reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

reklama
Ja Kubie daje już prawie wszystko. Oprócz smażonego w głebokim tłuszczu i tłustego no i zbyt słodkiego. A tak to nie zwracam uwagi czy to jogurt dla dorosłych czy dzieci.

dis julitka ku mojemu wielkiemu zdziwieniu jadla za smakiem mleko zsiadle!!! bylam w :szok: bo to przeciez kwasne, ale jej smakowalo . tylko nie bylam do konca pewna, czy jest ono odpowiednie dla maluchow? chociaz skojarzylam, ze w sumie podobne do jodurtu naturalnego, wiec czemu nie?
teraz spiac poplakuje i sie budzi, albo ja boli brzuszek po tym mleku, albo po kilku chipsach-ale dzis miala jedzenie:angry:

Donkat mleko raczej jest wskazane, ale ten ból brzuszka to murowane przez Chipsy, co Ty kurcze jej dajesz. Ja naewt prawie 5 letniej Mai takich świństw nie daję. Dostaje może dwa razy do roku od święta. Samej jej nie ciągną bo nawet sama sie o nie nieupomina

Nie są czarne jak smoła ale pani pediatra mówiła że to norma.
Czarne smoły Lena miała przy ferrum lek, teraz (hemofer)to róznie. Podajecie hemofer czy ferrum lek? a zauwazyłyscie może ewentualne zabarwione zabki? bo ja sie tego obawiam przy podawaniu hemoferu. żelazo podaje na łyżeczce z sokiem (kompotem, wodą) bo przez słomkę za nic nie chciała pociagnąć lekarstwa.a Wy jaki macie sposób?

Donkat mleko raczej jest wskazane, ale ten ból brzuszka to murowane przez Chipsy, co Ty kurcze jej dajesz. Ja naewt prawie 5 letniej Mai takich świństw nie daję. Dostaje może dwa razy do roku od święta. Samej jej nie ciągną bo nawet sama sie o nie nieupomina

niezle mnie objechalas, nalezalo mi sie:tak:
oj, tak mnie podkusilo i pod wplywem chwili zaszalalm, juz nie bede, obiecuje:-D:-D

dzis moje dziecko zjadlo chetnie jajko:szok::szok: oj, te jej zmienne smaki?

a od kiedy mozna podawac jajko na miekko?

reklama
Jak czytam co wasze pociechy jedza to mi sie oczy takie duze robia jak w reklamie, to filipa strasznie pod kolszem trzymam:-(, tylko ze on ma skaze bialkowa i od wielu potraw ma uczulenie,
jego dzienne jedzenie wyglada tak:
6.30 -7.00 rano 50-60ml bebilon pepti (nielubie jesc z butelki) + 100ml kaszka sinlac lyzeczką,
9.00 - 70ml bebilon pepti -zje albo i niezalezy (w domu je a u tesciowej roznie),
10.30-11.00 -200-220 ml sinlac z owocami,
14.00 - 200ml zupki lub dania ze sloiczka (hipp) zawsze z mieskiem) bo po jaku filipa wysypuje,
17.30 - 190ml deserek owoce i zboza hipp
20.30-21.00 - 200ml moj pokarm 9odciagniety do buteki)+ 2-3 miarki kleiku ryzowego,
i zazwyczaj kolo 24.00 - 60-100ml bebilon pepti.\
Chcialabym mu wprowadzic jakas kanapke lub swieze owoce, ale jak tylko podaje mu jakis owoc lub kawaleczek chlebka od razu ma odruchy wymiotne i odpuszczam,
Poradzcie mi jak mam go nauczyc jesc kanapki i inne posilki (nie ze sloiczka)

Do góry