reklama
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
NuŚka, ser żółty jest konserwowany chemicznie. Ja nie daję
donkat
Fanka BB :)
dis julitka ku mojemu wielkiemu zdziwieniu jadla za smakiem mleko zsiadle!!! bylam w bo to przeciez kwasne, ale jej smakowalo . tylko nie bylam do konca pewna, czy jest ono odpowiednie dla maluchow? chociaz skojarzylam, ze w sumie podobne do jodurtu naturalnego, wiec czemu nie?
teraz spiac poplakuje i sie budzi, albo ja boli brzuszek po tym mleku, albo po kilku chipsach-ale dzis miala jedzenie
teraz spiac poplakuje i sie budzi, albo ja boli brzuszek po tym mleku, albo po kilku chipsach-ale dzis miala jedzenie
Donkat mleko raczej jest wskazane, ale ten ból brzuszka to murowane przez Chipsy, co Ty kurcze jej dajesz. Ja naewt prawie 5 letniej Mai takich świństw nie daję. Dostaje może dwa razy do roku od święta. Samej jej nie ciągną bo nawet sama sie o nie nieupomina
Czarne smoły Lena miała przy ferrum lek, teraz (hemofer)to róznie. Podajecie hemofer czy ferrum lek? a zauwazyłyscie może ewentualne zabarwione zabki? bo ja sie tego obawiam przy podawaniu hemoferu. żelazo podaje na łyżeczce z sokiem (kompotem, wodą) bo przez słomkę za nic nie chciała pociagnąć lekarstwa.a Wy jaki macie sposób?Nie są czarne jak smoła ale pani pediatra mówiła że to norma.
donkat
Fanka BB :)
Donkat mleko raczej jest wskazane, ale ten ból brzuszka to murowane przez Chipsy, co Ty kurcze jej dajesz. Ja naewt prawie 5 letniej Mai takich świństw nie daję. Dostaje może dwa razy do roku od święta. Samej jej nie ciągną bo nawet sama sie o nie nieupomina
niezle mnie objechalas, nalezalo mi sie
oj, tak mnie podkusilo i pod wplywem chwili zaszalalm, juz nie bede, obiecuje
dzis moje dziecko zjadlo chetnie jajko oj, te jej zmienne smaki?
a od kiedy mozna podawac jajko na miekko?
niezle mnie objechalas, nalezalo mi sie
oj, tak mnie podkusilo i pod wplywem chwili zaszalalm, juz nie bede, obiecuje
a od kiedy mozna podawac jajko na miekko?
już mozna
reklama
Jak czytam co wasze pociechy jedza to mi sie oczy takie duze robia jak w reklamie, to filipa strasznie pod kolszem trzymam:-(, tylko ze on ma skaze bialkowa i od wielu potraw ma uczulenie,
jego dzienne jedzenie wyglada tak:
6.30 -7.00 rano 50-60ml bebilon pepti (nielubie jesc z butelki) + 100ml kaszka sinlac lyzeczką,
9.00 - 70ml bebilon pepti -zje albo i niezalezy (w domu je a u tesciowej roznie),
10.30-11.00 -200-220 ml sinlac z owocami,
14.00 - 200ml zupki lub dania ze sloiczka (hipp) zawsze z mieskiem) bo po jaku filipa wysypuje,
17.30 - 190ml deserek owoce i zboza hipp
20.30-21.00 - 200ml moj pokarm 9odciagniety do buteki)+ 2-3 miarki kleiku ryzowego,
i zazwyczaj kolo 24.00 - 60-100ml bebilon pepti.\
Chcialabym mu wprowadzic jakas kanapke lub swieze owoce, ale jak tylko podaje mu jakis owoc lub kawaleczek chlebka od razu ma odruchy wymiotne i odpuszczam,
Poradzcie mi jak mam go nauczyc jesc kanapki i inne posilki (nie ze sloiczka)
jego dzienne jedzenie wyglada tak:
6.30 -7.00 rano 50-60ml bebilon pepti (nielubie jesc z butelki) + 100ml kaszka sinlac lyzeczką,
9.00 - 70ml bebilon pepti -zje albo i niezalezy (w domu je a u tesciowej roznie),
10.30-11.00 -200-220 ml sinlac z owocami,
14.00 - 200ml zupki lub dania ze sloiczka (hipp) zawsze z mieskiem) bo po jaku filipa wysypuje,
17.30 - 190ml deserek owoce i zboza hipp
20.30-21.00 - 200ml moj pokarm 9odciagniety do buteki)+ 2-3 miarki kleiku ryzowego,
i zazwyczaj kolo 24.00 - 60-100ml bebilon pepti.\
Chcialabym mu wprowadzic jakas kanapke lub swieze owoce, ale jak tylko podaje mu jakis owoc lub kawaleczek chlebka od razu ma odruchy wymiotne i odpuszczam,
Poradzcie mi jak mam go nauczyc jesc kanapki i inne posilki (nie ze sloiczka)