reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

reklama
A u Nas z jedzeniem zmiany. Mianowicie Amanda nie je juz nic typowo dla dzidziusi. Po 1 sama przestala pic mleko a po 2 mysle, ze juz czas, zeby ja przestawic na bardziej dorosle rzeczy. Je to, co my. Oprocz grzybow i tego typu ciezkostrawnych rzeczy. A poza tym...wszystko. Mleka z proszku juz nie pije. Sama odrzucala butelki az wkoncu juz zadnej nie chce pic. Tylko na noc robie jej normalne krowie mleko i mieszam z kaszka smakowa, zeby sie na noc najadla. Tylko to wypija z butelki. Spi od 21 do 8:30 rano. Wiec luzik :-) I cale szczescie nie ma na nic uczulenia, jest jak to sie mowi wszystkozerna. Probowalam dawac jej na sniadanie kaszki dla dzieci, ale wypluwala. Woli to, co ja czyli jajko, platki. Ewentualnie jesli ja jem jakas kaszke, to ona wtedy tez zje. Bo to koniecznie musi byc to samo, co ja mam na talerzu :-)

Ja też się zastanawiam nad tym mlekiem jak to będzie jak odstawię młodą od piersi na razie je kaszkę na drugie śniadanie i przed snem ale nie wiem czy jak nie będzie piła już mojego mleka czy to nie za mało kupiliśmy jej ostatnio takie mleko bananowe (chyba humana) i chcieliśmy jej zrobić z tego taką zupę mleczną z makaronem ale strasznie pluła ale będziemy próbować...

niewiem czy to prawda ale szwagierka mi dziś powiedziala że gdzieś czytala ze do zwyklego mleka co jest w kartonie dolewają ACZE:szok: żeby się nie psulo:szok::baffled:

Proszę Cię, Monia, nie wierz w takie bzdury:-D Przecież rasa ludzka by już dawno wyginęła jakbyśmy pili ACE;-) Żeby mleko się nie psuło podgrzewane jest do bardzo wysokiej temperatury i natychmiast schładzane. Dlatego nazywa się UHT czyli Ultra High Temperature.

mam nadzieję że to tylko bzdury:tak:bo ona mi tam takich rzeczy naopowiadala że szkoda pisać:wściekła/y: my chyba nic byśmy nie mogli jeść:-D

reklama
No to dobrze, że chociaż tak pije. To on nie je kolacji?:baffled::confused:
Kolacje je normalnie ( nie wypasioną) o 19 ale zawsze jeszcze przed snem dostawał 120-150 ml mleka, a teraz juz go nie chce.

Dla mnie może byc, bo teraz chociaz mogę mu umyc ząbki a tak to po mleku dostawał jeszcze 4 łuczki wody, by troszkę opłukac ząbale i buźkę

Ostatnia edycja:
Do góry