reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

Chcialabym mu wprowadzic jakas kanapke lub swieze owoce, ale jak tylko podaje mu jakis owoc lub kawaleczek chlebka od razu ma odruchy wymiotne i odpuszczam,
Poradzcie mi jak mam go nauczyc jesc kanapki i inne posilki (nie ze sloiczka)

ja ekspertem od zywienia nie jestem 9widac po ostatnim incydencie:-D), ale wydaje mi sie, ze wlasnie filipek je duzo mleka/kaszki a nic z bardzije doroslych jedzonek.
jest nauczony zmielonego jdzenia, papki i dlatego nie chce gryzc.

zacznij moze od bardo miekkich rzczy, np banan(jesli go nie uczula, bo julitke tak).

ja ostatnio tez zauwazylam, ze jak jest wieksy kawake chleba, marchewki, czy mieska, to mala wypluwa. nie chce sie leniowi pomiedlic i polknac:crazy:

reklama
Wiem , ze Fifi nauczony jest jedzenia papek, decyzja o jedzeniu ze sloiczkow byla dla mnie wygodna poniewaz tesciowa raczej sie nie garnie do gotowania filipowi. tak ze narazie tak musi byc, moze teraz ja mu zaczne gotowac i bede zawozic jedzenie z filipem, no ale to zobacze jeszcze, ale moze udaloby mi sie na poczatek, jakas kanapke mu wcisnac- tylko jak?? drobic mu na kawaleczkii wpychac do buzi?? on sie buntuje jak nie wiem co! co poza kanapka mogla bym mu podawac??

Faktycznie filip je sporo mleczka bo nie mam mu co dac w zamian, nie moze jesc serkow, jogurtow i nic mlecznego, wiec tylko bebilon pepti i snlac mi zostal zeby w miare zaspokoic jego potrzeby. Glownym moim probolemem z Filipem jest alergia na bialko sporo fajnych i dobrych rzeczy on poprostu nie moze jesc.

Cina, pokrój chlebek (na razie bez skórki) w małą kosteczkę, połóż na talerzyk i niech mały sam próbuje. Niech się bawi, wyrzuca, ale w końcu zacznie jeść. Możesz też zrobić taką porcję dla siebie i pokazać mu jak to się je.

Cina, pokrój chlebek (na razie bez skórki) w małą kosteczkę, połóż na talerzyk i niech mały sam próbuje. Niech się bawi, wyrzuca, ale w końcu zacznie jeść. Możesz też zrobić taką porcję dla siebie i pokazać mu jak to się je.

No chyba nie mam wyjscia, i musze sie jakis czas pobawic w jedzenie chlebka z talezyka, moze maly lobuziak w koncu wpakuje jakis kawalek do buzi i zacznie jesc.

Czarne smoły Lena miała przy ferrum lek, teraz (hemofer)to róznie. Podajecie hemofer czy ferrum lek? a zauwazyłyscie może ewentualne zabarwione zabki? bo ja sie tego obawiam przy podawaniu hemoferu. żelazo podaje na łyżeczce z sokiem (kompotem, wodą) bo przez słomkę za nic nie chciała pociagnąć lekarstwa.a Wy jaki macie sposób?

Ja miałam podawać Hemofer ale poszłam do lekarza zmienić to dziadostwo na ferrum lek bo po podaniu przez 4 dni hemoferu ząbki robiły się juz lekko ciemniejsze do tego w nocy bolała małego brzuszek no i nie chciał tego pić a z ferrum nie ma żadnego problemu brzuszek go nie boli a dziubek sam otwiera żeby mu to podać.

Dziewczyny moje dziecko odmawia picia mleka pił cały czas bez problemu a teraz porannego mleczka wypija 100 ml no z wieczornym nie ma problemu ale dlaczego rano mu nie smakuje tak jak kiedyś to nie wiem???

reklama
No ja tez mam problem rano z mlekiem, filip wypija 60-70 ml rano kolo 7, potem kolejna porba kolo 9-tej i tez jakies 70 ml wypija:(, pote dopiero o 11 sinlaca chce zjesc, tez mnie martwi to jego poranne jedzenie.

Do góry