reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

U nas Adas kolejy dzień nie wypija mleka przed snem więc mu daję w południe 150 ml zamiast przekąsek typu ciasteczko czy chrupek.

a unas kolejna noc pobudka na jedzenie. mala znow nadrabia braki z dnia, bo wdzien malo jada. chlebka ani bulki nie chce, zup tez nie-wykoncze sie !

reklama
Mój mały ma taki apetyt, że już nie wyrabiam: na obiad nie dość, że zjadł słoiczek (120 g) warzyw, to wrąbał też jakieś 5-6 pierogów z mięsem. Rozmroziłam 7. Ja miałam zjeść 4, on 3. Taaa, jasne, jeśli 2 zjadłam to sukces. Jestem głodna:sorry2: Na szczęście teraz mój głodomór śpi, to coś przekąszę.:-p

Majnadra no to Maciuś ma spust, Adaś wcisnie samych pierogów 4.:tak: A u Was jeszcze słoiczek.:baffled:
U nas w nocy czyli koło 4 jest 120 ml wody+ 1 miarka mleka, ale za to jak sie obudzi o 6 bierze butelkę i włazi na mnie w łózku i woła, daj, daj,
Wtedy biorę go na rece i idzeimy do kuchni robic mleczko a Adas sam włąńcza mikrofale, ale ma z tego frajdę

Po tym mleczku co dostał przed popołudniowa drzemką spał 2 godziny,:szok:jak nigdy:tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
Agulka, muszę dawać mu warzywa przed obiadem (mrożę w słoiczkach), bo podczas obiadu nie chce ich jeść.:wściekła/y:
a u nas odwrotnie. Dzis na talerzu sie znalazło: kalafior, groszek młodziutki mrpżony, marchewka, brukselka, dwa strączki fasoli zółtej i jeden ziemniaczek. Dzis tak wyszło, że bez mięsa. I co zjadł. Wszystko oprócz ziemniaczka

Mój mały ma taki apetyt, że już nie wyrabiam: na obiad nie dość, że zjadł słoiczek (120 g) warzyw, to wrąbał też jakieś 5-6 pierogów z mięsem. Rozmroziłam 7. Ja miałam zjeść 4, on 3. Taaa, jasne, jeśli 2 zjadłam to sukces. Jestem głodna:sorry2: Na szczęście teraz mój głodomór śpi, to coś przekąszę.:-p

:szok::szok::szok::szok::szok:Ja sie chyba nigdy nie doczekam zjedzenia takich ilości przez moje dziecko!!!!

a u nas odwrotnie. Dzis na talerzu sie znalazło: kalafior, groszek młodziutki mrpżony, marchewka, brukselka, dwa strączki fasoli zółtej i jeden ziemniaczek. Dzis tak wyszło, że bez mięsa. I co zjadł. Wszystko oprócz ziemniaczka
u nas przejdzie tylko kalafior- i to nie zawsze:-(

majandra, szokujesz mnie!
nie wymagam, zeby julitka tyle jadla, ale chociaz 1/3 tego, to ja bym byla spokojna, ze jest najedzona. meczy mnie juz to jej niejedzenie/wybredzanie.
wczoraj na obiad ryzu z bigosikeim z cukini tez nie chciala, a niedawno lubila!
nie mam pojecia co jej gotowac. przeciez nie bede jej dawac codziennie ziemniakow z sosem i rosolu, bo pewnie by to ze smakiem jadla:angry:
a o jedzeniu warzywek, jak Adas, to moge zapomniec.
choc dzis probuje podac jej starta marchewke, moze zalapie:sorry2:

reklama
Do góry