Ja małemu juz próbowałam dawać budyń na normalnym mleku i nic mu nie było
ale teraz muszę znaleźć winowajcę prawdopodobnej alergii- stawiam na jajecznice na masełku, albo na kaszkę, bo już nic mi innego do głowy nie przychodzi

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
no wlasnie jak to robicie, przeciez ta szynka spada z chlebajak dam mu chlebek z gotowaną szyneczką to wcina aż mu się uszy trzęsą i sam zjada:-) go z talerzyka (oczywiście drobniutkie kawałeczki)
prawda, a Adaś najpierw zjada szyneczkę z chlebka a później wcina sam chlebek z masełkiemno wlasnie jak to robicie, przeciez ta szynka spada z chleba![]()
A mój Igor w ogóle nie lubi kaszki żadnej nawet jak dodam do niej owocki czy słoiczek deseru zje tylko kilka łyżek i odwraca główkę ale jak dam mu chlebek z gotowaną szyneczką to wcina aż mu się uszy trzęsą i sam zjada:-) go z talerzyka (oczywiście drobniutkie kawałeczki)
no wlasnie jak to robicie, przeciez ta szynka spada z chleba![]()
Zawsze daję tak, żeby składniki nie były takie same. Np. Jak daję pomidorową z ryżem to na drugie ziemniaczki z kurczakiem i brokułami. Wczoraj dałam zupkę z kukurydzy i ziemniaka, a na drugie jadł z nami, klopsiki z kopytkami w sosie pieczarkowym. Zjadł tak dużą porcję, że aż w sam był zdziwionyMam pytanie - kiedy podajecie dzieciom obiad dwudaniowy - to jaka zupka, jakie drugie danie? I w jakiej postaci podajecie jajeczko?
Tak samo jest z pomidorem. Ja robię tak,że mam ze sobą taki mały nożyk i na bieżąco odkrawam mu kawałki kanapeczki. Kiedyś chciałąm pokroić całą,ale rozbabrało mi się wszystkono wlasnie jak to robicie, przeciez ta szynka spada z chleba![]()
Ja jeszcze nie daje dwudaniowego,bo...nie chce mi się tyle pichcićMam pytanie - kiedy podajecie dzieciom obiad dwudaniowy - to jaka zupka, jakie drugie danie? I w jakiej postaci podajecie jajeczko?
Podziwiam kochaniutka, podziwiamZawsze daję tak, żeby składniki nie były takie same. Np. Jak daję pomidorową z ryżem to na drugie ziemniaczki z kurczakiem i brokułami. Wczoraj dałam zupkę z kukurydzy i ziemniaka, a na drugie jadł z nami, klopsiki z kopytkami w sosie pieczarkowym. Zjadł tak dużą porcję, że aż w sam był zdziwiony. Dziś zupka z bakłażana, a na drugie kasza gryczana z kurczakiem i brokułami. Jajko podaję gotowane na twardo na chlebek. Chcę też podać na miękko, ale muszę kupić taki kieliszeczek, bo nie mam
![]()