reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

Odstawiałam banany na miesiąc i bez zmian. Właśnie dziś pomyślałam o truskawkach, bo w sumie dość długo już je wcina. A co do mleka to chyba nie. Wyszłoby dopiero po jakimś czasie. Pediatra nie stwierdziła tego. Choć jak tak myślę, to on do końca 6 miesiąca był na HA, a ta wysypka pojawiła się właśnie gdzieś po 6 miesiącu. Chciałam kupić Ha 2, ale nigdzie nie mogłam dostać. No a 3 Ha nie produkują. To jest naprawdę taka delikatna wysypka. Kilka krostek. Czasem więcej, czasem mniej.

domyslam sie, ze dajesz mu NAN HA? ja tez mialam problemy z dostaniem 2.
julitka od urodzenia ma problemy z buzka. teraz jest juz lepiej, jendka nie do konca doskonale. najpierw pila Bebilon pepti, potem przeszlysmy na HA, teraz juz podaje normalne. cerka z wiekiem chyba jej ladnieje, bo na pepti wcale nie widac bylo poprawy. tez sa dni, ze jest ladniejsza, a czasem sie nasili. dodatkowo kremuje ja zwykla mascia witaminowa, tak ladnie natluszcza i wyrownuje chropowatosc.

reklama
No właśnie nie mogę dostać tego HA. Ani Bebiko ani NAN. Teraz dajemy zwykły NAN. A kremuję Oilatum i też jak pamiętam, żeby pokremować 2-3 razy dziennie to jest lepiej.

ja zawsze kremuje ta mascia po kapieli i przed kazdym niemalze wyjsciem na dwor, czasem dodatkowo w domu, jak widze ze jest sucha skorka. bo julitka ma przy tych zmianach skornych delikatna sucha cerke:sorry2:

Adaś też czasami ma więcej a czasmi mniej krostek na polikach. To chyba związane z jedzonkiem, ja smaruje bepanthenen wieczorem i rano juz nie ma.

moja hani o dziwo nie ma na buzce nic choc na poczatku policzki miala straszne ale to po mleczku teraz jedynie czasami ma na okolo ust czerwone punkciki ale to zapewne od sliny i jak sie pojawia zaraz smaruje NIVEA SOS i wszystko znika to samo z pupcia
a co do owocow to my jemy wszystkie lacznie z cytrusami juz od dawna

Ja tez zostane jeszcze przez dłuższy czas z mleczkiem rano i wieczorem, a co bedę przyjemnośc dziecku odbierac. Moje dzieciaki trzęsą sie na widok tego trunku.

A obiady Adaś od 10m. ż. jada takie jak my.
u nas jest dokladnie tak samo. czasem piotrus dostaje jeszcze sloiczek jak jemy cos co sie dla niego nie nadaje. np. bigos. no i jak je sloiczek to popoludniu, oprocz deserku, dostaje jeszcze kromke chleba, bo taki sloiczek na obiad to on ma malo.

dzis dala julitce surowa gruszke po raz pierwszy. wasze dzieci juz jadly?

no pewnie :tak:

reklama
dziewczyny, powiedzcie mi, jak sobie radzicie z podawaniem mleka przez ustnik treningowy, gdy dziecko je na lezaco? julika w zasadzie zawsze je mleczko lezac, w nocy zwlaszcza z tego ustnika plynie dosc szybko i boje sie, zeby sie nie zadlawila? jak jest u was?

Do góry