Dzięki za dodanie otuchy!Dzisiaj odpuściłam jej to mleko na śniadanie zjadła półtora kromki z masełkiem i pomidorkiem. Na obiadek zupkę a teraz o 15 prawie 3 ruskie pierogi z jogurtem. Spróbuje jej dać jeszcze jakiegoś owoca to może na noc po kąpieli ruszy to mleko
reklama
ooo a moje dziecko jeszcze wedlinki nie jadło,
jestem bardzo ostrozna, bo starsza córka alergiczka wiec.....
Mati je na śnadanie kaszke na wodzie , pote, chrupa jabłuszka kawałek taka przegryzka, troszke soczku, herbatki
13-*14 zupka jednodaniowa czyli warzywna( czylo podstawa to marchewka ziemniaczek na wymianke z ryżem i do tego brokuły , kalafiory, groszek, fasolka, itp wg listy co może dziecko dfo 10 miesiaca) + królik , cielecina , wieprezoownika róznie(pierwszy raz dałakm mu rybe i potem wymiotował wiec sie wstrzymałam)
potem w miedzy czasi banan chrupek i na kolacje kaszka na wodzię
i oczywiście cyc
jajeczka daję, kompociki, chlebek
zupki robie sama i dodaje do nich oliwe z pestek dyni
naszych obiadów jeszcze nie daję
oo dzis troszke rosołku zjadł i tylę
kanapek nie jadł jeszcze
aa miód jadł
jestem bardzo ostrozna, bo starsza córka alergiczka wiec.....
Mati je na śnadanie kaszke na wodzie , pote, chrupa jabłuszka kawałek taka przegryzka, troszke soczku, herbatki
13-*14 zupka jednodaniowa czyli warzywna( czylo podstawa to marchewka ziemniaczek na wymianke z ryżem i do tego brokuły , kalafiory, groszek, fasolka, itp wg listy co może dziecko dfo 10 miesiaca) + królik , cielecina , wieprezoownika róznie(pierwszy raz dałakm mu rybe i potem wymiotował wiec sie wstrzymałam)
potem w miedzy czasi banan chrupek i na kolacje kaszka na wodzię
i oczywiście cyc
jajeczka daję, kompociki, chlebek
zupki robie sama i dodaje do nich oliwe z pestek dyni
naszych obiadów jeszcze nie daję
oo dzis troszke rosołku zjadł i tylę
kanapek nie jadł jeszcze
aa miód jadł
donkat
Fanka BB :)
Dziewczyny na pomoc!Natala nabawiła się jakieś awersji nie chce od dwóch dni wziąć butelki do buzi więc mleko odpada wczoraj jeszcze wieczorem po kąpieli M nakarmił ją kaszą na gęsto a dzisiaj już nawet o tym mowy nie ma jak tylko widzi coś białego buzia w ciup i nie nie nie. Co robić przecież musi jeść to cholerne mleko może to być przez zęby? Idą dwa na raz z góry
nie ma sie co martwic, julitka tez tak miala i jje minelo. wtedy zeby jej jescze nie szly. po prostu taki kaprys. pediatra stwierdzial,ze jultika i tak bardzo dobrze przybiera na wadze, wiec jak sobie czasem odpusci mleko, to nic sie nie stanie:-)
donkat
Fanka BB :)
aaaa, zrobilam pulpeciki z waszego przepisu wdziale: salatki... i mala jadla ze smakiem.
juz lapie za sztucce i chce grzebac w talerzu, potem pcha do buzi-chyba nastapi nauka samodzielnego jedzenia. az sie boje, bo juz widze jak bedzie wygladala kuchnia i ona!!!
juz lapie za sztucce i chce grzebac w talerzu, potem pcha do buzi-chyba nastapi nauka samodzielnego jedzenia. az sie boje, bo juz widze jak bedzie wygladala kuchnia i ona!!!
mało ważna kuchnia, ważne że chce się uczyc i jaka przy tym będzie frajdaaaaa, zrobilam pulpeciki z waszego przepisu wdziale: salatki... i mala jadla ze smakiem.
Mam nadzieję że u nas też tak będzie najgorsza ta awersja do butelki bo nie chce pić z niej niczego niekapek też odpada a teraz takie upały i za nim się napije to nam z 20minut schodzi tą cholerną łyżeczką bo inaczej nie ma mowy o piciu. Ale mleka tak nie ruszy jakoś cudem na noc udaje nam się w nią wcisnąć 210ml z kaszką. Mam nadzieję że to szybko minie ale narazie nic na to nie wskazuje. Do tej pory jak się budziła około 7 rano to odrazu wciągała mleko a teraz nie ma mowy o zjedzeniu czego kolwiek no chyba że chrupka dopiero o 9 zjada jakąś kanapeczkę a to było zawsze drugie śniadanko.nie ma sie co martwic, julitka tez tak miala i jje minelo. wtedy zeby jej jescze nie szly. po prostu taki kaprys. pediatra stwierdzial,ze jultika i tak bardzo dobrze przybiera na wadze, wiec jak sobie czasem odpusci mleko, to nic sie nie stanie:-)
najgorsza ta awersja do butelki bo nie chce pić z niej niczego niekapek też odpada a teraz takie upały i za nim się napije to nam z 20minut schodzi tą cholerną łyżeczką bo inaczej nie ma mowy o piciu. .
eh witaj w klubie u mnie to samo
wczesniej to potrafił sporo z butli wypić a teraz po za cycem nic
ew łyżeczka ale mało:-(
Ona wogóle nie jest z tych co lubią pic ale do tej pory się specjalnie nie przejmowałam bo piła dużo mleka no a teraz tylko na wieczór udaje nam się je wcisnąć chociaż dzisiaj już i tak był rano sukces bo zjada kaszkę na mleku. Ale od wczoraj zaskoczyła na tą łyżeczkę więc chociaż tak tylko przechlapane w nocy bo się obudziła i pić się chciało a ja prawie zasnęłam przy niej zanim się napiła do porządkueh witaj w klubie u mnie to samo
wczesniej to potrafił sporo z butli wypić a teraz po za cycem nic
ew łyżeczka ale mało:-(
reklama
Natala samego jogurtu naturalnego też nie ruszy ale jak dodam do niego jagód albo jeszcze lepiej malinek to cały kubeczek potrafi zjeść. Rozgniatam jej owoce widelcem i zawsze dodam odrobinkę cukru.dziewczyny, jakie polecacie serki/jogurty dla naszych dzieci, zeby byly w miare zdrowe? zaznaczam, ze julitka twarozku i jogurtu naturalnego nie wezmie do ust. jednak chcialabym jej cos z tego rodzaju jedzonek dawac.