reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

majandra- ales mnie tym pytaniem zaskoczyla! nawet zapomnialam co to takiego mleko modyfikowane ;) piotrus nie pije go od jakis 18-19 miesiecy (czyli przestal jak mial 13-14).

reklama
o Majndra mnie też zaskoczyłaś;-) już ie pamietam kiedy Tuśka piła modyfikowane:eek: i co więcej powiem że ostatnio wyczytałam na necie, że jednak badanie naukowe w Ameryce wykazały, że dziecku po ukończeniu pierwszego roku zycia powinno się powoli zaczynać wprowadzać normalne mleko:tak:

a tak abstrahujac od zdrowia, to wg mnie, wygodniej jest dawac modyfikowane, niz z kartonu, bo przybajmniej nie trzeba gotowac. chociaz coraz czesceij mysle juz o odzwyczajanu Julitki

ja moim mleka z kartonu nie przegotowuję tylko podgrzewam no chyba że gotuję kaszkę no to wtedy już gotuję

To mało Julitka mleka pije. Maciuś rano 6 miarek i czasem wieczorem kakao lub kaszkę tak z 3 miarek.

Maciuś nie lubi mleka UHT, sam zapach go odrzuca. Nie mam zamiaru go zmuszać, bo mam swoje zdanie na temat mleka UHT i dla mnie to on może go w ogóle nigdy nie pić.

Majandra, malo, bo ja jej ograniczylam. stwierdzilam,ze przeciez nie jest to podstawa jej zywienia. czasem chlipnie mleka z kartonu, zje jogurt lub ser zolty, wiec wystarczy

reklama
Majandra, malo, bo ja jej ograniczylam. stwierdzilam,ze przeciez nie jest to podstawa jej zywienia. czasem chlipnie mleka z kartonu, zje jogurt lub ser zolty, wiec wystarczy
A, no widzisz, Maciuś nabiału nie jada, to daję mu więcej mleka.

Majndra ale możliwości w zakupie mleka nie kończą sietylko na UHT:no:
Próbowałam już i kozie i sojowe i takie normalne, ale nie UHT i żadne mu nie podchodzi.

Do góry