Ja małemu juz próbowałam dawać budyń na normalnym mleku i nic mu nie było ale teraz muszę znaleźć winowajcę prawdopodobnej alergii- stawiam na jajecznice na masełku, albo na kaszkę, bo już nic mi innego do głowy nie przychodzi
reklama
Dzieki BaBeczki za rady. Okazalo sie ze znow glodzilam dziciatko swoje.:-(
Od dzis jade po calosci. Pol buly, obiadek dwu daniowy, podwieczorek wypasiony z kleikiem i jogurtem i...bylo nawet znosniej. Bez buczenia po posilku i Stasio nawet odmowil koncowki obiadku:-)
Od dzis jade po calosci. Pol buly, obiadek dwu daniowy, podwieczorek wypasiony z kleikiem i jogurtem i...bylo nawet znosniej. Bez buczenia po posilku i Stasio nawet odmowil koncowki obiadku:-)
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
A mój zaskoczył mnie dzisiaj. O 19 zjadł ryż z deserkiem z 200g i po kąpieli przed 21 odmówił kaszki i zasnął bez marudzenia i histerii
A mój Igor w ogóle nie lubi kaszki żadnej nawet jak dodam do niej owocki czy słoiczek deseru zje tylko kilka łyżek i odwraca główkę ale jak dam mu chlebek z gotowaną szyneczką to wcina aż mu się uszy trzęsą i sam zjada:-) go z talerzyka (oczywiście drobniutkie kawałeczki)
izabela352
Fanka BB :)
no wlasnie jak to robicie, przeciez ta szynka spada z chlebajak dam mu chlebek z gotowaną szyneczką to wcina aż mu się uszy trzęsą i sam zjada:-) go z talerzyka (oczywiście drobniutkie kawałeczki)
prawda, a Adaś najpierw zjada szyneczkę z chlebka a później wcina sam chlebek z masełkiemno wlasnie jak to robicie, przeciez ta szynka spada z chleba
donkat
Fanka BB :)
A mój Igor w ogóle nie lubi kaszki żadnej nawet jak dodam do niej owocki czy słoiczek deseru zje tylko kilka łyżek i odwraca główkę ale jak dam mu chlebek z gotowaną szyneczką to wcina aż mu się uszy trzęsą i sam zjada:-) go z talerzyka (oczywiście drobniutkie kawałeczki)
julitce moge dac kaszke tylko przez butle razem z mlekiem. juz kilka razy probowalam dawac na gesto z miseczki i bylo bleeee.:-(
no wlasnie jak to robicie, przeciez ta szynka spada z chleba
dzieci sobie radza. moja mala to nawet okruszki zbiera najpierw jedna czesc kanapeczki, potem druga i w brzuszku sie wymiesza
A propos mleka krowiego - podaje Stasiowi czasem platki ryzowe na mleku (pol na pol z woda) i jest ok.
Mam pytanie - kiedy podajecie dzieciom obiad dwudaniowy - to jaka zupka, jakie drugie danie? I w jakiej postaci podajecie jajeczko?
Mam pytanie - kiedy podajecie dzieciom obiad dwudaniowy - to jaka zupka, jakie drugie danie? I w jakiej postaci podajecie jajeczko?
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Zawsze daję tak, żeby składniki nie były takie same. Np. Jak daję pomidorową z ryżem to na drugie ziemniaczki z kurczakiem i brokułami. Wczoraj dałam zupkę z kukurydzy i ziemniaka, a na drugie jadł z nami, klopsiki z kopytkami w sosie pieczarkowym. Zjadł tak dużą porcję, że aż w sam był zdziwiony. Dziś zupka z bakłażana, a na drugie kasza gryczana z kurczakiem i brokułami. Jajko podaję gotowane na twardo na chlebek. Chcę też podać na miękko, ale muszę kupić taki kieliszeczek, bo nie mamMam pytanie - kiedy podajecie dzieciom obiad dwudaniowy - to jaka zupka, jakie drugie danie? I w jakiej postaci podajecie jajeczko?
reklama
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
Tak samo jest z pomidorem. Ja robię tak,że mam ze sobą taki mały nożyk i na bieżąco odkrawam mu kawałki kanapeczki. Kiedyś chciałąm pokroić całą,ale rozbabrało mi się wszystkono wlasnie jak to robicie, przeciez ta szynka spada z chleba
Ja jeszcze nie daje dwudaniowego,bo...nie chce mi się tyle pichcićMam pytanie - kiedy podajecie dzieciom obiad dwudaniowy - to jaka zupka, jakie drugie danie? I w jakiej postaci podajecie jajeczko?
A jeśli chodzi o jajeczko to też jestem ciekawa.
Podziwiam kochaniutka, podziwiamZawsze daję tak, żeby składniki nie były takie same. Np. Jak daję pomidorową z ryżem to na drugie ziemniaczki z kurczakiem i brokułami. Wczoraj dałam zupkę z kukurydzy i ziemniaka, a na drugie jadł z nami, klopsiki z kopytkami w sosie pieczarkowym. Zjadł tak dużą porcję, że aż w sam był zdziwiony. Dziś zupka z bakłażana, a na drugie kasza gryczana z kurczakiem i brokułami. Jajko podaję gotowane na twardo na chlebek. Chcę też podać na miękko, ale muszę kupić taki kieliszeczek, bo nie mam