych tylko jakies zapakowane...zupki nie probowalam wyjatkowo bo dalam duzo takiej angielskiej dyni i mi ona nie smakuje:no:...i patrze a Stasiu po kazdym kesie tak sie smiesznie wzdryga choc je dalej...myslalam ze to taka jego nowa zabawa...ale sprobowalam tej zupki...O zgrozo!!!!:szok:Octowa zupa! Okazalo sie ze te buraczki byly w jakiejs zalewie octowej...biedny Stasiu...choc to moje nienazarte dziecko zjadloby i to zapewne:-D:-D:-D

Hruda Ty to jesteś aparatka:laugh2: A Stasiek jaki dzielny chłopak:-D
Byliśmy dzisiaj u mojego chrzestnego i przeszczęśliwy Zenek miał Matysa na kolanach podczas obiadu. Nawpierdzielał się ziemniaków z sosem(ciemnym,zaciągniętym:szok:) aż miło. A na kawce u dziadków aż trzęsionki dostał na widok placka. Podsunęłam mu talerzyk z ciekawości co zrobi,a on CAP! za talerzyk i całym dziubaskiem w placek:-):-) Ale miał minę

hruda- :-D:-D:-D
moj piotrus tez dzisiaj zasmakowal buraczka po raz pierwszy. za pierwszym razem mial strasznie kwasna mine, jakbym mu podala conajmniej cytryne :laugh2: ale potem buzke otwieral z usmiechem. tak to smiesznie wygladalo, ze maz go nagral :laugh2:

wiecie co dziewczyny Julia jest moim pierwszym dzieckiem doświadczenia w wychowywaniu mam zero i jakos tak strasznie sie boje cokolwiek nowego wprowadzac ale czytajac wasze posty to jakos odwagi nabieram....
w związku z tym mam do Was pytanko odnośnie chrupek kukurydzianych czy ja juz moge malej podawac i czy to sa takie normalne kupione w sklepie i czy tak wlasnie min podaje sie dziecku gluten?? wiem ze moje pytania moga byc smieszne ale z drugiej strony to kogo mam sie zapytac jak nie Was:-)

To moje serce spróbowało domowych wypieków :D ależ mu skamowało!!!! NO i oczywiście spróbował odrobinę torcika z chrzcin.

A dziś pieknie jadł Danonki :D

Asiek mozesz dac zwykle chrubki kukurydziane takie"balaski" tylko nie traktuj ich jako danie glutenowe bo kukurydza nie zawiera glutenu.

Zapomnialam napisac ze w swieta mala zajadala sie rowniez zurkiem z ziemniaczkami na bialej kielbasce.

reklama
Do góry