reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

hruda dodaj do zupki jedna miarke mleczka,a zobaczysz jak Stasio bedzie palaszowal mamina zupke:-)A buraczka przetarlam z ziemniaczkiem.

reklama
A ja się sfrajerowałam, bo kupiłam dzisiaj ORS200 (na biegunki) z Hippa i dałam za małą butelkę prawie 5 zł, a potem zobaczyłam na sklepie soczki marchewkowe z Hippa za niecałe 3 zł ze wskazaniem "zestalają kupy":baffled::wściekła/y:, ja to się zawsze dam wrobić...

Atruviell mi sie tez tak czesto zdarza, ze robie "genialne" zakupy. A moja jutro pierwszy raz bedzie jadla miesko, ciekawe czy zasmakuje, ale pewnie tak.

Ja dzisiaj dałam Oskarkowi zupkę marchewkową z ryżem (słoiczek). Miało być 2, 3 łyżeczki, ale mały zrobił taki bunt że musiałam dać mu pół słoiczka :tak: Strasznie mu to dorosłe jedzenie smakuje. I tak ładnie zjada z łyżeczki jak stary ;-) A jako że ma zęba, to lubi sobie przygryźć łyżeczkę a ja ją wyciągam, ten to ma ubaw :tak:

Mam pytanko, otoz zastanawiam sie cze we wszystkich kaszkach owocowych jest cukier? Znam w zasadzie tylko sklady Bobovity i we wszystkich procz "Smacznego Snu" doczytalam cukier...moze Nestle albo inne sa bezcukrowe? W Niemczech udalo mi sie kupic Kaszke Hippa z jablkiem i gruszka bez cukru wlasnie...ostatecznie pozostaje przyrzadzanie kaszek na kleikach i dodawanie ewentualnie musow owocowych:baffled:

Dziewczyny cz nie orientujecie sie czy we wszystkich sucharkach i biszkoptach dla dzieci zawarte jest mleko w proszku???
bo tak dzisiaj chodzilam i szukalam i niestety nie udalo mi sie znalesc bez mleka...

reklama
niestety nie wiem Klaviel :( A chcesz juz jej podawac? Moze najpierw chrupki kukurydziane po troszku, nauczy sie "gryźć" dziąsełkami.

A ja nakupowalam Staskowi sloiczkow, no i oczywiscie z radoscia wybieralam juz te z miesem, ale dopiero w domu sprawdzilam czy sa z dodatkiem mleka. No i oczywiscia polowa jest z dodatkiem mleka :/ Naszczescie kuzyn pracuje w hurtowni to mi ma troche sloiczkow podrzucic, bo tutaj to takich cudow w sklepiku nie uswiadcze.

Do góry